Deze Conder moet voor het eerst weer vliegen na een ongeluk. Kijk nu hoe hij zijn dankbaarheid toont.
Connect with us

Nieuws

Deze Conder moet voor het eerst weer vliegen na een ongeluk. Kijk nu hoe hij zijn dankbaarheid toont.

Het is al enkele jaren geleden dat een condor genaamd Sayani werd gered. Zijn redders in nood zullen echter het moment dat ze de vogel weer in de natuur uitzette, nooit meer vergeten.

Sayani gevonden in 2012 nadat de vogel vergiftigd was in Catamarca, Argentinië. Helaas is het heel normaal om condors te vergiftigen in die gebieden, omdat de boeren alles eraan doen om hun vee te beschermen tegen de grote vogels.

Daarom kiezen velen ervoor om dode dieren te vergiftigen, omdat condors dan vervolgens het vergiftigde vlees eten, schrijft The Dodo.

Met de hulp van de lokale politie en autoriteiten werd Sayani naar de dierentuin van Buenos Aires gebracht, waar de vogel iets meer dan een jaar werd behandeld.

16 maanden na zijn vondst wordt gevonden was hij eindelijk sterk genoeg om weer in het wild te worden vrijgelaten en in de video hieronder zien we de magische moment van 28 maart 2014, toen condor Sanyani was meegenomen naar een bergtop om hem vrij te zetten.

Zoals je kunt zien in de video hieronder geniet de vogel van zijn nieuwgevonden vrijheid. Hij spreidt zijn vleugels breed en voelt voor het eerst in een lange tijd de wind door zijn veren waaien. Plotseling gebeurde er iets onverwachts, en zoals Silvana Andrade, die bij de vrij zetting aanwezig was, beschreef:

“Na dat hij even nadacht voor het wegvliegen, keerde hij zich om en liep naar de verzorgers die hem hadden gered. Alsof hij ze wilde bedanken.”

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een leuke video vindt, vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Primer vuelo del condor maravilloso

Espectacular video de un condor volando por primera vez

Publiée par Videos Sorprendentes sur Lundi 11 décembre 2017

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending