Deze coronamaatregelen worden volgende week versoepeld
Connect with us

Meest bekeken

Deze coronamaatregelen worden volgende week versoepeld

Vanaf deze maand worden er een aantal coronamaatregelen versoepeld. Onder strikte voorwaarden kan je binnenkort namelijk weer naar musea, theaters, dierentuinen en sportgelegenheden, laat de overheid weten.

Hugo de Jonge laat weten dat als er toegangstesten worden gedaan, het mogelijk is om weer aan activiteiten deel te nemen.

Er worden namelijk proeven gedraaid door heel Nederland. Het gaat om activiteiten als “niet-vergunningplichtige activiteiten, op maximaal drie aaneengesloten dagen in de maand april met een beperkt aantal bezoekers”.

Als je naar zo’n evenement gaat moet je je wel zoveel mogelijk laten testen binnen 24 uur voordat je erheen gaat. Als je negatief bent getest mag je naar binnen toe.

Ook in de sport is er positief nieuws want een aantal sportevenementen en -activiteiten gaan weer (deels) open voor bezoekers. Bij verschillende wedstrijden van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn weer bezoekers welkom.

Op de website van de Rijksoverheid kun je precies zien waar je weer heen mag.

Er zijn een grote hoeveelheid plekken waar je binnenkort weer naartoe mag. De plekken die dat zijn vindt je hieronder maar ook op de officiële website van de overheid.

Plekken waar je heen mag
De meest bekende plekken waar je weer heen mag:

1. Dierentuinen: ARTIS, Ouwehands Dierenpark, Blijdorp, GaiaZOO.

2. Attracties: Keukenhof, Avonturenpark Hellendoorn, Madame Tussauds, Madurodam.

3. Musea: Nederlands Openluchtmuseum, Scheepvaartmuseum, Spoorwegmuseum, Vredespaleis, Wereldmuseum, Drents Museum, Fries Museum, Slot Loevestein, Joods Historisch Museum, Aviodrome, Hermitage, Prinsenhof, Bonnefantenmuseum.

4. Theaters, concertzalen en poppodia: Theater aan het Vrijthof, MartiniPlaza, Het Koninklijk Concertgebouw, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, Chassé Theater, Nationale Opera & Ballet, TivoliVredenburg, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, 013, Paradiso.

5. Meerdere casino’s en speelhallen.

Op de website van de Rijksoverheid kun je precies zien waar je weer heen mag en staat ook de wat minder grote locaties.

Locaties
Als je naar een van bovenstaande locaties gaat zijn er wel strenge regels. Je moet je aan de 1.5 meter afstand houden Ook zul je een mondkapje op moeten en zal er een tijdslot zijn.

Ook zullen er extra locaties komen waar je je kunt testen op het moment dat je naar de plek toegaat maar ook voor na het bezoek.

Celeberties

ZIEN: Heeft Mark Rutte een vriendin (of toch een vriend)?

Naast de vraag of god bestaat en waarom mensen graag naar de Meilandjes kijken, is er nog een mysterie dat maar niet wordt ontrafeld: heeft premier Mark Rutte (53) een vriendin? Hoewel hij zijn lippen stijf op elkaar houdt, gingen er de laatste jaren zat geruchten over de vriendin van Mark Rutte. Wij zetten het voor je op een rijtje.

First things first: dat Mark ergens een gezinnetje verstopt is uitgesloten. De minister-president woont al 20 jaar in zijn uppie in Den Haag. Eerst in een dubbelbenedenwoning in de Haagse wijk Benoordenhout, nu in een penthouse nabij Huis Den Bosch. Als Rutte wordt ondervraagd in een interview gaat het zelden over zijn privéleven. Dat wil zeggen: behalve als bladen als Libelle en Linda ernaar vragen. Zo liet hij zich ooit ontvallen dat zijn ideale vrouw een combi van Sophie Hilbrand en Sacha de Boer is. Ook flirtte hij openlijk met presentatrice Marieke Eizinga (zie onder), maar nee, ook dat is niet de vriendin van Mark Rutte.

Maar een vrouw aan de arm van onze premier, dat hebben we in al die jaren nooit gezien. Mark laat de liefde aan het lot over, zo zei hij tegen Libelle. Ook aan kinderen denkt de minister-president niet.

Vaag verhaal, dus er zit niets anders op dan ons tot roddelbladen te wenden. Zo beweerde Story in augustus dat Mark regelmatig naar New York afreisde… voor een geheimzinnige liefde. Het gerucht kwam van ondernemer Erik de Vlieger, die geen namen wilde noemen. “Dan breng ik iemand in de problemen”, mompelde hij.

Met namen noemen heeft Story geen probleem: zij beweren dat econoom Heleen Mees de vriendin van Mark Rutte is. Juist, diezelfde Mees die ooit veroordeeld werd voor het stalken van haar ex-vriend. Keihard bewijs dat Mark en Heleen een setje zijn kregen we echter nooit.

Of heeft Mark Rutte toch een vriend?
Ook Mabel Wisse-Smith en vice-premier Carola Schouten worden aan onze premier gelinkt, al ontbreekt ook daarvan ieder bewijs. Bovendien zoeken anderen het in een hele andere hoek: zij beweren dat Rutte niet van de vrouwen, maar de mannen is. We citeren wederom Story, die bij monde van ‘journalist’ Jan Roos in september beweerde dat Mark samen was met ene Robert. Ook geven zij het New York-verhaal een andere twist: het zou zomaar kunnen dat Mark daar niet heenging voor Heleen Mees, maar voor RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan!

Veel wijzer over de vriendin van Mark Rutte worden we dus niet. Het is wachten op het volgende, onthullende interview met Linda.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: André Hazes geeft stamelend toe wat hij voor Sarah van Soelen voelt!

André Hazes maakte een tijdje terug een plotselinge en onverwachte beweging in zijn liefdesleven. Want daar was Sarah van Soelen ineens, een meisje met een paar duizend volgers op Instagram die van de een op de andere dag plotseling wereldberoemd was in Nederland. Monique Westenberg zat opnieuw met de gebakken peren, net zoals de zanger wat met Bridget Maasland kreeg.

Dat duurde zo’n 3 maanden destijds en veel mensen dat het deze keer dan ook niet veel langer gaat duren. Maar de vraag of Monique hem terug gaat nemen is deze keer wel u9itgesloten, nemen we aan. Maar goed, het is nog niet écht officieel bevestigd door één van de twee dat er iets speelt, tot dit interview met Beau van Erven Dorens!

André Hazes verspreekt zicht een beetje!
Wanneer Beau ernaar vraagt geeft de zanger het volgende aan: “Ja… ja… nee, ja. Ik ben wel gek op dat meisje, ja. Maar ik ben ook geen leugenaar.” Daarnaast geeft hij ook aan dat de band tussen Monique en hem nog steeds goed is: “De band die wij nu hebben, daar teken ik voor als ik dat zo mag houden.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Versoepelingen gelekt: Einde avondklok en heropening terrassen vanaf 21 april

Het kabinet wil de avondklok afschaffen en de terrassen heropenen vanaf 21 april. Dat bevestigen ingewijden.

De versoepelingen zijn wel afhankelijk van hoe de besmettingscijfers komende week evolueren. Ook moet een en ander nog voorgelegd worden aan het Outbreak Management Team.

Minister Ferd Grapperhaus overlegde dinsdag met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. De minister zei dat het kabinet werkt aan een openingsplan. Hij zei: “Per 20 april kunnen we stappen zetten.” Eerder hadden de burgemeesters al een pleidooi gehouden voor de heropening van de terrassen. Ook had premier Rutte laten verstaan dat hij zo snel mogelijk van de avondklok af wilde.

Openingsplan

Er ligt een concept-openingsplan voor met vijf of zes stappen naar een zomer met alleen basismaatregelen of zelfs zonder coronamaatregelen. De basismaatregelen zijn dan nog thuisblijven bij klachten, afstand houden en handen wassen.

Nog meer versoepelingen

Andere versoepelingen zijn het hervatten van het voortgezet en middelbaar onderwijs en het ontvangen van twee mensen thuis in plaats van één.

Het kabinet geeft volgende dinsdag opnieuw een persconferentie met meer toelichting over het openingsplan. Twee weken later is duidelijk wat we in de meivakantie mogen. Het kabinet werkt toe naar een zomer met weinig tot geen beperkende maatregelen.

Doorgaan met lezen

Trending