Deze schoonheid uit de jaren ’80 is nu onherkenbaar – compleet uit beeld
Connect with us

Nieuws

Deze schoonheid uit de jaren ’80 is nu onherkenbaar – compleet uit beeld

Het iconische Top Gun-filme lanceerde Tom Cruise naar de sterren. Maar de vrouw die zijn liefdesbelang speelde in de film, Kelly McGillis, ging een heel andere weg. Vandaag de dag is het moeilijk om de 65-jarige actrice te herkennen – ze heeft de afgelopen jaren veel kritiek gekregen op haar leeftijd…

 

Het is waarschijnlijk dat ik niet de enige was die aan Kelly McGillis dacht toen ik naar de bioscoop ging om Top Gun: Maverick te kijken, het vervolg op de klassieke jaren 80-film. Ik wist dat ze niet zou verschijnen – maar toch hoopte ik ergens dat ik haar zou zien.

Uiteraard verscheen McGillis nooit, terwijl Tom Cruise en Val Kilmer herenigden in een zeer emotionele scène. Volgens McGillis werd ze niet gevraagd om zich bij de cast te voegen. In 2019 vroeg Entertainment Tonight zich af of de filmmakers van Top Gun: Maverick haar een rol hadden aangeboden in het vervolg.

“Oh mijn god nee. Dat hebben ze niet gedaan, en ik denk niet dat ze dat ooit zouden doen,” zei McGillis. “Ik bedoel, ik ben oud en ik ben dik, en ik zie er leeftijd passend uit voor mijn leeftijd, en dat is niet waar die hele scène over gaat.”

De waarheid over haar personage in Top Gun

In de jaren tachtig was McGillis een van de weinige vrouwen die miljoenen dollars konden vragen. In Top Gun speelde de bekende actrice de astrofysicus en instructeur van de trainingschool Charlie Blackwood. De blonde, langbenige, mooie actrice maakte een blijvende indruk als de liefdesbelang van Maverick – haar slimme-maar-prachtige personage werd iconisch.

“Niets bereidde me voor op wat denk ik een soort van naam in de huishoudens worden,” vertelde McGillis aan LA Times.

“Het was echt intimiderend voor mij. Ik streef er niet naar beroemd te worden. Ik streef er alleen naar een actrice te zijn, en die film schokte mijn realiteit op een grote manier. Ik werd erg onzeker. Ik wist niet meer wie mijn vrienden waren.”

Charlie was eigenlijk gebaseerd op een andere iconische persoon – Christine Fox. Fox was een beroemde burgerlijke vluchtinstructeur en wiskundige die de producenten ontmoetten tijdens het doen van onderzoek voor de film.

Ze zou later een indrukwekkende carrière hebben op het Pentagon – Fox werd waarnemend onderminister van Defensie, de hoogste positie ooit bekleed door een vrouw bij het ministerie van Defensie.

Hoe Kelly McGillis de rol van Charlie kreeg was een beetje toevallig. Ze stond gepland om een andere film te doen, maar dat ging niet door. Paramount belde haar en vroeg of ze in plaats daarvan Top Gun kon doen, McGillis vond het script leuk en reed vervolgens naar San Diego voor de productie.

“Ik vond het een western in de lucht. Ik had geen idee hoe visueel onberispelijk het zou zijn. Ik denk dat Tony Scott zoveel toevoegde aan die film visueel,” zei ze.

Haar rol in Top Gun veranderde McGillis in een sekssymbool, maar ze werd ook geprezen om haar schermoptreden. De chemie op het scherm met Cruise was duidelijk, en Kelly mocht haar mede-ster ook buiten de set graag. “Ik denk dat Tom geweldig is. Hij is de liefste kerel. Hij is heel oprecht en respectvol. En ik vond het geweldig om met Tom te werken. Ik denk dat hij geweldig is,” zei ze.

Op dat moment werd McGillis vergeleken met grote filmsterren als Grace Kelly, Ingrid Bergman en Lauren Bacall. Maar Kelly kon die vergelijking nooit serieus nemen.

“Ik heb mezelf nooit beschouwd als een grote schoonheid. In mijn tiener- en prepuberjaren, toen men zichzelf vormt, denk ik dat ik vooral erg zwaarlijvig was en een zeer laag zelfbeeld had,” vertelde ze Intelligencer Journal in 1986.

Keerde Hollywood de rug toe

Hoewel ik en velen anderen McGillis herinneren voor haar rol als Charlie in Top Gun, zou het niet eerlijk zijn om alleen over die film te praten – omdat ze zoveel meer heeft gedaan in haar leven en carrière.

Ze bestormde Hollywood in 1985 met haar doorbraakrol, waarin ze een Amish-weduwe speelde in Witness. Na haar succes met Top Gun speelde ze in de controversiële film The Accused, waarin ze een taaie advocaat speelde. McGillis werd toen gecast in verschillende televisie- en filmrollen gedurende de jaren 90, maar geen van de films versterkte haar carrière.

Na The Accused werd McGillis verliefd op Fred Tillman – een man zonder connectie met showbusiness. Maar Fred en Kelly deelden dezelfde interesses; ze hielden van zeilen en stranden.

Kelly, die in 1957 werd geboren en opgroeide met zand tussen haar tenen in Newport Beach, Californië, voelde alsof ze de man van haar dromen had gevonden.

McGillis en Tillman stapten in het huwelijksbootje, kochten een jacht en zeilden naar Europa. Het gezin vestigde zich vervolgens in Key West, Florida, en opende samen een restaurant, genaamd Kelly’s Caribbean Bar & Grill.

Maar McGillis ‘verleden leek haar altijd in te halen. Volgens de Top Gun-ster ging ze niet naar Florida om te ontsnappen – maar ze had veel te maken met persoonlijke problemen.

Ze dronk te veel en was onzeker over haar seksualiteit. Een jaar lang was ze een “wrak.” “Ik was nooit echt ongelukkig. Het is gewoon dat ik mijn anonimiteit wilde terugclaimen, om mijn eigen leven te leven. Ik denk dat als je kinderen hebt, jij degene bent die voor ze moet zorgen. Ik wilde niet dat mijn kinderen me zagen als een filmster, ik wilde dat ze me kenden als Mama,” vertelde ze The Daily Telegraph in 1999.

Uit de kast komen

In 2002 scheidde McGillis van Tillman. Zeven jaar later kwam ze uit de kast als lesbienne tijdens een interview met SheWired. Volgens de actrice was haar coming-out een voortdurend proces sinds ze 12 was.

“Het leven is een verdomde reis, en het gaat over groeien en veranderen, en in het reine komen met wie en wat je bent, en van wie en wat je houdt,” zei ze.

Terwijl McGillis haar restaurant runde in Key West, ontmoette ze barvrouw Melanie Leis. Helaas was hun relatie wankel en zelfvernietigend; beide hadden problemen met verschillende stoffen en gingen naar de rehab. McGillis dronk overmatig. Niettemin trouwden de partners in 2010 in New Jersey. McGillis’s ex-man, Fred Tillman, was aanwezig bij de ceremonie van het burgerlijk partnerschap.

“Hij was mijn grootste, beste vriend, en dat is hij nog steeds,” vertelde McGillis aan Daily News, eraan toevoegend: “Ik was homo voordat ik kinderen kreeg. Ik had het echt moeilijk om mezelf te accepteren.” Kelly McGillis en Melanie Leis gingen uit elkaar in 2011.

Kelly McGillis vandaag de dag

Op dit moment zou Kelly naar verluidt in een blokhut in de heuvels in Hendersonville, North Carolina, wonen. Ze draagt ​​haar grijze haar kort en geeft de voorkeur aan het comfort van broeken – genietend van haar stille, gelukkige en tevreden leven ver weg van Hollywood.

“Ik concentreer me op het privé geven van acteerlessen in een kleine studio die hoort bij een school in Asheville, North Carolina. Ik voel dat het mijn tijd is om terug te geven en dat is iets dat ik weet hoe ik moet doen,” zei ze in 2014.

Als we naar McGillis kijken vandaag de dag, lijkt het er zeker op dat ze haar eigen acteercarrière heeft opgegeven. Het is al een tijdje geleden dat we haar op het scherm hebben gezien – haar laatste vermeldde project is uit 2018, toen ze schitterde in de tv-film Maternal Secrets.

“Je hoort vrouwen van mijn leeftijd hier de hele tijd over praten,” zei ze. “Ik denk dat deze industrie niet bijzonder vriendelijk is voor vrouwen die ouder zijn dan 50. Ik ben niet bezig met het kleuren van mijn haar, het doen van Botox en het krijgen van een facelift. Ik wil opgroeien om een karakteractrice te zijn,” zei ze in 2013.

Zoals vermeld, kwam Kelly in 2022 veel in het nieuws. Vanwege haar afwezigheid in Top Gun: Maverick, wilden mensen weten wat er met haar was gebeurd en waarom ze niet was gecast in het vervolg.

PARK CITY, UT – JANUARY 19: Actress Kelly McGillis leaves the Los Angeles Times portrait studio on January 19, 2013 in Park City, Utah. (Photo by Ray Tamarra/FilmMagic)

Volgens regisseur Joseph Kosinski wilde hij de film een andere kant op sturen met andere personages – daarom werd Kelly buitengesloten. Het had niets te maken met haar uiterlijk, volgens Kosinski. Kelly McGillis zal voor ons altijd de hete astrofysicus ingenieur zijn die we hebben gezien in al haar glorie. Een vrouw als zij, in een film als de originele Top Gun, is een daad die nooit kan worden gevolgd. Punt.

Nieuws

Boer neemt zoete wraak op klimaatactivisten: spuit ze helemaal onder de poep

Milieuproblemen blijven wereldwijd hoog op de agenda staan, vooral na recente extreme weersomstandigheden die de gevolgen van klimaatverandering benadrukken. Hoewel er nog steeds sceptici zijn die de klimaatverandering in twijfel trekken, zijn er gelukkig velen die actief bijdragen aan een positieve verandering.

Klimaatactivisten

Dit kan zijn door aanpassingen in hun dagelijks leven, zoals recycling of fietsen naar het werk, of door deel te nemen aan klimaatacties. Deze inzet verdient groot respect. Echter, hoe groot de frustratie over misinformatie ook is, het is cruciaal dat we binnen de grenzen van de wet blijven om onze boodschappen over te brengen.

Een tijd geleden overschreden enkele milieuactivisten deze grenzen door zonder toestemming een boerenerf te bezetten voor een anti-fracking protest. Ze richtten grote tenten op, waardoor het terrein meer weg had van een handelsplaats dan van een boerderij.

Boer neemt wraak

De boer, die de groep meerdere keren had verzocht te vertrekken, besloot uiteindelijk tot een unieke en effectieve methode om zijn ongenoegen te uiten. Hij koppelde een enorme mesttank aan zijn tractor en reed rond de plek waar de demonstranten hun kamp hadden opgeslagen, waarna hij het geheel besproeide met een mengsel van urine en mest.

Dit resulteerde in het vertrek van de activisten. De boer wist niet alleen de ongewenste bezoekers te verdrijven, maar ook zijn land te bemesten – een voorbeeld van efficiëntie waarbij hij twee problemen in één keer oploste.Dit incident werd snel verspreid op sociale media en lokte uiteenlopende reacties uit.

Velen prezen de boer voor zijn vindingrijkheid en meenden dat hij de activisten een lesje had geleerd dat ze niet snel zouden vergeten. Anderen meenden echter dat er een meer vreedzame oplossing mogelijk was geweest. Zonder twijfel zullen de betrokken demonstranten voortaan beter nadenken alvorens zij ongevraagd privéterrein betreden.

Doorgaan met lezen

Entertainment

Bekijk: Israëlisch tv-programma maakt Joost Klein compleet belachelijk!

Het Eurovisie Songfestival is natuurlijk alweer lang en breed voorbij maar rondom Joost Klein en een cameravrouw die volgens geruchten van de Israëlische delegatie zou zijn is het laatste woord nog niet gesproken. Volgens de geruchten is er een incident ontstaan tussen Joost en een cameravrouw. Deze cameravrouw zou de wens van Joost, om niet gefilmd te worden backstage, niet hebben gerespecteerd. Hier zou al een officiële klacht over ingediend zijn door de AVROTROS. Toen Joost opnieuw wél gefilmd zou worden zou hij een ‘vuistbeweging’ hebben gemaakt waarbij hij de camera van de vrouw geraakt zou hebben waardoor deze kapot is gegaan. Deze vrouw heeft Joost aangegeven waardoor Joost gediskwalificeerd is. Tenminste, dat is het verhaal dat nu bekend is bij de media.

Joost Klein belachelijk gemaakt op Israëlische televisie!

Er is eerder ook al wat onenigheid ontstaan tussen Joost en de Israëlische delegatie. Tijdens een persconferentie werd de Israëlische zangeres gevraagd of zij het wel verantwoord vond om op te treden in verband met veiligheid op het Songfestival. In eerste instantie werd gezegd dat de zangeres hier niet op hoeft te reageren. Joost zat hierbij en vroeg hardop “Why not!?” Mede hierdoor zou de zangeres wél gereageerd hebben op de vraag. Hoe het allemaal gaat aflopen is nog onbekend. In het Israëlische satirische tv-programma Eretz Nehederet is er in ieder geval al ruimte om Joost flink belachelijk te maken. Gelukkig nemen ze hun eigen zangeres ook even mee:

Doorgaan met lezen

Nieuws

Deze foto van Linda de Mol op een nudistencamping gaat rond in het buitenland!

Deze week ging Linda de Mol volledig uit de kleren voor een gedurfde fotoshoot voor haar eigen weekblad, LINDA..

De Mol prijkt op de cover terwijl ze op een campingstoeltje zit te midden van nudisten op een camping. LINDA. beschrijft de fotoshoot als volgt: “De een vindt het heerlijk, de ander moet er niet aan denken.

In je na*kte niksie over de camping lopen. Best handig én lekker, dat je niet hoeft te trutten met bikinibandjes, direct vanaf je strandbedje kunt skinny dippen én dat je een gevoel van eenheid hebt met gelijkgestemden.

Geldt dan echt het gezegde: vrijheid, blijheid? In de nieuwe LINDA. ‘IN JE NA*KTE NIKSIE!’ duiken we in de na*kte waarheid, in de breedste zin van het woord.

Of je nu blij wordt om in je blootje rond te lopen of juist open en bloot durft uit te komen voor wie je bent en waar je voor staat.”

Linda de Mol maakt met deze foto’s een sterke indruk en zet een statement neer. Ze uit haar zorgen over hoe we in 2023 steeds meer ‘vertrutten’.

Linda benadrukt dat jonge meisjes tegenwoordig geconfronteerd worden met een onrealistisch schoonheidsideaal, mede door influencers die hun foto’s bewerken met filters.

Ze merkt op dat niemand meer durft topless te zonnen uit angst voor stiekeme foto’s die in een oogwenk gemaakt en gedeeld kunnen worden, waardoor ze eeuwig op het internet kunnen blijven circuleren.

De foto van Linda de Mol gaat zelfs over de grenzen heen, en heeft ook in Duitsland de aandacht getrokken.

Het Duitse blad Bild schrijft: “Linda na*kt: ‘In mijn volgende leven zal ik een overtuigd naturist zijn’.”

Ze vermelden dat de beroemde tv-persoonlijkheid op deze manier op de cover staat, wat eigenlijk geen grote verrassing is, gezien Linda’s bekentenis dat ze dol is op na*kt kamperen.

De fotoshoot met Linda de Mol toont haar kwetsbaarheid en durf om zich bloot te geven, zowel fysiek als emotioneel.

Het beeld van Linda op de cover van LINDA. spreekt boekdelen en laat zien dat ze niet bang is om taboes te doorbreken en zichzelf te laten zien zoals ze is.

Het thema van de fotoshoot, ‘IN JE NA*KTE NIKSIE!’, nodigt uit tot reflectie over het idee van vrijheid en openheid, zowel letterlijk als figuurlijk.

Het is een krachtig statement van Linda de Mol, die met haar cover en bijbehorende boodschap een belangrijke discussie aanwakkert over body positivity, zelfacceptatie en de druk van sociale normen.

De fotoshoot herinnert ons eraan dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn en zich comfortabel te voelen in zijn eigen huid, zonder oordeel of schaamte.

Linda’s moed om zichzelf te tonen inspireert anderen om hetzelfde te doen en zich niet te laten weerhouden door maatschappelijke verwachtingen.

Doorgaan met lezen

Trending