Deze truc om pijn te verminderen verspreidt zich als een lopend vuurtje online
Connect with us

Gezondheid

Deze truc om pijn te verminderen verspreidt zich als een lopend vuurtje online

Ik ben niet de persoon die elke dag naar de dokter gaat wanneer ik ergens pijn of last heb. Al met al zijn pijn en last gewoon een onderdeel van het leven geworden, toch?

Ik heb heel mijn leven voetbal gespeeld en ik ben gewend geraakt aan verkrampingen. Deze gaan vaak snel over en zijn niet echt hinderlijk of gevaarlijk. Maar toen ik deze methode op een website vond, moest ik me even achter de oren krabbe. Wasknijpers op je oren zetten?

Ik ben enorm sceptisch, maar ik ben ook erg nieuwsgierig van aard. Acupunctuur kennen we allemaal wel, maar zou dit ook echt kunnen werken? Veel mensen die ik ken, zeggen dat het echt helpt, zeker wanneer je last hebt van spieren of gewrichten.

Kun je je oor gebruiken om pijn in je borst te verminderen? Gecertificeerd therapeut Helen Chi Lui zegt hierover: ‘Ieder oor staat in verbinding met de rest van het lichaam en zit vol zenuwuiteinden die informatie versturen naar het zenuwcentrum.’ Op het werk ben ik altijd druk en omringd door een groot aantal mensen en ik heb geen zin om veel geld uit te geven aan dure behandelingen, maar zou een wasknijper op je oor echt de oplossing kunnen zijn? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar is toch zeker het proberen waard.

Elk van de zes punten van het oor staat in verbinding met een onderdeel van het lichaam en kan gebruikt worden om bepaalde pijn te verlichten. Door druk uit te oefenen op een van de plekken, zal de pijn afnemen.

Het bovenste deel van het oor staat in verbinding met de rug en de schouders. Plaats een wasknijper en laat deze ongeveer een minuut zitten, totdat je merkt dat de spanning in de rug en de schouders minder wordt.

De volgende plaats is de plek vlak onder deze plek. Deze plek is verbonden met de binnenste organen in het lichaam. Heb je hier erg veel last van, dan moet je uiteraard een arts bezoeken. Heb je minder pijn en is het gewoon onbehagelijk, dan kun je een wasknijper op deze plek aanbrengen. Dat kan voor de verlichting van de pijn of het ongemak zorgen.

Het middelste gedeelte van het oor staat in verbinding met de gewrichten. Zet hier druk op met je vingers of een wasknijper om ervoor te zorgen dat de pijn in de gewrichten af zal nemen, zodat je even opgelucht adem kunt halen. Heb je chronisch last van je gewrichten, dan moet je uiteraard naar een arts toe, maar je kunt het altijd eerst met deze methode proberen natuurlijk.

Vlak onder het midden vind je het gedeelte dat verbonden is met de bijlholtes en de hals. Heb je een bijholteontsteking of pijn in de keel, dan is dit de plaats waar je druk uit moet oefenen om de pijn te verzachten.

Precies boven de oorlel vind je de plaats die verbonden is met de spijvertering. Een wasknijper op deze plek kan helpen bij wat kleinere maagproblemen die je kunt hebben. Heb je vaker last van je maag, dan kun je deze methode ook proberen om te problemen te voorkomen, als een preventieve behandeling.

De oorlel is verbonden met twee van de meest belangrijke gedeeltes van het lichaam: Het hoofd en het hard. Zet druk op dit gedeelte om hoofdpijn af te laten nemen, je zal merken dat het binnen de kortste keren zal helpen tegen de pijn.

Wetenschappers zijn er niet volledig achter waarom de methodes zoals acupunctuur kunnen helpen bij bepaalde problemen, maar er wordt aangenomen dat het lichaam zelf pijnstillende stoffen aanmaakt, endorfine. Wanneer deze stof actief wordt, zal de pijn afnemen.

Hoewel deze methode nooit het bezoek aan een medisch specialist mag vervangen, zal ik de volgende keer eerst eens deze oorpunctuur gebruiken om te kijken wat het precies voor mij kan doen. Met een wasknijper of gewoon met de vingertoppen. Ga jij het ook uitproberen en denk je dat dit echt kan werken? Laat het ons weten.
[fblike]

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Shirma Rouse verklapt wat ze zo allemaal als ontbijt eet.

Shirma Rouse begon iets meer dan een jaar geleden aan haar avontuur om af te vallen. Dat is haar aardig gelukt en de zangeres houdt haar volgers graag op de hoogte van haar vorderingen. Nu verklapt ze wat ze zoal ontbijt.

Groentjes

Shirma is ondertussen al meer dan vijftig kilogram afgevallen. Daar is ze best trots op, al benadrukte ze wel dat ze zich vroeger ook goed voelde toen ze nog zwaarder was. Haar fans vinden echter dat ze nu nog meer straalt. Dat de zangers trots is over haar vooruitgang, blijkt uit een recente Instagrampost. Ze schreef: “Effe een update! Juni 2019 begonnen aan mijn afval reis! Nog even te gaan maar ben goed op weg!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sta in de nieuwe @linda check it out! ❤️#speakingmytruth #nailsonfleek

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse) op

Shirma houdt zich strikt aan de Alizonne-therapie. Die therapie draait vooral om het optimaliseren van het algemeen welzijn en de gezondheid in het algemeen. De zangeres deelde in een Instagram Storie wat ze precies allemaal ontbijt. Ze vertelde: “Goedemorgen. Jaja, lekker gestoomde broccoli, bloemkool, worteltjes en vier blokjes feta gewoon om het even te pimpen.”

Negatieve reacties

Shirma krijgt doorgaans heel wat lof en complimentjes, maar onlangs was er ook een persoon die het nodig vond om haar compleet de grond in te boren. Niemand minder dan Herman Brusselmans haalde ongemeen scherp uit naar de zangeres. Hij maakte onbeschaamd grappen over haar gewicht. Later liet de zangeres weten dat ze dit gewoon van zich af laat glijden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending