Deze vrolijk getrouwde man draagt elke dag met plezier hakken en rokken
Connect with us

Nieuws

Deze vrolijk getrouwde man draagt elke dag met plezier hakken en rokken

Mark Bryan, een 61-jarige robotica-ingenieur uit Duitsland, tart moedig de traditionele genderrollen door dagelijks hakken en rokken te dragen.


Als vader van drie en een professional in een technisch veld, breekt Mark opzettelijk met de normen die kledingvoorschriften bepalen op basis van geslacht.

In de 10e eeuw waren hoge hakken oorspronkelijk bedoeld voor mannen, om hen langer te laten lijken en een gevoel van mode te geven.

Door de eeuwen heen is deze trend echter veranderd, en tegenwoordig worden hakken bijna uitsluitend met vrouwen geassocieerd.

Mark behoort tot een groeiende groep mannen die deze modieuze schoenentype weer terugclaimen, los van de traditionele geslachtsnormen.

Met bijna 660.000 volgers op Instagram heeft Mark een aanzienlijke aanhang opgebouwd door zijn gedurfde en unieke stijl te delen.

Zijn outfits omvatten vaak een mix van pumps, laarzen en rokken, gecombineerd met meer traditioneel ‘mannelijke’ kledingstukken boven de taille.

Door deze combinaties benadrukt hij dat kleding geen geslacht heeft en dat mode een uitdrukking van persoonlijke voorkeur en stijl moet zijn, ongeacht geslachtsnormen.

Mark’s benadering van kleding is niet alleen een statement tegen de vastgeroeste genderstereotypen, maar ook een pleidooi voor meer variatie en vrijheid in mannenmode.

Hij vindt dat rokken meer diversiteit bieden dan de standaardbroeken die mannen meestal dragen, en wil hiermee laten zien dat comfort en persoonlijke stijl voorop moeten staan.


Zijn familie, waaronder zijn drie kinderen en zijn vrouw, steunen Mark volledig in zijn keuzes.

Zijn kinderen zijn opgevoed met het begrip dat kleding niet indicatief is voor iemands seksualiteit of genderidentiteit.

Zijn dochter beschouwt hem zelfs als een van haar grootste mode-inspiraties, en zijn vrouw helpt hem regelmatig bij het uitkiezen van outfits.

Ondanks de positieve ontvangst binnen zijn gezin en zijn aanzienlijke aanhang online, stuit Marks kledingkeuze soms op weerstand.

Hij heeft te maken gehad met negatieve reacties, zowel online als in het echte leven.

Deze confrontaties herinneren hem eraan dat, hoewel veel mensen zijn stijl vieren, er nog steeds vooroordelen bestaan over wat mannen zouden moeten dragen.

Mark Bryan’s verhaal daagt ons uit om na te denken over onze eigen percepties van gender en mode.

Hij nodigt ons uit om ons comfortabel te voelen bij het uitdagen van de normen en om mode te zien als een vorm van persoonlijke expressie, vrij van genderbeperkingen.

Wat denk jij? Zou je het aandurven om, net als Mark, je eigen pad in mode en zelfexpressie te bewandelen?


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending