Diederik Gommers: prognoses over omikronvariant zijn ongelofelijk somber
Connect with us

Meest bekeken

Diederik Gommers: prognoses over omikronvariant zijn ongelofelijk somber

Ondanks dat de coronacijfers de afgelopen dagen afnemen zijn de artsen nog erg gespannen. De kans is namelijk aanwezig dat de nieuwe omikronvariant kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. Dan lopen de ziekenhuizen weer langzaam vol, waar niemand op zit te wachten.

We zien het somber

De situatie kan dan weer heel ernstig worden in de ziekenhuizen. Hier heeft Diederik Gommers voor gewaarschuwd. Volgens hem zijn de prognoses over de nieuwe variant “ongelooflijk somber”.

Gommers is hoofd van de afdeling intensive care in het Erasmus MC in Rotterdam. “We verwachten in de komende weken dat de deltavariant afneemt, dat we iets meer lucht krijgen. Als zorgprofessionals moeten we in januari even op adem komen. Maar we gaan ons op het slechtste voorbereiden voor februari”, aldus Gommers.

Jaap van Dissel liet eerder vandaag al een nieuwe berekening zien, deze waren gebaseerd op een Britse studie. De nieuwe variant zou in Nederland kunnen leiden tot. zo’n 600 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. “Dan ga je richting de 1700 tot 2000 ic-patiënten met Covid. Zoveel bedden hebben we niet. Dan moet je keuzes gaan maken. De code zwart waar we het al vaker over hebben.”

Celeberties

“Emma Heesters haalt flink uit naar collega-zangeres Maan!”

Zangeres Maan krijgt het flink te verduren van haar collega’s de laatste tijd. Eerst S10 en nu Emma Heesters. Stien den Hollander gaat namelijk naar het Eurovisie Songfestival en de geruchten gaan dat ze hiermee De Steenwinkel achter zich heeft gelaten. Backstage zou de nieuwkomer ook behoorlijk grof zijn geweest betreft de inzending van Steenwinkel. Steenwinkel ontkent tot nu toe overigens alle geruchten over een eventuele afwijzing van haar ingezonden nummer.

Ze ontkent zelfs dat ze een nummer heeft ingezonden. In een ongemakkelijk interview wist ze de beweringen van zich af te schuiven, maar toch bleven de geruchten springlevend: “Steenwinkel heeft dus wel auditie gedaan voor het Songfestival maar is het niet geworden. Vandaar dat ze zo zenuwachtig reageerde bij RTL Boulevard. Stien heeft volgens meerdere bronnen Steenwinkel vorige week backstage ‘duf’ genoemd en haar Songfestival-liedje helemaal afgekraakt!” Het desbetreffende interview is hier nog even terug te zien. Maar nu door naar haar andere collega.

Emma Heesters over muziek van Maan!

Mevrouw Heesters blijkt ook al niet zo’n fan van de succesvolle Voice-winnares. Of hier een persoonlijke reden voor is kunnen we niet zeggen, maar veel media hebben het opgepikt als flinke sneer. Ze zegt onder andere: “Ik denk gewoon qua vibe. Ik denk dat het qua vibe heel erg bij haar past. Qua tekst zou het wel bij mij passen, maar ik krijg er gewoon dit gevoel van – maakt drukke dansgebaren- en zo dans ik bijvoorbeeld zelf echt nooit. Heel eerlijk: ik zou het zelf denk ik niet opzetten, maar dat komt gewoon omdat het niet helemaal mijn stijl is, denk ik.” Hieronder te zien vanaf minuut 1:12!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Marco Borsato gaat onderduiken: “Stuk land gekocht in Italië!”

De situatie rondom Marco Borsato is compleet ontploft sinds deze week. Er is inmiddels officieel aangifte gedaan tegen de zanger door een 22-jarige dame die zegt sinds haar vijftiende misbruikt te zijn. John van de Heuvel zegt al langere tijd zich bezig te houden met de zaak en laat bij RTL Boulevard weten dat de kans op vervolging reëel is. Dat betekent dat er dus bewijzen zijn tegen de zanger die weleens de doorslag kunnen geven. Maar, in Nederland ben je onschuldig tot je schuld is bewezen. Inmiddels zijn er al geluiden van twéé andere dames die zich hebben gemeld rondom de zaak. Een paar weken geleden liet showbizzwatcher Fawry al het volgende weten: “Nu heb ik vorige week met een hele goede bron gebeld. Die heeft mij dus verteld dat er op dit moment drie meiden zijn die een aanklacht tegen hem gaan indienen.” Dat lijkt te zijn uitgekomen.

Marco Borsato zou stuk land gekocht hebben

Ook liet Fawry destijds (25 november) weten: “Er komt dus binnenkort een rechtszaak tegen Marco over dit hele gebeuren.” Ook dat is nu dus uitgekomen. Maar daarnaast had de, klaarblijkelijk goed geïnformeerde, Fawry nóg iets opvallend te melden. Fawry laat namelijk weten dat de zanger een stuk land gekocht heeft in het buitenland. Hij zei destijds: “Hij ziet het al aankomen, want wat ik ook heb gehoord is dat hij ergens in Italië een stukje grond heeft gekocht. Stel je voor dat het gaat ontploffen, dan gaat hij dus emigreren naar Italië of onderduiken. Dat is dus wel zijn plan al, om te emigreren als het daadwerkelijk gaat exploderen.” We kunnen je niet met zekerheid zeggen hoe dit allemaal werkt. Een emigratie zit er volgens ons nu niet heel gemakkelijk in, nét na zo’n heftige aangifte.

Even van de straat

Het feit dat er tot nu toe nog niets bewezen is en er geen uitspraak is betekent dat de zanger nog als onschuldig gezien moet worden. Er moet altijd rekening gehouden worden met het feit dat de zanger zich niet schuldig gemaakt heeft aan de gedane aanklachten. Ook bij onschuld is het waarschijnlijk verstandig voor de zanger om je niet op straat te vertonen in Nederland. Er zullen namelijk altijd mensen zijn die wél overtuigd zijn van schuld. Meer in onderstaande video.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Twee nieuwe slachtoffers hebben zich gemeld in ernstige zaak tegen Marco Borsato

Nadat John van den Heuvel een oproep plaatste waar slachtoffers zich konden melden voor mogelijk s*ksueel overschrijdend gedrag door Marco Borsato, hebben zich twee mensen gemeld.

Twee partijen

Volgens John gaat het hier om twee partijen: “We zullen met hen gaan praten. Ik ben benieuwd naar hun verhaal”, zei Van Wely. Verder kon hij er niets over kwijt. Gister publiceerde De Telegraaf een artikel van een vrouw van 22 jaar die aangifte heeft gedaan tegen Borsato.

De zanger zou haar vanaf haar vijftiende seksueel misbruikt hebben. De zanger en het vermeende slachtoffer kenden elkaar via haar ouders, van wie Marco een huisvriend zou zijn geweest. Na het overlijden van de vader van het vermeende slachtoffer wierp Borsato zich op als een soort pleegvader.

Knoops Advocaten

Borsato liet al via zijn advocaten weten dat hij kennis had genomen van de aangifte. Opmerkelijk is dat Borsato het goed vond dat er aangifte was gedaan. Naar verluid ziet de zanger de uitkomst van het onderzoek ‘met vertrouwen’ tegemoet. De advocaten laten weten het te houden bij de eerder gegeven reacties en verder niet te reageren.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending