Diepbedroefde moederluiaard is dolblij om herenigd te worden met haar vermiste baby
Connect with us

Animals

Diepbedroefde moederluiaard is dolblij om herenigd te worden met haar vermiste baby

Vanwege recente bosbranden in Bolivia zijn veel dieren op de vlucht gegaan. Zo ook een moederluiaard en haar baby’tje. De vlammenzee dwong ze naar de relatieve veiligheid van een nabijgelegen stad.

Helaas raakte het tweetal gescheiden tijdens de reis. Maar gelukkig was het tijdelijk!

Eerder deze maand kreeg dierenarts Marco Greminger een telefoontje over een babyluiaard die zielsalleen werd gevonden nabij Trinidad. Waarschijnlijk raakte de baby gescheiden van zijn moeder, nadat ze schrokken van wat honden.

Het is niet zeker hoe lang de twee gescheiden waren. Maar, voor hen beide, was elke seconde natuurlijk er één teveel!

Marco trof de baby aan en wist ook de moeder te lokaliseren! Ze zat op zo’n 100 meter afstand in een boom verstopt.

Als Marco de baby dichterbij haar plaatst vindt zich een prachtige reünie plaats!

“Het hart van een moeder is de mooiste plek voor een kind”, schreef Marco later. “In het hele universum is er maar één zo’n hart.”

Na de schattige hereniging bracht Marco moeder en kind naar zijn kliniek om ze na te kijken en op krachten te laten komen. Gelukkig maakten beide het goed.

Sindsdien zijn de luiaards weer in het wild vrijgelaten in een ecologisch reservaat, veilig en wel – en het allerbelangrijkste: samen!

Animals

Redders vechten tegen onweersstorm om verlaten zusjes in veiligheid te brengen

Bliksem lichtte de donkere lucht op, maar het reddingsteam van Katelyn Mannion, Kim Reid en Fiona Mc Clintock bleef onverschrokken.

Ze wisten namelijk dat er ergens buiten twee bange zusjes waren die hulp nodig hadden. Stoppen voordat ze de Duitse herders hadden gevonden was geen optie.

Het team, dat vaak helpt bij het redden van dieren in de buurt van het Noord-Ierse Fermanagh, kwam in actie zodra ze een tip over de honden kregen. De zoektocht duurde drie dagen en leidde hen door akkers en dichte bossen.

Na drie dagen begon het team zich zorgen maken; wellicht zouden de honden nooit meer gespot worden. “We waren een beetje beteuterd, omdat we niet dichtbij ze konden komen, en we wilden ze gewoon in veiligheid brengen”, vertelde Mannion aan The Dodo.

Gelukkig wisten ze de zusjes uiteindelijk te vinden! Ze zaten ineengedoken in de schuur van een boer.

“Het was een heel intens, overweldigend gevoel van pure vreugde en opwinding”, zei Mannion. “We waren nog steeds erg bezorgd om hun welzijn, maar we waren zo blij om ze in een veilige omgeving te hebben. Er vloeiden absoluut een paar tranen.”

Hun redders noemden de teefjes Thora en Levina. Die namen waren niet zomaar gekozen. Thora betekent dondergodin en Levina is Latijn voor bliksem.

Al snel kwam er hulp van andere organisaties. Lost Paws NI wilde de veterinaire zorg betalen en Little China Dog Rescue bood onderdak aan.

Het duurde niet lang of het gedrag van de zusjes veranderde compleet. “Ze gingen van weglopen van mensen naar vragen om meer knuffels.” Thora wordt op dit moment nog behandeld voor wat kwaaltjes, maar Levina is al gereed voor adoptie.

Alhoewel hun redders nog steeds niet weten waar de zusjes vandaan komen, zijn ze erg blij dat hun verhaal een goed einde kent. “We konden om niets beters vragen”, vertelde Mannion. “Ze zijn zo tevreden en ze weten dat ze heel geliefd zijn.”

Doorgaan met lezen

Animals

Hond steelt eten uit keuken, zie nu zijn reactie als hij op heterdaad betrapt wordt

Luke is een slimme hond die geen probleem heeft om eten van het aanrecht te stelen. Maar hij wist niet dat zijn baasje hem in de gaten hield.

Met honden weet je nooit wat de dag in petto heeft. Met hun leuke persoonlijkheden worden we constant verrast door onze trouwe viervoeters.

https://www.instagram.com/p/CBy5DmbpvE6/?utm_source=ig_embed&ig_rid=73ba4852-e7a7-4b81-a41e-52f5b2160627

The Dodo deelde het verhaal van de hond Luke, die bij zijn baasje Traci Grimsley woont. Op een dag zat Traci in de keuken achter haar computer te werken, toen de kleine boef voedsel rechtstreeks van de keukentafel probeerde te stelen. Maar ze zag het en filmde het allemaal!

“Ik zat met mijn rug naar hem toe, dus hij dacht niet dat ik oplette,” vertelde Traci aan The Dodo.

https://www.instagram.com/p/B5Ixt-KJCPB/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9d5cdaf8-2c15-4f3d-b51f-3ab3c6cb9e70

In de onderstaande video is te zien hoe Luke zich uitstrekt, op zijn achterpoten gaat staan en een bak vol heerlijk eten grijpt. Pas als hij zich omdraait, beseft hij dat het baasje hem heeft betrapt. En nu … hoe te reageren?

Je kunt duidelijk zien dat Luke zich onmiddellijk schaamt en weet dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Hij plaatst met pijn in zijn hart het eten op de vloer. Gestolen goed gedijt niet … als je door het baasje op heterdaad wordt betrapt.

Daar komt nog eens bij dat Luke net gegeten had! De kleine boef!

Doorgaan met lezen

Animals

Lolita de orka kan na 52 jaar gevangenschap binnenkort vrijkomen

De orka Lolita was pas vier jaar oud toen ze werd gevangen in de Salish Sea, in het noordwesten van de VS. De afgelopen 52 jaar heeft ze in gevangenschap in Miami doorgebracht. In de kleinste tank van het land …

Lolita, ook bekend als Tokitae, moest tientallen jaren voor bezoekers optreden in het Miami Seaquarium. Dierenliefhebbers, inheemse activisten en anderen dringen er op aan om met deze praktijken te stoppen.

Voor Lolita is er nu wezenlijk hoop dat ze kan worden vrijgelaten in de Salish Sea, waar haar moeder nog steeds rondzwemt.

Een wonder

Het feit dat de orka nog in een redelijke conditie verkeert, kan een klein wonder worden genoemd. In gevangenschap raken orka’s veel sneller ziek en krijgen ze last van mentale problemen. Dit zijn ongelooflijk intelligente zoogdieren die in het wild wel meer dan 60 km per dag kunnen afleggen.

“Ze is elke dag een wonder”, vertelde Howard Garrett, een walvisonderzoeker en activist bij Orca Network, aan The Guardian. “Het is tegen alle verwachtingen in dat ze nog leeft.”

Het Miami Seaquarium heeft sinds vorig jaar een nieuwe eigenaar die welwillend tegenover haar vrijlating staat. In de Salish Sea bevindt zich haar moeder, een 93-jarige orka (!), die bekend staat als L25 of ‘Ocean Sun’, en een pod leidt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PETA Latino (@officialpetalatino)

Onzekere toekomst

Er is echter geen simpele oplossing. Lolita zal veel voedsel en ruimte nodig hebben, mocht ze terugkeren in de Salish Sea. Ze kan (nog) niet zelf jagen. Er wordt onder meer over een afgebakende leefruimte gedacht.

Ook bestaan er gezondheidsrisico’s. Niet alleen voor haar, maar ook voor de andere orka’s. Experts vrezen dat de infecties die Lolita in gevangenschap opliep, anderen kan besmetten.

Daarnaast bestaat er het risico van de lange reis zelf en wat voor een effect een nieuwe, wilde omgeving zou hebben op een oudere orka. Toch wordt er druk naar de beste oplossing voor Lolita gezocht en bestaat er sinds lange tijd echte hoop dat ze vrij wordt gelaten!

Doorgaan met lezen

Trending