Dierenverzorger weigert om chimpansee te redden die aan het verdrinken is. Dan doet een chauffeur iets wat niemand durft.
Connect with us

Meest bekeken

Dierenverzorger weigert om chimpansee te redden die aan het verdrinken is. Dan doet een chauffeur iets wat niemand durft.

Wat ik eerst en vooral wil zeggen voor het volgende verhaal te vertellen, is dat ik het verkeerd vind dat dieren worden opgesloten in de zoo voor menselijk entertainment en amusement.

Wilde dieren zoals chimpansees bijvoorbeeld, die horen thuis in het wild. Dat is hun habitat, en niet in een dierentuin waar ze gedwongen worden om te bewegen in kleine, afgebakende gebieden. Natuurlijk doen dierentuinen ook goede dingen zoals bedreigde dieren beschermen, hen een degelijk leven bieden en ervoor zorgen dat dieren die voordien mishandeld werden verzorging krijgen en kunnen herstellen.

In dit verhaal negeert een ware dierenheld straal alle waarschuwingen en springt hij in een chimpansee territorium in een zoo. Hij moest in het water springen om een verdrinkende chimpansee te redden.

De beelden circuleren al jaren op internet en hebben miljoenen mensen van over de hele wereld ontroerd. Niet onbegrijpelijk.

In 1990 viel chimpansee Jo-Jo in een kunstmatig aangelegd meer in de zoo van Detroit nadat hij werd achterna gezeten door een agressievere chimpansee. Deze dieren kunnen in feite niet zwemmen dus was Jo-Jo’s lot vrij gruwelijk.

Aan het verdrinken
Intussen keken een tiental bezoekers toe hoe de horror bleef duren en hoe de chimpansee aan het verdrinken was.

Een van deze bezoekers was de toen 33-jarige truckchauffeur Rick Swope. Hij was die dag op bezoek met zijn vrouw en hun drie kinderen. Maar in tegenstelling tot andere bezoekers, die gewoon stonden te kijken hoe Jo-Jo vocht voor zijn leven, besloot de man om actie te ondernemen.

Hij sprong in het donkere water, en zou kost wat kost de arme chimpansee redden ondanks de kennis dat chimpansees sterke dieren zijn en mogelijks ook agressief. Een van de andere chimpansees kon op elk moment toeslaan. Maar Rick aarzelde geen seconde.

Familie kijkt bang toe
Zijn familie kon alleen maar benauwd toekijken toen hij in het water sprong, en er uiteindelijk de 60-kg wegende chimpansee kon uithalen.

Gelukkig overleefde Rick deze gebeurtenis, net als Jo-Jo, dankzij Rick, zijn held.

“Hij keek naar me. Ik denk dat hij wist wat er aan de hand was,” vertelde Rick aan Chicago Tribune.

Bekijk de volledige redding in de video hieronder:

Deel A.U.B. deze video om hulde te brengen aan deze heldhaftige dierenvriend!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending