Dierenvrienden in de bres voor hond die door monsters werd geslagen met schroevendraaier en in brand gestoken werd.
Connect with us

Nieuws

Dierenvrienden in de bres voor hond die door monsters werd geslagen met schroevendraaier en in brand gestoken werd.

Een hond in Engeland werd volgens de dierenbescherming met een schroevendraaier aangevallen en vervolgens in brand gestoken. Dierenartsen zeggen dat het nog te vroeg is om te zeggen of Bruce ooit helemaal zal genezen.

Inspecteur Anthony Jones, die de verbrande puppy vond, zei dat zijn bloed kookt.


Een vrouw die een fundraisingpagina voor de hond oprichtte, omschreef de mishandeling als “een van de meest hartverscheurende dingen die ze ooit in haar leven gezien had.”

Bruce is nu stabiel, maar heeft nog constante verzorging nodig.

De online geldinzamelingscampagne opgezet door Vicky Carr zamelde al bijna 2.000 euro in, drie keer zoveel als het vooropgestelde doel.

De gemene mensen die dit deden, moeten gevonden worden zei Carr. “Het is een van de meest hartverscheurendste dingen die ik in mijn hele leven gezien heb. Hij is een echte vechter en de blik op zijn gezicht geeft me hoop. Ik wil hem gewoon een leven geven waarin hij weet hoe een liefdevolle huisdiereneigenaar voelt.”


De hond werd vrijdag gevonden in Little Orton in de buurt van Carlisle in Engeland.

Jones van de dierenbescherming vroeg om hulp om de daders te vinden. “Bruce is misschien wel gebroken, maar hij is ook mooi en uniek.”

Inspecteur Rob Melloy verklaarde: “In mijn 20 jaar dienst is dit een van de ergste gevallen van dierenmishandeling die ik ooit gezien heb. Ik zal nooit begrijpen waarom iemand zo brutaal gewelddadig kan zijn voor een liefdevolle hond. Het is hartverscheurend en ik hoop dat Bruce het haalt.”

De dierenkliniek Ashlea Veterinary Centre Ltd. waar Bruce behandeld wordt, schreef op Facebook dat Bruce zijn behandelingen ondergaat als een superster.

“Hij onderging gisteren een operatie om zijn beschadigde oog te verwijderen en vandaag eet hij goed en comfortabel en krijgt heel wat liefde van ons personeel. We wachten nog wel op de eerste keer dat hij met zijn staart kwispelt.”
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending