Dieven proberen benzine uit een bus te stelen, alleen zat de slang in de verkeerde plek. De toilet afvoer.
Connect with us

Nieuws

Dieven proberen benzine uit een bus te stelen, alleen zat de slang in de verkeerde plek. De toilet afvoer.

Dieven probeerden benzine te halen van een touringcar, alleen maakten ze een vergissinkje en plaatsten de slang op de verkeerde plek: de toilet afvoer.

Het stelen van benzine, naast het feit dat het uiteraard illegaal is, is niet ongevaarlijk. Toch weerhoudt dat sommige mensen er niet van om het te proberen.

Een paar dieven in Australië probeerden benzine uit een touringcar te stelen, het resultaat leverde echter een compleet andere vloeistof op, aldus The West Australian.

De diefstal vond een tijdje geleden plaats in Laverton, Australië. Het werd een onvergetelijke nacht voor de dieven.

Stel je voor: je probeert benzine uit een touringcar te stelen. Samen met een handlanger heb je de diefstal gepland. De spullen staan klaar, een slang en jerrycans. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is aan de slang te zuigen zodat de vloeistof naar buiten komt.

Een klein detail ging echter niet zoals gepland. Bij een personenauto zou het onmogelijk zijn om verkeerd te doen. De brandstoftank zit waar hij zou moeten zijn. Een bus daarentegen, heeft meer dan één opening waar een slang in kan…

Deze briljante dieven kregen het voor elkaar om de slang op de afvoer van het toilet te plaatsen.

De politie deed onderzoek naar de diefstal, welke snel de krantenkoppen haalde. Een van de agenten vertelde:

„We kunnen aannemen dat ze erg snel zijn gevlucht, met een behoorlijke bittere nasmaak in de mond.”

Het onderzoek duurde een tijdje en de politieagenten wilden graag de verantwoordelijken vinden. De gestolen buit daarentegen had geen enkele prioriteit. De politie vermoedt sterk dat dit de laatste keer is dat de dieven benzine proberen te stelen.

Het lijkt erop dat deze dieven hun lesje hebben geleerd. We zijn het helemaal met de politie eens dat het onwaarschijnlijk lijkt dat ze ooit nog weer benzine proberen te stelen.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending