Dit appartement stond 70 jaar leeg. Een groep mensen gaan naar binnen en schrikken zich een hoedje.
Connect with us

Nieuws

Dit appartement stond 70 jaar leeg. Een groep mensen gaan naar binnen en schrikken zich een hoedje.

Wanneer je de deur openmaakt van een appartement dat al meer dan 70 jaar leegstaat, verwacht je waarschijnlijk dat je heel wat stof, insecten en spinnenwebben zult vinden.

En ja, dat is ook precies wat een veilinghandelaar ontdekte toen hij de deur opende van een appartement in het centrum van Parijs.

Het betreffende appartement stond namelijk al leeg sinds 1939. Maar hij vond ook nog iets anders. Iets wat veel waardevoller was dan stof.

Toen de Tweede Wereldoorlog aanbrak in 1939, was de 23-jarige Madame de Florian gedwongen om haar huis te ontvluchten in het hartje van Parijs. Ze sloot de deur en vluchtte richting het zuiden om de Duitse troepen te ontvluchten.

Hoewel ze haar huur bleef verder betalen, keerde ze nooit meer terug naar haar appartement. In 2010 stierf ze op 91-jarige leeftijd.

Het was pas nadat ze was overleden, dat haar familie ontdekte dat ze een chique appartement had in het centrum van de Franse hoofdstad. Ze namen contact op veilingmeesters om de spullen in het verlaten appartement te veilen.

De veilingmeester en zijn team kregen de schok van hun leven toen ze de deur van hun appartement openden. De deur was maar liefst 70 jaar lang gesloten gebleven. Ze voelden de muffe geur, vol stof en spinnenwebben. Tussen hun ontdekkingen vonden ze meubilair uit de jaren 1900 en een keuken uitgerust met oud porselein.

Ze beschreven hun ervaring “alsof je een kasteel vol schoonheid binnenwandelt.”

Schilderijen waren zichtbaar van de muren gehaald alsof iemand de bedoeling had om ze later terug terug te hangen. Maar ze kwamen nooit meer terug.

Er stond ook een tafeltje met make-up, maquillage en parfum van vroeger. Alsof de elegante eigenaar ooit zou terugkeren.

Maar het meest merkwaardige item was een schilderij van een prachtige vrouw in roze. Het bleek dat dit een portret was van de grootmoeder van de eigenaar die de vorige eigenaar was van het appartement. De veilinghandelaar moest grondig onderzoek doen naar het schilderij en stelde uiteindelijk vast dat het het werk was van Giovanni Boldini, een van de belangrijkste schilders van de Belle Epoque.

Ze stelden vast dat het schilderij dateerde uit 1888, toen de grootmoeder slechts 24 jaar zou zijn geweest. Het werd verkocht op een veiling voor een extreem bedrag: 3 miljoen dollar.

Waarom de vrouw de oorlog ontvlucht was in 1939 maar haar huur bleef betalen voor een appartement waar ze nooit meer naar terug zou keren bleef een mysterie.

Maar wat wel vaststaat is dat de ontdekkingen in dit appartement een magisch gevoel moeten hebben gegeven aan degenen die het hebben ontdekt!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending