Dit BN-stelletje neemt Oekraïense vluchtelingen in huis
Connect with us

Celeberties

Dit BN-stelletje neemt Oekraïense vluchtelingen in huis

Claudia de Breij en haar vrouw Jessica van Geel vangen twee Oekraïense vluchtelingen op in hun huis in Utrecht. Het gaat om een moeder en haar kindje. Het kind heeft kanker. Dat vertelt Claudia in De Avondshow van Arjen Lubach.

De Breij legt uit: “Het doet een beetje denken aan als je net een baby hebt. Dat je in de kraamtijd denkt van: heb ik dit in huis? Heb ik dat geregeld? Heb ik zus? Heb ik zo?”

Jonge kankerpatiënten die uit Oekraïne zijn gevlucht, krijgen verdere behandeling in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, waar het BN-stel ook woont. Ze richtten de zolder van hun huis in als een soort appartementje.

De Breij verklapte ook dat zij dit jaar de oudejaarsconference voor NPO gaat doen. Dat is al de derde keer dat zij de voorstelling doet.

Celeberties

Zien: Dit is de nieuwe vriend van Floortje Dessing

Hoewel Floortje Dessing eerder zei dat er bij haar geen ‘huisje, boompje, beestje’ in zit, blijkt dat nu misschien toch anders te zijn. Vorig jaar liet ze al weten het erg gezellig met een man te hebben. Wie de man was hield ze toen geheim, maar nu lijkt eindelijk duidelijk te worden wie de gelukkige is…

,,Het afgelopen jaar was ik voor het eerst sinds een jaar of twintig een heel lange tijd in Nederland, daar werd ik eerst onrustig van en later heb ik me erin berust”, liet Floortje een jaar geleden weten in Margriet. En in die tijd leerde ze een leuke man kennen. ,,Ik zie nu iemand met wie ik het leuk heb, maar het is nog heel pril.”

‘Geen huisje, boompje, beestje’

Maar om wie het ging, hield ze geheim. De reden daarvan was vermoedelijk omdat ze al jaren het vinden van de ware liefde opgegeven had. ,,Ik moet denk ik toch maar eens aan mezelf toegeven dat het er voor mij niet in zit, dat huisje, boompje, beestje”, zei ze destijds in gesprek met RTL Boulevard. ,,Ik ben natuurlijk ook iemand die heel erg mijn eigen plan trekt en mijn eigen ding doet.”

Is DIT haar nieuwe vriend?

Toch lijkt het er nu op dat ze de liefde gevonden heeft, wellicht zelfs de man die ze vorig jaar al leerde kennen. Op haar woonadres in Velsen-Zuid is namelijk ook een bedrijf ingeschreven, maar dat bedrijf hoort niet bij Floortje zelf.

Het bedrijf is van een Amsterdamse film editor genaamd Pelle Asselbergs. Hij wordt gezien als één van de beste editors van Nederland en zou momenteel werken aan een grote internationale Netflixserie. Is Pelle de man die het hart van Floortje heeft weten te veroveren?

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Gigantische woede om deze foto van dikke prinses Amalia: “We zijn heel pissig!”

De Nederlandse prinsessen zijn erg populair in het binnenland maar ook in het buitenland. Maxima komt oorspronkelijk natuurlijk uit Argentinië en ook daar komen de koninklijke familieleden regelmatig in het nieuws en in de roddelbladen. Onlangs zagen we nog een foto van Alexia verschijnen in een Argentijns blad, op de cover welteverstaan. Maar nu staat ook de oudste dochter en kroonsprinses Amalia op een cover van een tijdschrift. Alleen over de inhoud van het artikel is nogal wat ophef ontstaan. Het gaat om een ander tijdschrift dan waar Alexia de cover wist te sieren, het gaat om het blad ‘Caras’. De 16-jarige prinses is het gesprek van de dag in Argentinië en ook in Nederland wordt het niet helemaal gewaardeerd.

Amalia krijgt ‘plussize’ look aangeschreven

Het blad heeft het namelijk over de ‘plussize-look’ van de 16-jarige prinses. Ze schrijven erbij: “De oudste dochter van Máxima toont trots haar ‘plussize’”. Verschillende media in Argentinië zijn laaiend over de tekst die door het blad geschreven is. Er wordt bijvoorbeeld het volgende gezegd: “Is het niet pesten om op de omslag van een tijdschrift te wijzen op het lichaam van een tiener en aan te geven dat ‘ze niet aan de norm voldoet’ omdat het ‘plussize’ is? Omdat je geen slanke prinses bent? Waar moet je je tegen verdedigen?” Alexia op de cover

Prinses Amalia

Prinses Alexia staat op de cover van het Argentijnse blad ‘Hola’ vanwege haar vijftiende verjaardag. Ze zijn daar maar wat trots dat Maxima hier Koningin is en drie prachtige dochter ter wereld heeft laten komen. Dat bovenstaande Spaanse bericht? Dat schijven ze op social media. Er staat: “Deze week in Hallo! Argentinië. We vertellen je alles over de dochter van Máxima de Holanda. De 15-jarige royal speelt Instagrammer, gitaar, zingt en haar “capriolen” laten mensen praten.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Willem Alexander boos om nieuwe gelekte foto van dochter!

Wanneer je een foto van je buurvrouw op Facebook plaatst met een biertje in haar hand, dan is er niets aan de hand. Wanneer je een foto plaatst van Willem Alexander, Amalia of een ander lid van het Koningshuis, dan kun je een brief van de Rijksvoorlichtingsdienst op je deurmat verwachten. Hier geldt namelijk een zogenoemde mediacode.

Op de website van Het Koninklijk Huis staat: “De mediacode heeft tot doel de persoonlijke levenssfeer van leden van het Koninklijk Huis te beschermen.” Echter staat er ook: “De mediacode is niet bindend. De RVD geeft advies aan de media of een foto een privéaangelegenheid betreft of niet. Media beslissen zelf of ze wel of niet publiceren. Uiteindelijk is het aan de rechter om te beslissen of een publicatie van een foto een inbreuk is op de persoonlijke levenssfeer en dus onrechtmatig is.” Je zal dus niet direct in de problemen komen.

Willem Alexander baalt van foto van Amalia!

Sinds de opkomst van de beruchte juicekanalen in Nederland worden deze regeltjes met enige regelmaat geschonden. Het is dan ook de vraag of een mediacode nog steeds van deze tijd is met de prominente aanwezigheid van social media. Naar aanleiding van de blunder van Evert Santegoeds met zijn zogenaamde ‘primeur’ in Privé plaatste Yvonne Coldeweijer een andere foto. Coldeweijer: “Ze was op dat moment wel in Lech, maar dit is d’r gewoon niet. Scheelt weer een rechtszaak.” Vervolgens verschijnt er een foto van de Kroonprinses met een Aperol Spritz in haar hand: “Nu ga ik sowieso worden aangeklaagd.” Een dag later schrijft Coldeweijer: “Heb een brief ontvangen van de RDV. of ik geen privéfoto’s meer van onze Spritzes wil posten. Want dat mag niet. Want die regel hebben ze zelf ingevoerd. Ik heb geantwoord dat ik dat niet kan beloven. Ons Amaal is namelijk echt een mood.” Hieronder meer:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending