Dit is de langste tiener ter wereld, raad eens hoe lang hij was op 15-jarige leeftijd
Connect with us

WOW

Dit is de langste tiener ter wereld, raad eens hoe lang hij was op 15-jarige leeftijd

Nederlanders zijn het langste volk ter wereld, alhoewel we wel kleiner worden. Toch komt de langste tiener ter wereld niet uit ons kikkerlandje, maar uit Canada.

Olivier Rioux is een tiener uit Montreal. Afgelopen jaar werd hij officieel erkend als de langste man onder de 18 jaar ter wereld. Daarmee kwam hij in het Guinness Book of Records. De jongeman is een echte atleet en dol op sport – vooral op basketbal, bericht Global News.

Op 15-jarige leeftijd was hij 226,9 cm lang en had daar geen enkele moeite mee, zoals hij aan Global News vertelde. “Het is cool. Het is fantastisch, ik vind het geweldig”. De rest van zijn familie is ook erg lang, maar hij is de langste. Schoenmaat? Maatje 53.

Zijn toevoeging aan de 2022 editie van het Guinness Book of Records is “een droom die uitkomt […] Ik zag een pagina van de langste tiener en hij was niet zo groot als ik was. Ik dacht: misschien kan ik het record verslaan.”

Een grote jongen, met een enorm hart, zo omschrijft Terry Annilus, zijn basketbalcoach, hem. “Een vriendelijke reus … maar ik bedoel, laat je niet misleiden, hij kan spelen, hard spelen. Hij is een hele goede basketballer.”

Olivier is wellicht nog niet uitgegroeid en droomt ervan ooit in de prestigieuze NBA te spelen. We hopen dat zijn wens uitkomt!

Meest bekeken

Bron beweert stellig: ‘Prinses Beatrix is ernstig ziek’

Verontrustende berichten uit Duitsland over prinses Beatrix: volgens media daar zou de voormalige vorstin de laatste tijd worden gekweld door depressies! Een bron heeft aan het magazine Freizeit Vergnügen verteld dat de prinses de lol in het leven behoorlijk kwijt is geraakt. Zelfs haar grootste passies, zoals kunst en de hippische sport, zouden Beatrix (84) nauwelijks meer kunnen beroeren.

Volgens het genoemde Duitse blad zijn de kennelijk zware sombere buien waar Beatrix nu onder gebukt zou gaan, het gevolg van gevoelens van eenzaamheid. Het leven in de bossen van Lage Vuursche op kasteel Drakensteyn zou de prinses steeds zwaarder vallen. Juist op de plek waar ze met Claus en hun zoons ooit het gelukkigst was, zou de eenzaamheid Beatrix steeds vaker naar de keel grijpen.

Eenzaamheidsvirus

Berichten over vermeende eenzaamheid bij de voormalige koningin kwamen overigens al eerder naar buiten. Haar zoon Willem-Alexander vertelde in het bijzijn van Story dat hij zo vaak als hij kon – dat was in coronatijd – bij zijn moeder langsging ‘om daar het eenzaamheidsvirus te bestrijden’. Maar ook Beatrix zelf vertelde iets opmerkelijks, waaruit blijkt hoe eenzaam het leven voor haar af en toe aanvoelt. Dat deed ze tijdens een onderonsje met voormalig Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel, vorig jaar november, toen ze op Curaçao was. Zij wist dat Jeroen op dat moment met zijn allerlaatste uitzending als presentator van het programma bezig was. Beatrix zei tegen hem: ‘Meneer Snel, ik heb alle afleveringen van uw programma gezien. Het was de enige manier om mijn kinderen te zien, soms…’

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Moeder doodgestoken voor de ogen van kinderen: “mama zuchtte”

Het zoontje (13) en dochtertje (3) van de doodgestoken Shella uit Rotterdam hebben een trauma opgelopen. De kinderen moesten toezien hoe de ex-vriend van haar moeder de vrouw op 18 januari van dit jaar met meer dan 60 messteken om het leven bracht.

Het Openbaar Ministerie (OM) is van mening dat verdachte Garland schuldig is aan de moord op de vrouw met wie hij 10 jaar samen was en eist 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

“Shella’s leven is op zeer grove wijze beëindigd. Haar laatste minuten moeten een ware hel zijn geweest, ze moet ongelooflijk geleden hebben”, aldus de officier van justitie tijdens het begin van het strafproces gisteren.

Kinderen getuigen
Het zoontje hoorde zijn ouders ruzie maken en liep van zijn slaapkamer naar beneden, zo heeft het kind verklaard.

“Mijn moeder schreeuwde en zei: ‘Ik ben er klaar mee.” In de keuken zag de jongen zijn moeder op de grond liggen, met zijn stiefvader bovenop haar. Volgens de jongen lukte het hem niet Van der K. van zijn moeder te trekken. Toen die weer om hulp riep, zou de ex haar bij haar mond hebben gesneden met de woorden ‘hou je mond’.

“Hij ging rustig door met steken. Zei niets. Het leek alsof hij aan het schrijven was”. Zijn 3-jarige zusje keek vanuit de deuropening mee. “Hij bleef steken tot ze niet meer bewoog, ik hoorde nog een zucht uit mama’s mond komen.”

‘Niet gepland’
Het OM denkt dat Garland van der K. de moord heeft gepland. Dat baseert men op het feit dat hij Shella een appje stuurde met daarin de tekst: “Dan gaat een kind maar zonder moeder leven, na twaalf jaar sta ik weer buiten. Op een dag steek of knal ik je dood”.

Van der K. zegt dat hij dat stuurde uit boosheid, maar dat hij dit niet echt wilde doen. Over de fatale steekpartij is hij duidelijk: “ik was onder invloed en weet niet meer hoe of wat. Het was allemaal niet de bedoeling.”

Doorgaan met lezen

WOW

Essent maakt gas en stroom fors duurder

Vanaf 1 oktober gaan de variabele tarieven van Essent voor gas en stroom flink de hoogte in. De prijs van gas gaat met meer dan 30 procent omhoog en de prijs voor stroom met ruim 50 procent.

In een mail aan klanten laat Essent weten: “De energieprijzen stijgen nog steeds erg snel. Helaas gaan je variabele leveringstarieven daardoor per 1 oktober 2022 omhoog.” De nieuwe prijzen zijn inclusief “energiebelasting, opslag duurzame energie- en klimaattransitie en 9 procent btw.”

Ruim een miljoen klanten hebben bij Essent een variabel energiecontract. Voor deze klanten zal de energierekening gemiddeld 30 procent stijgen.

Doorgaan met lezen

Trending