Dit is hoeveel minister-president Mark Rutte elke maand verdient
Connect with us

Meest bekeken

Dit is hoeveel minister-president Mark Rutte elke maand verdient

We zien onze minister-president van Nederland de laatste tijd erg vaak op de televisie tijdens de persconferentie. Veel mensen hebben twijfels over de beslissingen van Mark Rutte maar we leven nu ook wel in een hele aparte tijd.

Maar juist omdat we hem de laatste tijd zo vaak zijn we wel erg nieuwsgierig naar het salaris van Mark Rutte.

De geschiedenis van Mark Rutte
We weten natuurlijk allemaal dat Mark Rutte de leider is en het gezicht van Nederland.

Mark Rutte staat inmiddels al in zijn derde fase en is al 10 jaar lang de minister-president, dat doet hij zeker niet slecht.

Wat is het jaarsalaris van de minister-president van Nederland?
Als we het hebben over het salaris verdient Mark Rutte minimaal net zoveel als bijvoorbeeld minister Hugo de Jonge, alhoewel de Penthouse van Mark Rutte wel erg mooi is. De premier verdient hetzelfde als een minister en dat is een uitstekend salaris, als je het ons vraagt.

Ze verdienen allebei 170.910 euro per jaar voor hun functie. Dat betekent dat Mark Rutte ongeveer 14.242 euro per maand verdient. Om het nog meer te verdelen, verdient Mark Rutte 657,35 euro per dag. Dat is best een hoop geld.

Het kan ook best lastig zijn om een heel land te besturen en de volledige verantwoordelijkheid van een hele samenleving op je te nemen. Dit is iets anders dan tien 16-jarige vakkenvullers met jeugdproblemen.

En als je bedenkt dat er mensen zijn die zich als een hond voordoen en veel meer verdienen. In ieder geval is het salaris van de Minister president voldoende om rond te komen maar daar draagt hij wel een grote verantwoordelijkheid voor. Veel succes Mark en tot ziens op de volgende persconferentie.

bron: Trendnieuws

Celeberties

Dramatisch nieuws voor Melissa Kremer: ‘Het is klaar’

Melissa Kremer heeft afgrijselijk nieuws gekregen. Ze heeft volgens experts nog maar enkele weken te leven…

Dit vertelt ze in hartverscheurende berichten op Instagram Stories. “Hoe ga ik dit vertellen? Het is klaar…” begint Melissa. “Ik heb het lang volgehouden maar mijn lichaam kan het niet meer aan. Het gaat nu heel snel. De artsen denken dat ik vanaf nu steeds meer zal slapen en uiteindelijk in een hele diepe slaap terecht kom.”

“We kunnen geen bloedtransfusies meer geven, omdat mijn eigen bloed door de kanker te stroperig is”, vervolgt ze. “Ik probeer dit van me af te zetten nu, ik heb zoveel gehuild vandaag.”

Hardste klap ooit De ernstig zieke Melissa noemt het de hardste klap ooit. “Mama en ik zijn allebei helemaal ingestort toen we het hoorden. Het is gewoon onwerkelijk. We wisten allemaal dat dit moment ging komen maar stiekem hadden we allemaal nog hoop dat dit heel lang zou duren. Nu blijkt dat moment wel sneller te gaan komen dan we dachten helaas.”

“Of we nog dagen hebben of een week of twee weken, we weten het gewoon niet. Het is het laatste restje dat mijn lichaam heeft, dat gaat mijn lichaam nu gebruiken. Wanneer het lijfje op is, dan is het op. We hebben geen trucjes meer in huis om nog iets te doen.”

Toch wil ze één ding erg duidelijk maken. “De kanker gaat niet winnen. Ik ga winnen, want ik ga door tot het einde.”‘Ik wil zo graag’

Melissa lijdt aan bloedkanker en is daar erg openhartig over op haar Instagram-account Mijn Kwaadbloed. Af en toe geeft ze haar volgers updates over hoe het gaat, maar sinds een week zijn het berichten met veelal slecht nieuws. ”Met heel erg veel pijn in mijn hart moet ik jullie vertellen dat kankercellen ten opzichte van dinsdag zijn verdubbeld”, schreef Melissa vrijdag bijvoorbeeld al in haar Stories. “Dit houdt in dat het nu vreselijk hard gaat, Waarom lichaam?

Ik wil zo zo graag.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

André Hazes onthult: DIT gebeurde er op Bonaire

De Antillen zijn een plek van geluk én rampspoed voor Dre Hazes en Monique Westenberg. Een jaar geleden gaven zij hun relatie op Curacao een nieuwe kans, nu hebben zij op Bonaire hun liefde voor eeuwig bekoeld. Wat is er gebeurd op het tropische eiland? Dre klapt uit de school…

Voor wie het nog niet wist: Dre heeft de verloving met Monique verbroken. In goede vriendin Sarah van Soelen vond Dre steun tijdens een moeilijke periode met Monique. Volgens hem zou er niet meer zijn dan alleen een vriendschap, echter wijzen meerdere verhalen erop dat Dre een maandenlange affaire had met de 25-jarige influencer…

Bonaire

In een statement op zijn Instagram liet Dre weten dat ‘de bom gebarsten was’ tijdens de derde dag van hun vakantie op Bonaire. Het toen nog verloofde stel kreeg zulke erge ruzie, dat het leidde tot nu al dé showbizz breuk van 2021.

Aan Patty Brard klapt Dre uit de school en vertelt hij wat er precies voorgevallen die dag. Eerder verhalen wezen erop dat Dre een tweede telefoon bij zich had waarmee hij stiekem contact had met Sarah. Monique zou deze telefoon gevonden hebben en kon meegenieten van de romantische berichtjes tussen haar verloofde en de influencer.

Tweede telefoon

Over een tweede geheime telefoon laat Dre niets kwijt. Volgens hem ging de ruzie ‘helemaal nergens over’. ,,Het is iets heel doms hoor Patty. Haar vader kwam die dag aan, en dat was dus mijn cheat dag, de dag dat ik kon gaan drinken”, vertelt Dre.

Die avond liep het uit de hand en had Dre een slokje te veel op. ,,Ik word lam en zij denkt dat ik iets heb gedaan, wat ik niet heb gedaan. En dat heb ik ook duidelijk aangegeven, en het gezeik bleef doorgaan”, onthult Dre.

Voor hem barstte daar de bom en hij maakte een enorm ingrijpende keuze. ,,Ik heb gewoon gezegd: ik ga dit gezeik niet meer trekken.”

De rest van de vakantie heeft Dre apart geslapen, en zodra de exen in Nederland aankwamen keerde hij niet meer terug naar huis. Een ‘goede vriend’, die achteraf de vader van Sarah blijkt, regelde een huis voor hem waar hij kon onderduiken. Een opvallend detail: zijn enkel ‘goede vriendin’ Sarah verblijft in dezelfde woning…

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

‘Huwelijk Willem-Alexander en Máxima in zwaar weer’

Het is geen geheim dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima een moeilijk jaar achter de rug hebben. De gevolgen daarvan zijn groter dan gedacht. De aanval op hun huwelijksgeluk lijkt geopend en dat laat sporen na.

Volgend jaar viert het koningspaar hun 20-jarig jubileum. De Duitse media meent dat er op 2 februari 2022 niet veel reden is om te vieren. Volgens hen verkeert het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in zwaar weer.

Kille sfeer

De Duitsers menen dat er een haar in de boter zit en dat heeft alles te maken met de pijnlijke situaties van het voorbije jaar. De druk op het echtpaar was nooit groter. Tijdens het staatsbezoek in Indonesië merkten de meegereisde journalisten al dat de sfeer tussen het koningspaar heel kil was. Dat zou het startschot zijn van een moeilijk jaar.

Op reis tijdens volle coronacrisis

De bom barstte pas helemaal naar aanleiding van een kiekje van het koningspaar in een restaurant op het Griekse eiland Milos. Nederland kreunde toen onder de coronacrisis met beperkende maatregelen en het vorstenpaar vond het een goed idee om vakantie te vieren. De verontwaardiging in Nederland was groot, maar dat was nog maar het begin.

Hoewel premier Rutte dringend gevraagd had om niet naar het buitenland te reizen, namen Willem-Alexander en Máxima het regeringsvliegtuig naar Griekenland.

Willem-Alexander besloot om terug te keren naar Nederland, maar merkte wel fijntjes op dat hij de coronaregels officieel niet geschonden had. Griekenland stond toen op ‘code geel’. Ook het feit dat de prinsessen nog enkele dagen langer bleven, zorgde in Nederland alleen nog maar voor meer verontwaardiging.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending