Dit is je salaris als medewerker bij het vakantiepark van Peter Gillis
Connect with us

BNers

Dit is je salaris als medewerker bij het vakantiepark van Peter Gillis

Droom je van een baan op een van de vakantieparken van ondernemer Peter Gillis? Dan ben je waarschijnlijk ook nieuwsgierig naar het salaris dat je kunt verwachten.


Het lijkt erop dat je na je werk in ieder geval op het vakantiepark kunt blijven overnachten, aangezien Peter Gillis niet al te strikt is als het gaat om huisvesting.

Peter Gillis is eigenaar van ongeveer 12 vakantieparken en heeft dus veel handen nodig om zijn parken draaiende te houden. Er moeten toiletten worden schoongemaakt, hamburgers worden gebakken en insecten uit het zwembad worden gevist.

Het lijkt erop dat er dit jaar waarschijnlijk één of meerdere parken worden gerenoveerd, dus werken voor deze gefortuneerde ondernemer biedt misschien niet veel langetermijnperspectief. Toch is het interessant om te weten: wat betaalt Peter Gillis zijn medewerkers?

Op dit moment zijn er ongeveer 60 vacatures te vinden op de vacaturesite van de Oostappen Groep, het bedrijf van Peter Gillis.

Het lijkt erop dat Peter vooral op zoek is naar receptionisten, zwembadtoezichthouders met EHBO-diploma’s en horecamedewerkers die buffetmaaltijden bereiden. Maar voor degenen die hogerop willen, zijn er ook functies beschikbaar zoals ‘parkmanager’, een prestigieuze titel.


Het absolute minimum
Volgens bronnen zou Peter Gillis voor de functie van parkmanager het absolute minimumloon betalen. Als parkmanager moet je minimaal €1800 bruto per maand verdienen, maar bij een fatsoenlijke werkgever verdien je al snel rond de €3900 bruto.

Peter Gillis lijkt echter duidelijk op de kosten te letten, want als parkmanager bij Oostappen verdien je maximaal €1800 bruto per maand. Dit betekent dat je precies het wettelijke minimumloon ontvangt en geen cent meer.

Dit salaris kan als karig worden beschouwd, maar het verklaart wel waarom Peter Gillis zelf behoorlijk welvarend is. Op deze manier behoudt hij natuurlijk zoveel mogelijk inkomen voor zichzelf.

Het lijkt erop dat Peter Gillis, ondanks zijn succesvolle zakelijke ondernemingen in de recreatiebranche, zijn medewerkers niet overmatig royaal beloont. Zijn keuze om parkmanagers het absolute minimumloon te betalen, kan vragen oproepen over zijn beleid ten opzichte van werknemerscompensatie en -waardering.

Het is echter belangrijk op te merken dat het salaris van parkmanagers mogelijk niet het enige voordeel is dat werknemers ontvangen bij Oostappen Groep. Sommige medewerkers kunnen profiteren van aanvullende voordelen, zoals gratis of gereduceerde huisvesting op de vakantieparken, wat de lage salarissen enigszins compenseert.

Het is ook mogelijk dat sommige mensen ervoor kiezen om voor Oostappen Groep te werken vanwege andere redenen dan alleen financiële beloning. De kans om deel uit te maken van een succesvolle en groeiende organisatie, werkervaring op te doen in de recreatie- en hospitality-sector, en de mogelijkheid om te werken in een vakantieomgeving kunnen aantrekkelijke aspecten zijn voor sommige medewerkers.

Natuurlijk blijft het belangrijk voor medewerkers om hun arbeidsvoorwaarden zorgvuldig te overwegen en ervoor te zorgen dat ze een passende vergoeding ontvangen voor hun inzet en vaardigheden. Het is altijd verstandig om salarisonderhandelingen te voeren en te streven naar een eerlijke beloning voor het werk dat wordt verricht.

In het geval van Peter Gillis en zijn vakantieparken lijkt het erop dat het salarisniveau aan de lagere kant van het spectrum ligt, maar het kan nog steeds aantrekkelijk zijn voor sommige mensen, afhankelijk van hun persoonlijke omstandigheden en carrièredoelen.

Al met al werpt de kwestie van het salaris bij Oostappen Groep interessante vragen op over de balans tussen financiële compensatie en andere voordelen die werknemers in overweging moeten nemen bij het kiezen van een baan in de recreatiebranche. Het laat zien dat salarisniveaus slechts een aspect zijn van de bredere arbeidsomgeving en de factoren die van invloed zijn op de tevredenheid van medewerkers.


BNers

Erica Meiland is klaar met Chateau Meiland: ‘Ik wil wat anders doen’

Het tv-contract van de familie Meiland loopt eind dit jaar af en Erica zit niet te wachten op een verlenging. ,,Ik verlang terug naar een gewone baan.”

De Meilandjes gaan binnenkort het gesprek aan over hun toekomst op televisie. Nog een seizoen van Chateau Meiland draaien over hun pension is in elk geval geen optie, vertelt Erica aan weekblad Party. ,,Ik vind dat we een heel saai leven hebben. Dus er is geen reality meer mogelijk, want we doen alleen het ontbijt voor onze gasten en dan gaan we naar huis en rommel ik een beetje in de tuin en Martien doet een dutje ’s middags. Kortom, er valt niks te draaien.”

Stoppen

De kans is groot dat de familie besluit ermee te stoppen. ,,Misschien kappen we er wel gewoon mee een gaan we wat anders doen”, vervolgt Erica. ,,We hebben weleens gezegd: zullen we een grote woonwinkel openen? Maar Montana wil niet meedoen en we willen geen concurrent van haar worden. Zo zitten we weleens te brainstormen over dingen, want je kan natuurlijk van alles doen.”


Erica wil in elk geval wel blijven werken. ,,Ik ben nu zestig en ik moet nog zeven jaar tot ik mijn AOW krijg. Ik vind het ook lekker om te werken. Ik moet er niet aan denken dat ik de hele dag thuis zou zijn.”

Gewone baan

Voordat Erica bekend werd, werkte ze bij een bouwbedrijf en daar had ze het ontzettend naar haar zin. ,,Gewoon lekker structuur, weet je wel”, legt ze uit. ,,Daar verlang ik ook vaak naar terug moet ik zeggen. Naar een leuke baan, collega’s en een eigen computer, kantoor en een lekker kopje koffie ’s morgens, gewoon de focus op je werk.”

Anoniem

En waar Martien geniet van de bekendheid, heeft Erica daar helemaal niets mee. ,,Ik ga het liefst anoniem door het leven. Ik ben het liefst gewoon in de tuin, waar ik mijn oortjes in heb, niemand mij ziet en ik gewoon een beetje dom onkruid aan het plukken ben en bomen snoei.”


Doorgaan met lezen

BNers

Gewaagde ‘bikinifoto’s’ van feestende prinses Alexia zorgen voor groot ophef

Prinses Alexia, de dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Nederland, volgt momenteel haar opleiding aan het Atlantic College in Wales.


Recentelijk is er op sociale media ophef ontstaan over een controversiële foto waarop de 16-jarige prinses te zien is in een uitdagende pose.

Deze foto, die in strijd is met de strikte mediacode die privébeelden van minderjarige leden van het koningshuis verbiedt, heeft reacties uitgelokt van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

De bewuste foto, gedeeld door de Nederlandse website Ditjes en Datjes, toont prinses Alexia in een vuurrode, kanten lingerie-body en een zwarte minirok, samen met haar vriendinnen die ook pikante outfits dragen.

De foto’s werden genomen tijdens de ‘Queer Focus Week’ op de school van Alexia, een week waarin seksuele identiteit en zelfacceptatie centraal stonden en waarbij studenten de vrijheid hadden om uitdagende kleding te dragen.

Ditjes en Datjes bracht het nieuws groots naar buiten met de titel “Alexia gaat los op nieuwe school”, maar dit kan mogelijk ernstige gevolgen hebben voor de website, aangezien het verspreiden van onofficiële foto’s van het koninklijk huis ten strengste verboden is om hun privacy te beschermen.


Het is nog niet duidelijk welke maatregelen Ditjes en Datjes te wachten staan, maar het is waarschijnlijk dat de RVD de redactie op de vingers zal tikken, mogelijk resulterend in het ontzeggen van toegang tot officiële (foto)gelegenheden van de Nederlandse koninklijke familie voor de betrokken journalisten.

Hoewel sommige Nederlanders geen probleem lijken te hebben met de gewaagde outfit van prinses Alexia, waarbij uit een peiling blijkt dat een meerderheid van 9.600 respondenten vindt dat ze moet kunnen genieten van haar jeugd, zijn er ook 2.200 lezers die van mening zijn dat ze zich moet gedragen als een voorbeeldige prinses vanwege haar rol.

Het Atlantic College in Wales, een gerenommeerde instelling die veel bekende personen aantrekt, waaronder royals, heeft ook prinses Elisabeth van België en prinses Leonor van Spanje onder haar studenten gehad.

Prinses Alexia is de tweede in lijn voor de Nederlandse troon, na haar oudere zus kroonprinses Amalia.

Namens koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft de RVD gereageerd, waarbij benadrukt wordt dat het hier om een privésituatie gaat en dat Alexia minderjarig is.

Hoewel publicatie niet verboden kan worden, wordt toch geadviseerd de foto niet verder te verspreiden.


Doorgaan met lezen

BNers

René Froger deelt vreselijk veel verdriet: ”Mijn hart huilt”

René Froger gaat momenteel door een moeilijke periode. De zanger heeft vandaag te horen gekregen dat muziekproducent Marcel Schimscheimer is overleden. Het nieuws grijpt hem enorm aan en op Instagram deelt René een mooi eerbetoon.

Onverwacht

Froger en Schimscheimer hebben een lange geschiedenis met elkaar en werkten veelvuldig met elkaar samen. René noemt hem zelfs zijn ‘grote muzikale vriend en voorbeeld’.
”Ondanks dat we wisten dat je erg ziek was, kwam het toch onverwacht. Je hebt zo hard gestreden, maar helaas verloren van een vreselijke ziekte.”

Onverslaanbaar trio

René en Marcel hebben sinds 1986 samen ‘duizenden liedjes’ gemaakt en noemt Marcel zelfs de grondlegger van zijn muzikale loopbaan.
”Ik ben zo dankbaar dat jij mijn muzikale carrière tot een hoog niveau hebt gebracht. En samen met John van Katwijk waren we een onverslaanbaar trio. En samen de muzikale grondleggers van de Toppers concerten.”
Het is dus overduidelijk dat ze samen veel hebben meegemaakt. ”Een volledig muzikaal en vriendschappelijk leven samen. Ontelbare hoogtepunten samen beleefd. Zoveel geleerd en fantastische dingen gemaakt. Het is onvoorstelbaar dat we nu afscheid moeten nemen vriend.”
“We gaan je vreselijk missen man. Mijn hart huilt, maar gaat gelijk weer lachen als ik één van jouw mooie liedjes inzet”, zo sluit Froger af.
Doorgaan met lezen

Trending