Dit is met wie Mark Rutte afgelopen kerst in een huisje op de Veluwe zat
Connect with us

Meest bekeken

Dit is met wie Mark Rutte afgelopen kerst in een huisje op de Veluwe zat

Aankomende week mag iedereen weer stemmen en overal op straat, op het internet en op tv zie je partijen enorm hun best doen om campagne te voeren. Ook Rutte doet natuurlijk volop mee en deed een interview met onder ander Shownieuws.

Rutte kreeg de vraag met wie hij op de Veluwe zat tijdens kerst. Ongeveer twee weken geleden kreeg hij namelijk de vraag met wie hij kerst had gevierd.

„met z’n tweeën in een huisje”. „Allemaal volgens de coronaregels”, vulde hij aan. Wie die mysterieuze ’tweede’ was, wilde hij op dat moment niet zeggen. Hij kreeg tijdens Shownieuws exact dezelfde vraag. „Met familie. Ik kan alleen niet zeggen wie, want die familie van mij wurgt me als ik namen naar buiten breng.”

Wel zegt hij dat hij een vrouw in zijn leven zou willen. „Dat zou er wel zijn. Nu is het heel heftig, deze weken. En ook door corona is het de afgelopen maanden vreselijk hard werken. Maar normaal gesproken maak ik ook afspraken met mijn vrienden en heb ik mijn hele privéleven eigenlijk laten lopen zoals het daarvoor ging. Ik ging weleens naar een Dance Valley of een rockconcert, en dat ben ik daarna ook blijven doen.”

Rutte houdt niet echt van datingsapps: „Als het gebeurt, dan moet het toch iemand zijn die je op straat tegenkomt. Iemand waarvan je zegt: ’Ja, wij worden samen oud.’ Maar het is niet dat ik er krampachtig naar op zoek ben. Ik ben nu heel gelukkig, maar als het gebeurt, dan gebeurt het.”

Ook zegt Rutte dat hij best kinderen zou willen hebben. „Op dit moment heb ik ze nog niet, nee. Dat is niet iets wat ik nu mis. maar wie weet gebeurt het. Mijn vader was 57, 58 jaar toen ik werd geboren, en dat betekent dus wel dat de kans aanwezig is dat je vrij jong je vader verliest. Ik was 21 toen hij overleed, en dat is wel iets wat je moet incalculeren. Dat jouw kinderen je minder lang zullen meemaken.”

Celeberties

André Hazes weer herenigd met Monique Westenberg

André Hazes’ gebeden zijn gehoord. De 27-jarige zanger is vandaag weer herenigd met zijn zoontje, iets wat hij gisteren hoogstwaarschijnlijk nog niet had durven dromen. Op zijn Instagram Stories is te zien hoe hij met het mannetje aan het kleien is en ze de grootste lol hebben om het nabootsen van ‘hun eigen piemel’.

Gisteren sprak Hazes nog over het onzekere weerzien met zijn zoontje. Volgens de zanger was Monique niet in de stemming om hem te zien of te spreken en daardoor kon hij zijn eigen zoontje ook niet zien. ,,Het is wel logisch, maar ik hoop dat het niet te lang duurt, want ik wil graag mijn zoon zien”, vertelde hij in RTL Boulevard.

Vandaag blijken de verhoudingen tussen hem en Monique toch iets te zijn verbeterd, want op Hazes’ Instagram Stories is te zien dat hij met zijn zoon en nog een onbekend persoon aan het kleien is. ,,We gaan een piemel maken, een kleipiemel. Je moet je eigen piemel kleien”, roept de andere man in het videootje. Als de kleine Dré vervolgens een minuscuul stukje klei op tafel legt en zegt ‘dit is mijn piemel’, schiet Hazes in de lach. ,,Kijk dan”, giert hij in het filmpje.

Eergisteren werd bekend dat Hazes en Westenberg met elkaar hebben gebroken. Volgens Hazes bleken de verwachtingen naar elkaar toe over de wijze waarop ze hun levens willen inrichten te verschillend. Vlak nadat het nieuws naar buiten kwam, kwam de zanger zelf met een statement waarin hij vertelde steun te krijgen van influencer Sarah van Soelen. Er is volgens Hazes geen sprake van een relatie met de brunette, hoewel hij niet uitsluit dat de vriendschap met Sarah uitgroeit tot meer.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Dit zijn de coronamaatregelen die we vanaf begin april kunnen verwachten

Deze maand zal alles hetzelfde blijven als we kijken naar de coronamaatregelen omdat de overheid tijdens de laatste persconferentie vrij weinig heeft aangekondigd. De avondlok wordt tot eind maart verlengd en de overheid is vooral aan het kijken wat er vanaf april versoepeld kan worden. Ook de rest van de scholen zullen deze maand niet open gaan.

Het is zeker dat er dus geen versoepelingen zullen komen en ook na april wordt er verwacht dat we niet veel ruimte krijgen.

Persconferentie
Vorige week was er weer een persconferentie en wij hebben een kort overzicht gemaakt van wat Rutte en de Jonge hebben aangekondigd:

– Avondklok wordt verlengd tot 30 maart
– Negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland wordt verlengd tot 15 april
– Hogescholen en universiteiten blijven nog zeker tot 1 april dicht
– Terrassen tot tenminste Pasen dicht
– Winkels hebben wat meer ruimte gekregen en mogen meer klanten ontvangen
– Vanaf 15 maart zullen kinderen weer zwemles mogen volgen

Dit was een korte samenvatting van wat er werd aangekondigd tijdens de persconferentie maar wat kunnen we vanaf begin april verwachten? Er staat flink wat op de planning als we het kabinet moeten geloven.

De zwemlessen en meer ruimte voor winkels is dan ook wel het enige wat er dus is aangekondigd tijdens de persconferentie. De zwemlessen mogen weer omdat ze bang zijn dat er deze zomer anders teveel kinderen zullen verdrinken tijdens het zwemmen en dat is iets wat de overheid wil voorkomen.

30 maart / begin april
Zoals je op de vorige pagina hebt kunnen lezen er is na de persconferentie van afgelopen week niet heel veel verandert en zijn er ook vrij weinig versoepelingen aangekondigd.

Wel kijkt de overheid momenteel vooral naar coronaversoepelingen voor rond begin april. Als de cijfers weer wat dalen zullen er waarschijnlijk versoepelingen komen alhoewel het er op moment van schrijven niet heel goed uitziet.

Hierbij moeten we wel echt benadrukken dat de cijfers dus moeten dalen wat helaas nog steeds niet het geval is.

De zijn de versoepelingen die vanaf 30 maart zullen gelden als de cijfers dalen:

– Het hoger onderwijs weer gedeeltelijk toegankelijk maken voor studenten
– De buitenterrassen vanaf het eerste weekend van april (met Pasen) open
– De detailhandel meer ruimte geven

Het is wel belangrijk om te weten dat dit alleen gaat gebeuren wanneer de cijfers dalen. Het lijkt er dus op dat dit niet gaat gebeuren omdat de cijfers alweer bijna op het niveau van half januari liggen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Harde aanval doet vragen rijzen: wie wil de huwelijk van Willem-Alexander en Máxima kapotmaken?

Het roerige jaar dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima achter de rug hebben, zou veel grotere gevolgen hebben gehad dan tot nu toe gedacht. De aanval uit onverwachte hoek op hun huwelijksgeluk speelt daarbij een grimmige rol.

Volgend jaar vieren koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun twintigjarig huwelijksjubileum. Als we bepaalde Duitse media mogen geloven, is het echter de vraag of er op 2 februari 2022 nog veel te vieren is! Al maandenlang reppen die over een stevige huwelijkscrisis op Paleis Huis ten Bosch.

Onder druk

Volgens de Duitsers knettert het al tijden tussen de echtelieden, niet in de laatste plaats vanwege de pijnlijke situaties waarin het koningspaar zich wist te manoeuvreren. De druk op Willem-Alexander en zijn echtgenote is, zo stellen zij niet geheel onterecht, nog nooit zo groot geweest als in het afgelopen jaar. Het begon vrij onschuldig tijdens het staatsbezoek aan Indonesië, nu precies een jaar geleden. Meereizende journalisten merkten op dat de sfeer tussen de twee killer leek dan voorheen. Achteraf bezien zou het de aftrap betekenen van een jaar waarin Willem-Alexander en zijn echtgenote, ook onderling, in zwaar weer belandden, stellen de Duitse media.

Griekenland

In augustus vorig jaar was er opschudding rond de vrij informele foto van het koninklijk paar met een restauranteigenaar op het Griekse eiland Milos. Terwijl heel Nederland probeerde zich aan de ‘anderhalvemetermaatregelen’ te houden, negeerden Willem-Alexander en Máxima de voorschriften opzichtig. De ontstane ophef was echter nog maar kinderspel vergeleken met wat er anderhalve maand later gebeurde! Terwijl premier Mark Rutte het land met klem verzocht om tijdens de herfstvakantie in Nederland te blijven, besloot ons koningspaar het regeringsvliegtuig te pakken en opnieuw naar hun villa in Griekenland te gaan!

Ophef

Door de ontstane ophef keerde een mokkende Willem-Alexander terug naar Nederland. Hij ging publiekelijk door het stof, maar niet zonder te benadrukken dat de reis niet tegen de officiële regels was geweest, omdat Griekenland op ‘code geel’ stond. Ook het feit dat later bleek dat prinses Amalia (17) en Alexia (15) nog een aantal dagen langer in Griekenland waren gebleven, viel in slechte aarde.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending