Dit is waarom je altijd sokken moet dragen wanneer je naar bed gaat. De reden is verbazingwekkend!
Connect with us

Nieuws

Dit is waarom je altijd sokken moet dragen wanneer je naar bed gaat. De reden is verbazingwekkend!

Er zijn weinig betere gevoelens dan in bed stappen als je moe bent. Na een lange, zware dag is het heerlijk om in slaap te sussen nadat je je kleren hebt uitgetrokken; in elkaar zakken op je bed en in dromenland vallen.

Toch is er altijd iets geweest dat ‘niet goed’ voelt:: slapen met sokken aan. Ik kan het niet echt uitleggen, maar slapen met pyjama of een t-shirt is normaal, terwijl sokken aantrekken iets… ongemakkelijks is.

Zoals ze zeggen, is het altijd goed om je mening te veranderen. Het is zeker iets dat ik heb gedaan nadat ik de informatie uit dit artikel heb gelezen.

Het is eigenlijk logisch om je sokken aan te trekken als je ’s nachts slaapt. Geef me een paar minuten van je tijd en ik zal je uitleggen waarom…

Ik kan niet precies uitleggen waarom, maar het voelt alsof gewoon raar als het gaat om sokken aan in bed. Je draagt ​​ze gewoon niet als je slaapt, volgens de gebruikelijke slaapkameretiquette.

Maar zijn oude routines er niet om te worden gebroken? Vooral als je nieuwe kennis hebt om toe te passen.

In de wintertijd stond ik erom bekend mijn sokken aan te houden louter omdat mijn voeten koud zijn zonder. Niets is erger dan wakker worden met bevroren tenen.

Nu blijkt dat onderzoek heeft bewezen dat het een goede zaak is om sokken aan te houden tijdens het slapen, aldus studies aan de Universiteit van Basel, Zwitserland. Maar hoe kwamen ze tot deze conclusie?

Welnu, ze onderzochten de relatie tussen de temperatuur die we in onze handen en voeten hebben, in relatie tot hoe snel mensen in slaap vallen.

Ze testten hun theorie op een groep mannen, waarbij de meerderheid in slaap viel als hun voeten warm waren. Zodra de bloedvaten zijn uitgezet, wordt de warmte sneller verspreid naar de rest van het lichaam. Volgens het onderzoek in kwestie kunnen mensen hierdoor sneller in slaap vallen.

Als je dus je sokken aan houdt, kun je mogelijk sneller naar dromenland komen.

Voor mensen die moeite hebben om weg te dromen: waarom zou je deze techniek niet proberen? Houd je sokken aan vanavond!

Ondertussen, voor diegenen van jullie die al slapen met sokken aan, schaam je er niet voor!

Help ons de informatie te verspreiden door dit artikel op Facebook te delen, zodat meer mensen kunnen ontdekken dat het een goed idee het is om sokken voor het slapengaan aan te houden!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending