Dit is waarom je beter altijd naakt slaapt, je zal verrast zijn wat het doet met je lichaam
Connect with us

Lifestyle

Dit is waarom je beter altijd naakt slaapt, je zal verrast zijn wat het doet met je lichaam

Naakt gaan slapen voelt niet alleen erg bevrijdend, het is nog eens gezond ook!

Als je iemand bent die graag slaapt met kleren aan, is de kans groot dat je na het lezen van dit artikel je mening hierover zult veranderen.

Er zijn talloze factoren die een goede nachtrust bepalen. Eén daarvan is wat we ’s nachts dragen om te slapen. Meer zelfs, het wordt gezegd dat dit de belangrijkste factor is. Hier zijn 5 redenen waarom je moet stoppen met het dragen van kleren tijdens je nachtrust:

1. Je lichaamstemperatuur wordt op peil gehouden

Tenzij je een full-time nudist bent (wat erg ongeloofwaardig lijkt), is je lichaam, zoals velen onder ons, gewend aan het dragen van kledij de hele dag door. Daardoor duurt het gewoonlijk een tijdje eer je lichaam gewend is aan de temperatuur wanneer je een pyjama of andere kleren aantrekt. Je lichaam moet zich namelijk weer aan de temperatuur aanpassen. Daarom is het niet verrassend dat vele mensen ofwel wakker worden in het zweet, of verkleumen van de koude. Wanneer je naakt gaat slapen, daarentegen, blijft je lichaam grotendeels dezelfde lichaamstemperatuur behouden, zowel ’s nachts als overdag. Dit is veel natuurlijker en dus veel gezonder.

2. Het houdt je hormonen in balans

Een gebalanceerd niveau van het hormoon ‘melatonine’ zorgt voor een goede nachtrust. Als je naakt slaapt, wordt het hormoon op een natuurlijke wijze gereguleerd.

3. Je romantische relatie zal er op verbeteren

Lichamelijk contact en affectie verspreidt het seksuele hormoon ‘oxytocine’, die je zowel positieve als blije emoties bezorgt. Hoe minder kleren je draagt, hoe meer je die hormonen en emoties gaat voelen. Naakt slapen met je partner kan daarom erg behulpzaam zijn in het versterken van je relatie.

4. Het is kalmerend

Ben je vaak gestresseerd? In je nakie slapen is daarom een must voor jou! Cortisol is een stresshormoon die verhoogt wanneer het te warm wordt. Je kleren uitdoen koelt dit hormoon dus af. Naakt slapen geeft bovendien een gevoel van vrijheid, iets wat mensen kalmeert. Geen kleren = geen stress.

5. Je zal je beter voelen

Het is bewezen dat naakt slapen beter is voor de bloedcirculatie dan wanneer je gaat slapen met kleren aan. Dat betekent dat je een diepere slaap zal hebben en je je daarom beter uitgerust gaat voelen.

Na het lezen van dit bericht, zie ik niet in waarom mensen niet gewoon naakt gaan slapen. Als je vaak niet goed slaapt, is het de moeite waard om het eens te proberen. Deel dit advies met al je familie en vrienden!
[fblike]

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Slecht nieuws: ‘Vriendinnen maken zich grote zorgen om Bridget Maasland’

Als we weekblad Story mogen geloven, gaat het niet al te best met presentatrice Bridget Maasland. Goede vriendinnen hebben haar zelfs aangespoord om psychische hulp in te schakelen, zo schrijft het weekblad.

“Niet alleen haar breuk met André Hazes heeft erin gehakt, ook eerdere amoureuze teleurstellingen zou Bridget Maasland niet hebben verwerkt”, zo meldt de Story in haar nieuwste editie. “De presentatrice zou zich op advies van haar hartsvrienden hebben gewend tot psychische hulpverlening, zo vertelt een bron uit Bridgets directe omgeving aan Story.”

Wat is er aan de hand?

Naast nare uithalen van toetsenbordridders op sociale media, krijgt de RTL-ster zelfs van haar collega-BN’ers de nodige narigheid over zich heen. Het zal allemaal niet helpen om in een positieve flow te komen. Maar gelukkig kan de presentatrice altijd terugvallen op haar grote liefde én “een hecht groepje vrienden”. “Met hen praat Bridget over haar diepste verdriet en angsten. En Bridget luistert ook naar de goedbedoelde adviezen van haar vertrouwelingen. Zij zouden de geplaagde presentatrice hebben aangespoord om hulp in te roepen van een psycholoog.”

Psychische hulp

De anonieme bron – volgens Story afkomstig uit Bridgets ‘directe omgeving’ – legt uit waarom ze psychische hulp zou hebben ingeschakeld. “Haar vrienden zijn ‘om haar heen gaan staan’. Het is niet zo dat ze gered moest worden, maar ze moet wel iets doen. En dat heeft niet eens te maken met die breuk met André, hoe hard die er ook heeft ingehakt. Al sinds de breuk met Pepijn (de vader van haar zoontje Mees, Red.) is ze niet meer in staat geweest om een echt stabiele relatie aan te gaan. Dat heeft psychische gevolgen en daar is best het nodige aan te doen.”

Bridget op RTL 4

Overigens moeten we Bridget al een tijdje missen in RTL Boulevard. Ook zijn haar programma’s Hotter Than My Daughter en De Zwakste Schakel opeens vooruitgeschoven. Volgens haar management moeten we daar niet van alles achter gaan zoeken: dat komt door de coronacrisis. En oh ja, we moeten er nog wel bij vermelden dat Bridget zelf nog niet heeft gereageerd op bovenstaande geruchten. Ze wil Story niet meer te woord staan als het gaat om haar privéleven.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Breaking: Rogier Smit heeft Frank ingeruild voor nieuwe vriend!

Een aantal weken waren er een aantal foto’s van Rogier Smit zonder zijn pruik in omloop. Heel interessant allemaal. Maar daarnaast ging het ook niet helemaal lekker met zijn vriend, Frank. Het welbekende stel leek even uit elkaar te gaan, toen weer niet, maar dat is nu toch wel weer definitief.

Dat melden verschillende media. Maar het gaat nu nóg een stapje verder. De jongste van de twee zou namelijk een nieuwe vriend hebben. Dit laat de website ‘Bekendeburen’ weten in een nieuw artikel.

Rogier Smit is alweer verder gegaan

Ze schrijven dat men in het Haagse circuit het zeker weten, Rogier heeft een nieuwe vriend. Dat dit het einde is van hun televisie-carrière is ook wel duidelijk. In ieder geval zullen we ze niet meer als duo zien verschijnen. Wie de vriend precies is, is nog niet duidelijk. Ze zouden graag buiten de publiciteit blijven. Of dat zal lukken is natuurlijk nog maar de vraag.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending