Dit meisje van 12 jaar sterft terwijl wou voorkomen dat haar hond werd aangereden. Zaterdag worden ze begraven.
Connect with us

Meest bekeken

Dit meisje van 12 jaar sterft terwijl wou voorkomen dat haar hond werd aangereden. Zaterdag worden ze begraven.

Al van jongs af aan horen we dat onze ouders zeggen ‘wees voorzichtig’ – en dit geldt zeker als het gaat om het verkeer.

Voor een langere tijd dan ik nodig vond, hield een volwassene mijn hand elke keer vast als ik de weg overstak. Het maakte niet uit of de weg druk of helemaal leeg was. Bovendien was fietsen op mijn fiets of spelen in de buurt van een weg met verkeer volledig verboden.

Toen het tijd was om alleen naar school te gaan, had ik geleerd om altijd – altijd – te stoppen en beide kanten op te kijken voordat ik de weg overstak.

In die tijd was ik ervan overtuigd dat alles overdreven was. Vandaag de dag, als volwassene, begrijp ik het. Omdat een ​​fractie van een seconde vol onoplettendheid genoeg is om een leven te doen verliezen.

Tragisch genoeg is dit precies wat er gebeurde met de 12-jarige Jennarae Goodbar uit Rockbridge County, Virginia, VS.

Jennarae was dol op honden en ondanks haar jonge leeftijd was ze erin geslaagd om voor haar eigen hond Cash te zorgen. Jennarae en Cash waren beste vrienden en ze was buitengewoon verantwoordelijk wat betreft het verzorgen en trainen van Cash.

Op een dag, toen Jennarae met Cash op de oprijlaan van het gezin zat, rende hij plotseling weg. Het is nog steeds onduidelijk waarom de hond wegrende, maar hij werd waarschijnlijk ergens door afgeleid. Cash rende weg met een razende snelheid – de weg op.

Rende recht de weg op
Jennarae stond onmiddellijk op. Het gezin woonde in de buurt van een grote weg en dat is de richting waarin Cash liep.

Hij rende de weg op, met Jennarae vlak achter zich. Ze zou alles doen om haar geliefde hond te beschermen. Maar helaas, datgene gebeurde wat nooit zou moeten gebeuren. Zowel Cash als Jennarae werden geraakt door een auto en stierven.

Er wordt een onderzoek uitgevoerd om de precieze details van het verkeersongeval te begrijpen, maar wat het ook onthult, Jennarae’s familie zal haar of Cash nooit terugkrijgen.

Op zaterdag worden Jennarae en Cash samen begraven. Wat er gebeurde is gewoon tragisch en Jennarae’s familie zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar ze weten dat Jennarae niet alleen zal zijn als ze wordt begraven.

Een inzamelingsactie is opgestart in Jennarae’s naam om geld te verzamelen voor de begrafenis, met een doelwit van $10.000. In slechts één dag was meer dan $15.000 verzameld door vrienden, familie en vreemden.

Onze gedachten zijn bij Jennarae’s familie in deze moeilijke tijd.

Hoewel niets hen hun dochter terug kan geven, kan het een klein beetje geruststellend zijn om te weten dat ze nu voor altijd is met de hond van wie ze zo veel hield.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook om Jennarae en Cash te herdenken, twee engelen die de aarde veel te vroeg verlieten.

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending