Dit worden de bizarre coronamaatregelen die vanaf 19 december zullen gelden
Connect with us

WOW

Dit worden de bizarre coronamaatregelen die vanaf 19 december zullen gelden

De cijfers zijn iets naar beneden gegaan maar nog lang niet op het niveau zoals het zou moeten zijn. De overheid is daarom wederom druk aan het kijken naar de beste manier om hiervoor te zorgen en volgende week zullen ze dit tijdens de persconferentie weer bekend maken.

“Op tafel liggen verschillende opties”, zegt politieke verslaggever Fons Lambie tegen RTL Nieuws. “Of het kabinet verlengt de huidige maatregelen met een paar weken. Dan blijft de huidige ‘avondlockdown’ ongewijzigd. Maar het is ook een optie om bijvoorbeeld het tijdstip van 17.00 uur iets op te schuiven, bijvoorbeeld naar 18.00 uur, 19.00 uur of 20.00 uur. Of dat echt gaat gebeuren, wordt zondag in het Catshuis besproken.”

Maar ze kijken ook of het mogelijk is om ervoor te zorgen dat er tot wat later buiten mag worden gesport. De Tweede Kamer heeft zich hier al meerdere malen over uitgesproken.

“Een ander vraagstuk voor het kabinet: de bezoekregels tijdens Kerstmis en oud en nieuw”, laat Lambie weten. “Op dit moment geldt het advies om maximaal vier mensen thuis op bezoek te ontvangen. Versoepel je dat voor de feestdagen? Of creëer je met een versoepeling tijdens de feestdagen juist een nieuwe piek in de besmettingen? Ook die afweging moeten de ministers maken.”

Er zit een daling in de cijfers maar dit is nog lang niet goed genoeg. De ziekenhuizen hebben het nog altijd veel te druk.

Verlenging kerstvakantie

Er wordt steeds meer geroepen dat de kerstvakantie verlengd moet worden om er zo voor de zorgen dat de cijfers nog harder dalen. Dit gaat echter alleen gebeuren als het OMT daarop adviseert. Het zou wel kunnen dat er een weekje achter de kerstvakantie aangeplakt zal worden.

Meest bekeken

Journalist komt met Katja Schuurman-onthulling waar je echt rode oortjes van krijgt!

Het was bijna niet te missen: de breuk tussen Katja Schuurman en Freek van Noortwijk. De twee zijn na een paar jaar uit elkaar. In augustus 2020 beviel ze nog van hun dochter. In het begin van hun relatie zouden de twee zich niet schamen voor wat spannende momenten en public. Dat suggereert Privé-journalist Jan Uriot.

Katja Schuurman en Freek van Noortwijk

Journalist van het roddelblad Privé Jan Uriot zag namelijk de liefde tussen Katja Schuurman en Freek van Noortwijk opbloeien tijdens een voorstelling van haar zus Birgit. Jan was aanwezig tijdens een voorstelling van Birgit Schuurman op de set van Meiden van Holland. Daar waren ook Katja en Freek aanwezig in het bijzijn van haar ouders: “Zes jaar geleden zat ik in meen ik de schouwburg van Gouda naar een voorstelling te kijken van Birgit Schuurman. Die speelde op het toneel, een heel mooie rol enzo”, aldus Jan. Het zou niet zo bijzonder moeten zijn, maar een klein detail zette de zintuigen van Jan op scherp.

En public

Katja was namelijk heel erg aan het wiebelen: “Op rechts zaten de vader en moeder Schuurman en op links zat Katja met die nieuwe liefde. Ik wist niet eens hoe hij heette toen nog. Zo pril was het nog. Nou, het licht gaat uit, die voorstelling wordt gespeeld en op een gegeven moment zit Katja zo te wiebelen naast me dat ik denk: kind, zit eens een keertje stil. Ze zat maar te wiebelen dat ik denk: wat gebeurt er nou? Dat weet ik eigenlijk nog niet, maar ik weet wel dat hij met z’n handen niet aan het applaudisseren was voor z’n schoonzuster”, zegt hij.

Stiekem

Jan denkt dat Freek iets te druk bezig was om zijn vingerkunsten te presenteren. Of Katja’s ouders het hebben meegekregen is niet duidelijk, maar ze zaten er wel heel vlakbij…

Doorgaan met lezen

Celeberties

André Hazes: ‘Ik heb spijt van Sarah van Soelen’

De zanger voelt zich schuldig tegenover zijn ex-vriendin Monique. Na de breuk met Monique Westenberg verloor André Hazes zijn hart aan Sarah van Soelen. De twee lieten er geen gras over groeien en deelden binnen no time een hoop verliefde foto’s op Instagram. Iets waar André achteraf behoorlijk spijt van heeft.

Enorme ruzie

Onlangs besloot André zijn ex-verloofde te ontvolgen op Instagram, waarna er als snel geruchten de ronde deden dat hij niet meer door één deur kon met Monique. Dat de twee een heftige ruzie hebben gehad, is volgens de zanger maar een gerucht. “Ik behandel hen alle twee (Monique en zoontje Dré, red.) goed en zij zijn ook goed voor mij. We zijn echt lief voor elkaar”, vertelt hij aan Dag Allemaal. “Ja, papa is weg. Maar papa komt wel twee keer per week zijn zoon ophalen. Dus het gaat gewoon prima, dat hebben we onderling netjes geregeld.”

Volgens André is het dan ook grote onzin dat hij zijn zoon niet meer zou mogen zien. “Ik werd attent gemaakt op het verhaal dat ik van Monique Dré niet meer mag zien. Dat las ik terwijl die jongen gewoon in mijn armen lag.”

Veel te snel

Wat André ook niet lekker zit, is een van zijn eigen acties dit voorjaar. Niet lang nadat hij de verloving met Monique verbrak, plaatste hij al foto’s van zichzelf met zijn nieuwe lover Sarah online. “Ik had die foto’s nooit zo snel mogen posten en rekening moeten houden met de gevoelens van anderen. Of in dit geval Monique. Dat was niet slim.”

Andere grote beslissingen wil de volkszanger dan ook niet te gehaast nemen. “Ik ben dol op kinderen en heb geen angst bij de gedachte om nog een kind te krijgen. Integendeel. Maar eigenlijk wil ik daar nu niet over nadenken. Wat gaan mensen denken? En is het niet te vroeg? We zijn er dus niet mee bezig. Voorlopig staan er geen kindjes op de planning.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Groot verlies voor Monique Westenberg: ‘Hoe moet ik zonder jou leven?’

12 december is voor Monique Westenberg een dag om bij stil te staan. Ze deelt haar moment ook op Instagram…

Vandaag ging de productlijn van Monique Westenberg de verkoop in. Daartoe werd een besloten feestje gehouden. Maar dat is voor haar niet de enige reden dat 12 december een dag is om bij stil te staan. Ze wijdt er een bericht aan op haar Instagrampagina. Vandaag is ook de verjaardag van haar in 2018 overleden hond Dunya. Bovendien is het precies een jaar geleden dat André Hazes haar ten huwelijk vroeg.

Tekst gaat verder onder de post.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ̈ (@moniquenoell)

Meegemaakt

In maart van dit jaar kwam naar buiten dat Westenberg en Hazes uit elkaar gingen. Andre Hazes zei toen: ,,We hebben een hele hoop meegemaakt de afgelopen jaren en veel hobbels overwonnen. Maar het blijkt voor ons toch niet te werken op deze manier. Ik denk dat ik ook naar onze zoon toe met deze beslissing, hoe moeilijk en verdrietig ook, een betere vader kan zijn.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending