Dit wordt de prijs van de testbewijzen om naar café of restaurant te mogen gaan
Connect with us

Lifestyle

Dit wordt de prijs van de testbewijzen om naar café of restaurant te mogen gaan

Het testbewijs waarmee mensen terug op café of restaurant mogen zal vanaf juli maximaal 7,50 euro kosten.

Met dit testbewijs kunnen Nederlanders terug naar de horeca, musea, evenementen, concerten, sportwedstrijden en theaters. Dat blijkt uit het wetsvoorstel dat minister Hugo de Jonge naar de Tweede Kamer stuurde.

Een zo’n testbewijs is 40 uur geldig. Mensen moeten zich maximaal 40 uur op voorhand laten testen.

De minister wilde dat het testbewijs 40 uur geldig was, maar het Outbreak Management Team adviseerde een geldigheidsduur van 24 uur. De minister vond die korte periode echter praktisch niet haalbaar.

De testbewijzen moeten het mogelijk maken om de sectoren sneller te laten heropenen. Nederlanders zullen dan ongeveer een vierde van de werkelijke waarde van de coronatest betalen.

Het ministerie van Volksgezondheid schat de prijs op 30 euro. De overheid betaalt dus drie vierde van de test.

Tot juni neemt de overheid de volledige prijs voor haar rekening. Deze periode geldt immers de proef Toegang tot Testen.

Indien na juni blijkt dat deze testbewijzen nodig zijn om de samenleving te kunnen heropenen, zal de prijs van een testbewijs maximaal 7,50 euro zijn.

Lifestyle

Beslissingen kabinet gelekt: deze (beperkte) versoepelingen komen er

Het kabinet heeft beslist om voorlopig nog geen al te grote versoepelingen toe te staan. Het is wachten tot 28 april voor een nieuwe evaluatie. Misschien kunnen winkels en terrassen dan weer open, zij het onder strikte voorwaarden. Dan moet de piek van de derde golf wel achter de rug zijn. Vanaf maandag mogen de buitenschoolse opvangverblijven wel weer open.

Voor de bso’s gelden dezelfde coronaregels als voor de basisscholen. Alleen studenten mogen hopen op snellere versoepelingen. Vanaf 26 april is er weer gedeeltelijk fysiek onderwijs. De studenten moeten zich dan wel eerst laten testen. De andere versoepelingen zijn ten vroegste pas voor 28 april.

Een bron meldt dat de buitenhoreca en winkels onder voorwaarden dan weer een beetje meer open mogen. Volgende week is er opnieuw overleg. De ingewijde vertelt: “Ook de avondklok en de bezoekbeperking moet vanaf dat moment geschrapt kunnen worden. Dat hangt wel af van de aantallen infecties en ziekenhuisbezetting.”

Detailhandel en horeca kunnen open maar met tijdslots en strikte bezoekersaantallen. De voorwaarden worden vanavond toegelicht.

Aanvankelijk waren de versoepelingen gepland voor 21 april. Het kabinet komt hier nu op terug en wil eerst de piek van de derde golf afwachten.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Patricia Paay (71) deelt hele ondeugende foto

De paashaas heeft het behoorlijk koud vandaag met deze winterse temperaturen. Maar Patricia Paay trekt zich daar niets van aan, want ondanks de kou gooit ze een foto op het internet in een nietsverhullende outfit.

“Nog eentje uit de oude doos om dit paasweekend goed af te sluiten. Deze bunny is gemaakt door Govert voor de Playboy”, schrijft paashaas Paay onder een foto op Instagram.

De showbizzdiva – die prachtig op het kiekje staat – vertelt ook over haar Paasplannen, die er heel anders dan normaal uitzien dit jaar. “Het is lente maar hier in Rotterdam zitten we midden in een soort sneeuwstorm. Ik herinner mij de lentes van vroeger nog.

Toen ik nog naar de lagere school ging, was dat in lente jurkje en witte sokjes en schoentjes. Tegenwoordig toch ander weer”, aldus Patricia die ook laten weten nu heerlijk voor de openhaard te zitten.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Roxeanne Hazes gaat volledig de kleren uit

Lichaamspositiviteit is iets wat steeds overal terugkomt in de wereld en al helmaal in de 21e eeuw. Roxeanne Hazes staat hier 100% achter en doet daar daarom ook altijd aan mee. We weten allemaal wel dat ze weinig schaamte kent en daar zijn veel mensen enorm trots op. Haar doel is om vrouwen zich wat zekerder te laten voelen over we ze zijn en over hun lichaam. De aller belangrijkste boodschap is dat je er echt niet uit hoeft te zien als een model om mooi te zijn. Roxeanne Hazes heeft dat nu zeker bewezen met haar nieuwe foto op de cover van Linda.nl.

Roxeanne Hazes laat wat zien

Linda schrijft bij de foto: “Daar is ze dan: @roxeannehazes mét twee gebakken eitjes op de cover van het nieuwe @linda_meiden Winterboek🍳

. En ook deze editie – die helemaal in het teken staat van food – staat weer vol lekkers, zoals de billen van @bilalwahib, Linda’s zoon @julianvahle met zijn grote liefde @chelsey_weimar en een heerlijke modeshoot met @rose_bertram en @gregoryvanderwiel (mét prachtige babybuik). Genoeg kijk- en leesvoer voor de druilerige dagen dus. Bestel ‘m nú via www.lindameiden.nl/bestellen of haal ‘m vanaf morgen in de winkel.
Fotografie: @anhkietduong • Styling: @lidewijmerckx • Visagie: @carlossaidel”

En Roxeanne schrijft erover: ““S/O naar al die mensen, die van hun lichaam proberen te houden. Ook al vertelt de maatschappij je soms iets anders. Voor jou, die denkt nooit goed genoeg te zijn. Voor jou, met je mini t**s, mega b**s, rechtopstaande borsten, peren t**s, zonder borsten, hang-sack b**s. Omarm jezelf! Je beslist niet zomaar dat je, je lichaam haat. Het wordt je simpelweg geleerd. Dus in plaats van zo streng voor jezelf te zijn, mag je lichaam ook wel eens bedankt worden. Want je hebt er maar één en dat is helemaal van jou. Dus wees er een beetje lief voor. Oh, en ik sta op de cover van het Linda Meiden Winterboek.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending