Dit zijn de essentiële trucjes die je moet kennen – zo houd je je baby koel in de hitte
Connect with us

Lifestyle

Dit zijn de essentiële trucjes die je moet kennen – zo houd je je baby koel in de hitte

Kleine kinderen hebben hulp nodig bij het aanpassen van de lichaamstemperatuur tijdens hete zomerdagen. Hieronder presenteren we drie belangrijke trucs om baby’s koel te houden tijdens extreme hitte.

We zijn het er allemaal over eens dat we deze zomer al van heel wat mooie dagen hebben mogen genieten. Maar terwijl die zonnige dagen zeker en vast leuk zijn, is het daarnaast ook belangrijk om jezelf en anderen te beschermen tegen de warmte.

Kleine kinderen vallen bijvoorbeeld in de groep van personen die extra kwetsbaar zijn wanneer het warm wordt en ze hebben soms externe hulp nodig om hun lichaamstemperatuur op het juiste niveau te houden. Daarom is het aangewezen om te weten wat je kunt doen om een baby af te koelen, mocht dit nodig zijn.

1. Bevochtig de kleding in plaats van de huid
Het klinkt misschien als een eenvoudige oplossing, maar een geweldige manier om de baby koel te houden, is door water op zijn of haar kleding te spuiten. Het is echter belangrijk dat je de kleding slechts vochtig maakt en niet kletsnat. Ook de keuze van het type kleding is hier belangrijk, zo schrijft Babycenter.

2. Maak moedermelk ijs
Het is belangrijk om borstvoeding te geven als het buiten heet is, zodat de baby voldoende vocht binnenkrijgt. Het nauwe lichaamscontact dat borstvoeding met zich meebrengt maakt het niet frisser, maar er is echter een oplossing. Een moeder vertelt aan Manchester Evening News dat ze haar baby meestal een fles melk geeft: moedermelk die ze eerst heeft ingevroren.

3. Geef ze een “handdoekbad”
Het spreekt voor zich dat een bad in de hitte afkoelt, maar een andere methode is om de baby een “handdoekbad” te geven, zo schrijft My Little Moppet. Bevochtig een handdoek en bedek je warme baby, zorg ervoor dat je zeker het voorhoofd goed bevochtigd.

Hopelijk helpen deze trucs je kleintjes om koel te blijven in deze hitte! Heb je zelf trucs waarvan je denkt dat andere ouders hiervan op de hoogte moeten zijn? Laat dan een reactie achter op Facebook om anderen hiervan bewust te maken!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending