Dit zijn zeldzame beelden waarin een 1,80 meter grote gorilla de verzorgers compleet verrast.
Connect with us

Meest bekeken

Dit zijn zeldzame beelden waarin een 1,80 meter grote gorilla de verzorgers compleet verrast.

We weten niet of het komt door de Planet of the Apes of een andere truc, maar een zilverruggorilla besloot om te wandelen als een mens.

Voor de bezoekers van de Port Lympe Zoo in Kent, Engeland, was het best een verrassing om een gorilla te zien stappen als een mens. Maar het is gewoon Ambam die zijn unieke talent toont, dat hij overigens deelde met zijn vader.

Het grootste deel van zijn tijd is Ambam gewoon als de andere apen in zijn verblijf. Hij trekt op met de kinderen, eet lekkers en wandelt op zijn vuisten.

Ambam is de tweede generatie van zijn familie die de dierentuin zijn thuis mag noemen. De dierentuin werd aanvankelijk opgericht als een privédierentuin van de Britse gokmagnaat John Victor Aspinwall, maar vandaag is het een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het behoud van verschillende diersoorten.

Port Lympe is meer dan gewoon een dierentuin. Het biedt een thuis aan bedreigde diersoorten, die ze proberen te kweken. Ze hebben een grote kudde zwarte neushoorns en Afrikaanse olifanten.

Maar hun kroonjuweel is het Apenpaleis, het grootste gorillaverblijf ter wereld. Dit is erg bijzonder omdat de apensoort kritiek bedreigd is.

Een van de grootste mannelijke zilverruggen is Ambam, die rechtopstaand 1,80 meter hoog. Bij andere apen zou dit slechts een spreekwoordelijke uitdrukking zijn, maar bij Ambam is dit best letterlijk te nemen. Hij houdt ervan om rechtop te staan en mensen na te bootsen.

Ambam doet dit niet omdat hij een revolutie wil starten zoals Cesar in de laatste Planet of the Apes film. Nee, hij leerde het door observatie.

Volgens het personeel van de dierentuin leerde hij dit van zijn vader die ook af en toe rechtop rondliep. Sommigen denken dat hij gewoon de mensen rondom hem nadoet.

Er bestaat ook een theorie dat het iets genetisch is, iets in zijn genen dat hem voorbestemd maakt voor dit soort gedrag. Ongeacht wat de reden ook is, hij is best een sensatie in de dierentuin en trekt heel wat bezoekers aan met zijn trucje.

BEKIJK DE BEELDEN HIERONDER EN DEEL DIT MET ELKE DIERENLIEFHEBBER DIE JE KENT!

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen

Trending