Dochter Hans Kazàn overleden
Connect with us

BNers

Dochter Hans Kazàn overleden

Art Rooijakkers (45) ging met het programma Rooijakkers over de Vloer op bezoek bij Hans Kazàn (68) in Marbella. Hier ontmoette hij ook zijn vrouw Wendy, hun kinderen en kleinkinderen. Hans en Wendy hebben meer dan 40 jaar geleden hun dochtertje Maaike verloren. In het programma delen ze openhartig hun verhaal over dit verlies. Toen het gebeurde, waren de twee pas vijf jaar getrouwd.

Terugblik

“Ze zou nu 42 jaar oud zijn”, zegt Wendy. Ze vertelt ook dat toen hun dochter Maaike geboren werd, ze er “perfect uitzag”. Maar na drie maanden begon ze vreemde krampjes te krijgen, waardoor Hans en zijn vrouw naar de kinderarts gingen. Daar kregen ze het hartverscheurende nieuws dat “dit kindje nooit normaal zou opgroeien. Ze zou niet kunnen horen, zien, niet reageren, niet zelfstandig eten. Helemaal niks. Het is gewoon een plantje.”

Emotioneel

Iets waardoor Hans volschiet. ‘Dat was totaal onverwachts’, vertelt hij geëmotioneerd. ‘Ik dacht: ze krijgt een pilletje en het gaat weer goed. Ik weet dat ik het ziekenhuis uitliep, helemaal verbaasd en verdoofd. Ik dacht: mijn prachtige baby zal nooit kunnen lopen’, voegt Wendy hieraan toe.

Geen contact

Hoewel hun dochtertje perfect van buiten was, bleek er in de hersenen iets cruciaals te ontbreken. Zo legt Wendy uit dat er ‘geen contact was’ met Maaike. Hun dochter ligt vervolgens drie maanden, aan allerlei slangetjes verbonden, in het Radboundumc. Iets wat Hans en zijn vrouw vreselijk vonden om te zien. ‘Het was verschrikkelijk wat er allemaal met haar gebeurde’, laat Wendy weten. Ondanks dat het stel hun dochter niet mee naar huis mochten nemen van de artsen, besloten ze om dit wel te doen. Hans besluit dan ook om ‘alle slangetjes uit haar hoofd los te trekken’. ‘Het was vreselijk. Haar hoofd was drie keer zo groot geworden door allerlei infusen.’

Overlijden

Hans en Wendy wilden ‘zolang ze leeft, zo goed mogelijk voor haar zorgen’, ondanks ze wisten dat Maaike niet oud zou worden. Na 2 jaar en 8 maanden overleed hun dochtertje. ‘De dood was wel een verlossing voor haar. Zij leed onder haar bestaan’, legt Hans emotioneel uit. Zo zou hun dochtertje Maaike ‘oergeluiden’ maken, waardoor ze aangaf dat ze pijn had.

Foto

Hoewel het een intens verdrietige gebeurtenis was, kijkt de familie Kazàn graag elke dag naar een foto die ze van haar hebben. ‘We hebben een foto op de slaapkamer, dat we met z’n allen op het bed zitten. Boven dat bed hangt haar foto aan de muur’, vertelt Wendy. ‘Dat is de enige foto waar we echt allemaal op staan’, vertelt Hans. ‘Die foto zie ik elke dag als ik wakker word’, aldus Wendy.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

BNers

Jaar na ernstige ziekte heeft Mariska, de vrouw van Frans Bauer, opnieuw slecht nieuws te melden

De tegenslagen van de familie Bauer leken niet te stoppen. Na de gezondheidsproblemen van Mariska en Frans Bauer werd ook hun zoon opgenomen in het ziekenhuis.

Mariska kreeg vorig jaar een beroerte en is nog steeds aan het herstellen. Helaas zal ze nooit meer dezelfde zijn. Enkele weken geleden werd bekend dat Frans Bauer een aantal optredens moest afzeggen wegens rugklachten door lage rugpijn. Mariska heeft nu meer droevig nieuws gedeeld op haar Instagram-story.

Zij schrijft:
“In de wachtkamer! Frans Bauer jr. heeft weer een knieblessure en bereidt zich voor op een kruisbandoperatie”, vergezeld van een foto van haar en haar zoon, vergezeld van een droevige glimlach. Hij wordt momenteel behandeld. in de Bergmankliniek in Breda, een privékliniek gespecialiseerd in orthopedische chirurgie.

Doorgaan met lezen

BNers

Zanger Lee Towers (76) ernstig gewond geraakt bij verschrikkelijk ongeluk

Lee Towers heeft zijn heup gebroken. De 76-jarige zanger is de afgelopen week geopereerd en heeft een nieuwe heup gekregen.
Towers moet de komende weken revalideren. Hij heeft een bericht hierover van het AD bevestigd. “Een ongeluk zit in een klein hoekje”, vertelt de Rotterdamse zanger, wiens echte naam Leendert Huijzer is.

“Ik struikelde per ongeluk over een tapijt”, zegt Towers. “Het was heel pijnlijk. Maar we gaan knokken. We gaan erbovenop komen.”

Na de val werd Towers meteen per ambulance naar het Erasmus MC gebracht. Diezelfde avond werd hij geopereerd. Hij loopt nu met een rollator.

 

Vanwege het ongeluk moest Towers een lange vakantie naar Curaçao afzeggen. Hij verhuisde afgelopen najaar van Den Haag naar Rotterdam en keek naar eigen zeggen erg uit naar een paar weken rust.

Doorgaan met lezen

Trending