Dochter Hans Kazàn overleden
Connect with us

BNers

Dochter Hans Kazàn overleden

Art Rooijakkers (45) ging met het programma Rooijakkers over de Vloer op bezoek bij Hans Kazàn (68) in Marbella. Hier ontmoette hij ook zijn vrouw Wendy, hun kinderen en kleinkinderen. Hans en Wendy hebben meer dan 40 jaar geleden hun dochtertje Maaike verloren. In het programma delen ze openhartig hun verhaal over dit verlies. Toen het gebeurde, waren de twee pas vijf jaar getrouwd.

Terugblik

“Ze zou nu 42 jaar oud zijn”, zegt Wendy. Ze vertelt ook dat toen hun dochter Maaike geboren werd, ze er “perfect uitzag”. Maar na drie maanden begon ze vreemde krampjes te krijgen, waardoor Hans en zijn vrouw naar de kinderarts gingen. Daar kregen ze het hartverscheurende nieuws dat “dit kindje nooit normaal zou opgroeien. Ze zou niet kunnen horen, zien, niet reageren, niet zelfstandig eten. Helemaal niks. Het is gewoon een plantje.”

Emotioneel

Iets waardoor Hans volschiet. ‘Dat was totaal onverwachts’, vertelt hij geëmotioneerd. ‘Ik dacht: ze krijgt een pilletje en het gaat weer goed. Ik weet dat ik het ziekenhuis uitliep, helemaal verbaasd en verdoofd. Ik dacht: mijn prachtige baby zal nooit kunnen lopen’, voegt Wendy hieraan toe.

Geen contact

Hoewel hun dochtertje perfect van buiten was, bleek er in de hersenen iets cruciaals te ontbreken. Zo legt Wendy uit dat er ‘geen contact was’ met Maaike. Hun dochter ligt vervolgens drie maanden, aan allerlei slangetjes verbonden, in het Radboundumc. Iets wat Hans en zijn vrouw vreselijk vonden om te zien. ‘Het was verschrikkelijk wat er allemaal met haar gebeurde’, laat Wendy weten. Ondanks dat het stel hun dochter niet mee naar huis mochten nemen van de artsen, besloten ze om dit wel te doen. Hans besluit dan ook om ‘alle slangetjes uit haar hoofd los te trekken’. ‘Het was vreselijk. Haar hoofd was drie keer zo groot geworden door allerlei infusen.’

Overlijden

Hans en Wendy wilden ‘zolang ze leeft, zo goed mogelijk voor haar zorgen’, ondanks ze wisten dat Maaike niet oud zou worden. Na 2 jaar en 8 maanden overleed hun dochtertje. ‘De dood was wel een verlossing voor haar. Zij leed onder haar bestaan’, legt Hans emotioneel uit. Zo zou hun dochtertje Maaike ‘oergeluiden’ maken, waardoor ze aangaf dat ze pijn had.

Foto

Hoewel het een intens verdrietige gebeurtenis was, kijkt de familie Kazàn graag elke dag naar een foto die ze van haar hebben. ‘We hebben een foto op de slaapkamer, dat we met z’n allen op het bed zitten. Boven dat bed hangt haar foto aan de muur’, vertelt Wendy. ‘Dat is de enige foto waar we echt allemaal op staan’, vertelt Hans. ‘Die foto zie ik elke dag als ik wakker word’, aldus Wendy.

Doorgaan met lezen

BNers

Willeke Alberti op visite bij zieke dochter Daniëlle op Bonaire: ‘Afscheid’

Daniëlle van ’t Schip pakte recent haar koffers voor een vakantie naar Bonaire. Daar zal ze enkele maanden verblijven.

Nu bracht ook Willeke Alberti een bezoek aan haar terminaal zieke dochter. Die ziekte houdt haar overigens niet tegen om verre reizen te maken.

Op Bonaire wil ze vooral even tot rust komen. Daniëlle is niet alleen op het eiland. Ze krijgt regelmatig bezoek van familie.

Eerder deelde ze al enkele foto’s van haar familie op Instagram, maar nu is ook haar moeder Willeke Alberti op gezoek gekomen.

In gesprek met Weekend onthult Willeke: “Ik ben net thuisgekomen. Ik was even een weekje lekker op Bonaire.”

Willeke zelf vertelt niet al te veel over dat bezoek. “Als zij dingen wil vertellen, doet ze dat zelf. Het was in Nederland zulk slecht weer dat ik dacht: ik ga even lekker naar de zon. Ik ga dan altijd naar Bonaire.”

Ze verbleef in het Van der Valk-hotel. Daarover zegt ze: “Dat doe ik al een jaar of vijftien. Dat is een tweede huis voor me, daar voel ik me thuis.”Dat haar dochter momenteel ook op het eiland is, maakte haar keuze wel makkelijker. “Ik probeer alle tijd die ik heb te besteden aan mijn familie.”

Daniëlle van ’t Schip schreef onlangs op Instagram een laatste gedicht en dat hakt er bij veel mensen zwaar in. Het gaat over het leven en afscheid nemen. “Heengaan zal je ooit, maar vandaag kun je leven, doen, zien…”

Hoewel Daniëlle wellicht niet meer lang te leven heeft, blijft ze strijdvaardig. Ze wordt geroemd vanwege haar positieve attitude. Maar gezien de omstandigheden wordt dat alsmaar moeilijker.

Toch probeert ze er nog altijd het beste van te maken. Nu postte ze op Instagram een laatste, indrukwekkend gedicht.

“Heengaan zal je ooit.”, begint ze. “Maar vandaag, en godweet morgen, kun je leven, doen, zien. Iemand voor iemand zijn, misschien. En het verschil maken, toch, tussen onverwisselbaar uniek en om het even. Tussen d00d en leven.”

Doorgaan met lezen

BNers

Slecht nieuws: ‘René le Blanc stopt ermee’

De dynamiek binnen de groep volksartiesten van het populaire programma ‘Ik Geloof In Mij’ lijkt te zijn veranderd.

Er is één zanger die plotseling van zich heeft laten horen door afwezig te zijn.

Gio Swikkers uit Den Haag onthult dat René le Blanc de appgroep waar alle deelnemers in zitten, plotseling heeft verlaten. Sindsdien heeft Gio niets meer van de zanger vernomen.

“Als ik hem bel, neemt hij niet op”, zegt Gio. Hoewel Gio hoopt later dit jaar weer op televisie te verschijnen in het derde seizoen van ‘Ik Geloof In Mij’, is het nog maar de vraag of René le Blanc daar ook weer bij zal zijn.

“We hebben een liedje opgenomen met alle artiesten, maar René deed daar niet aan mee. Ik weet niet waarom”, aldus Gio in een interview met weekblad Weekend.

“We hebben een appgroep met alle mensen, maar René heeft deze verlaten. Hij heeft niet gezegd waarom en als ik hem bel, neemt hij niet op.”
René le Blanc

Voorafgaand aan het programma had Gio nog nooit van René le Blanc gehoord. Tijdens het opnemen van de leader voor het programma vond Gio René een erg sympathieke man.

Maar er zijn enkele dingen waar Gio zijn bedenkingen bij heeft. Hij geeft een voorbeeld: “In de Ziggo Dome liep ik naar hem toe en begroette hem met ‘Hoi, hoe gaat het?’ Hij zei alleen maar hoi en liep weg.”

Het lijkt erop dat René steeds minder interesse heeft in het programma. Eerder heeft hij al aangegeven dat hij het prima vindt om een stapje terug te doen.

René le Blanc

Hij gunt zijn collega’s namelijk ook de kans om in de spotlights te staan.

Het is nog onduidelijk wat de exacte reden is achter René’s afwezigheid en het verlaten van de appgroep. Het blijft speculeren over zijn motivaties en gedachten.

Het is te hopen dat er open communicatie zal plaatsvinden tussen de betrokkenen, zodat eventuele misverstanden kunnen worden opgehelderd en de groep weer als een hechte eenheid kan functioneren.

De afwezigheid van René le Blanc in de appgroep en zijn gebrek aan respons hebben tot speculatie geleid over zijn betrokkenheid bij het programma.

Eerder heeft hij al laten doorschemeren dat hij het geen probleem vindt om een stapje terug te doen en anderen de kans te geven om in de schijnwerpers te staan.

Hoewel Gio Swikkers en de andere deelnemers van ‘Ik Geloof In Mij’ teleurgesteld lijken te zijn door René’s afwezigheid en gebrek aan communicatie, blijft de reden achter zijn gedrag vooralsnog onbekend.

Het is belangrijk om te beseffen dat er altijd persoonlijke omstandigheden kunnen zijn die van invloed zijn op iemands betrokkenheid bij een project.
René le Blanc

Doorgaan met lezen

BNers

Peter Gillis en Wendy van Hout geven elkaar het jawoord: Een nieuw huwelijksavontuur begint

Peter Gillis en Wendy van Hout gaan de huwelijksboot in: Een nieuwe stap in hun liefdesverhaal.

Het afgelopen jaar is Peter Gillis regelmatig in het nieuws geweest, en nu heeft hij opnieuw de schijnwerpers op zich gericht door zijn nieuwe relatie met Wendy van Hout bekend te maken.

In een interview met weekblad Privé onthulde de Massa is Kassa-ster zijn nieuwe liefde. Opmerkelijk genoeg zal Wendy ook te zien zijn in het tiende seizoen van Massa is Kassa, dat onlangs van start is gegaan.

Het tiende seizoen van Massa is Kassa lijkt echter niet zo’n vliegende start te hebben gehad. De eerste aflevering wist niet meer dan 532.000 kijkers te trekken.

Kijkcijferspecialist Tina Nijkamp suggereert dat het vertrek van Nicol hiermee te maken kan hebben: “Massa is Kassa staat op de 19e plaats en dat is geen goed begin voor het eerste seizoen zonder Nicol.

Wordt Nicol gemist? Het staat pas op de vierde plaats van half negen. De magie van Massa is Kassa lijkt te zijn verdwenen en de kijkers hebben er voorlopig even genoeg van.”

Ondanks deze uitdagingen heeft Peter Gillis recentelijk een nieuwe liefde gevonden in Wendy van Hout.

Peter maakte hun relatie bekend via zijn sociale media-accounts en gaf aan dat ze elkaar in april hebben ontmoet op het terras van Park Blauwe Meer.

Hij beschreef hun klik als bijzonder en voelde alsof ze elkaar al jaren kenden. Peter is enthousiast over hun toekomst samen en deelde zijn plannen voor het huwelijk, zelfs na zo’n korte tijd samen.

Terwijl Peter nog maar net uit een vorige relatie komt en Wendy pas een maand kent, lijken ze al grote stappen te willen zetten.

In een interview met Shownieuws spraken ze openhartig over hun huwelijksplannen. De vraag is nu of Wendy de wind in de zeilen kan brengen voor Massa is Kassa en het programma weer nieuw leven kan inblazen.

Met de komst van Wendy en hun groeiende relatie is het duidelijk dat Peter Gillis en Wendy van Hout een nieuwe fase in hun leven ingaan.

Ze staan voor de uitdaging om zowel hun persoonlijke geluk te vinden als het succes van Massa is Kassa voort te zetten.

Het blijft spannend om te zien hoe deze ontwikkelingen zich zullen ontvouwen en welke impact ze zullen hebben op het leven van Peter en de toekomst van het programma.

De reacties op het nieuws van Peter Gillis en Wendy van Hout zijn gemengd. Sommige mensen zijn enthousiast over hun relatie en wensen hen geluk voor de toekomst, terwijl anderen sceptisch zijn vanwege de snelheid waarmee ze hun huwelijksplannen maken.

Voor Massa is Kassa, het programma waar Peter Gillis bekendheid mee heeft vergaard, is het een interessante ontwikkeling.

De kijkcijfers waren de afgelopen tijd al aan het dalen en het vertrek van Nicol heeft daar waarschijnlijk aan bijgedragen. Nu is het de vraag of de komst van Wendy het tij kan doen keren en het programma weer nieuw leven kan inblazen.

Het feit dat Wendy ook te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van Massa is Kassa kan zowel positief als negatief uitpakken. Het kan een frisse wind brengen en nieuwe dynamiek toevoegen, maar het kan ook de aandacht afleiden van waar het programma oorspronkelijk om draait: consumentenbelangen en misstanden aan de kaak stellen.

Doorgaan met lezen

Trending