Dochter krijgt tattoo met zwarte henna op vakantie – raakt serieus gewond
Connect with us

Lifestyle

Dochter krijgt tattoo met zwarte henna op vakantie – raakt serieus gewond

Een paar weken terug ging de familie Gulliver, uit Groot-Brittannië, op vakantie naar Egypte voor een geweldige zonvakantie. Ook de 7-jarige dochter Madison was mee.

Helaas, verliep de vakantie niet zoals ze verwacht hadden.

Tijdens de reis kreeg de moeder een galblaasontsteking en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Haar kinderen, de 9-jarige Sebastian en de 7-jarige Madison zaten geduldig aan haar zijde. Toen de moeder eindelijk uit het ziekenhuis mocht, wilde zij en haar man de kinderen op iets leuks trakteren, omdat ze zo lief en geduldig waren geweest.

In het hotel waar ze verbleven werden er henna tattoos aangeboden aan de gasten. Henna tattoos zijn tijdelijk en kunnen altijd afgewassen worden.

Omdat het geen echte tattoo is, geen sporen achter laat en uit natuurlijke ingrediënten bestaat, dachten de ouders dat ze wel op het hotel konden vertrouwen.

De kinderen waren in de wolken met hun henna tattoos en de ouders waren blij om hun kinderen zo gelukkig te zien.

´s Avonds begon hun zoon Sebastian aan zijn arm te krabben, dus ze wasten zijn tattoo eraf. Bij Madison leek alles in orde.

Een week later keerde de familie terug naar Engeland. En verrassend genoeg begon toen ook de tattoo van Madison te jeuken.

De ouders begonnen zich zorgen te maken omdat ze zagen dat de huid rondom de tattoo van het kleine meisje rood was geworden. Ze wasten de tattoo eraf en smeerden de arm van hun dochter in met een kalmerende zalf.

De volgende dag bleek echter dat het veel slechter was geworden. Madison had grote rode blaren op haar arm, vergelijkbaar met brandwonden.

De ouders onderzochten online waarom hun kleine meisje zo slecht reageerde op henna, met in het achterhoofd dat het alleen natuurlijke ingrediënten bevat. En toen beseften ze dat henna niet zo onschuldig is als het lijkt.

Madison had een tattoo met zwarte henna. En anders dan de gewone henna bevat de zwarte versie PPD, dezelfde stof die gebruikt wordt in veel soorten haarverf. PPD is in het Verenigd Koninkrijk verboden voor huid crèmes, omdat het allergische reacties op de huid kan veroorzaken.

Maar dat wist de familie nog niet toen ze in Egypte akkoord gingen met de tattoos.

Ze brachten Madison naar het ziekenhuis, waar ze werd onderzocht door artsen en dermatologen gespecialiseerd in brandwonden. Haar aandoening was zo ernstig dat ze de grote blaren weg moesten knippen, om de verbranding eronder te kunnen behandelen.

Haar vader zei dat zijn dochter erg dapper was tijdens de behandeling.

“Ze wilde zien wat ze deden, dus het lukte niet om haar de andere kant op te laten kijken,” vertelt hij aan Metro. “Ze was heel goed en bleef maar zeggen ´je hebt er één gemist.´”

Tijdens een interview op tv met “Good Morning Britain,” liet Madison zien hoe haar arm er vandaag de dag uit ziet.

Artsen denken dat het wel twee jaar kan duren voordat Madison haar huid weer normaal is. Hopelijk houdt het kleine meisje er geen permanente littekens aan over.

Na het henna tattoo incident zijn Madison haar huid en lichaam ook hypergevoelig voor andere dingen geworden. Ze is nu, onder andere, allergisch voor penicilline.

Madison haar vader vindt het belangrijk om andere ouders te waarschuwen voordat ze hun kinderen een henna tattoo laten zetten.

“We hadden verwacht dat reisbureaus hier ook zorgen over maken,” vertelt de vader aan Metro. “We willen ervoor zorgen dat ook andere mensen hierover horen.”

We hebben gezien hoe toeristen deze tattoos krijgen als ze in het buitenland zijn. We vinden ze prachtig en kunnen ons voorstellen dat je er eentje neemt. Maar nadat we dit gelezen hebben, weten we niet zeker of het het waard is!

Help alsjeblieft anderen te waarschuwen voor zwarte henna, zodat niemand anders zo hoeft te lijden als Madison!
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending