Doodsbange pup vlucht voor vuurwerk – zeven maanden later wordt ze gevonden.
Connect with us

Animals

Doodsbange pup vlucht voor vuurwerk – zeven maanden later wordt ze gevonden.

Mensen die het geluk hebben om een hond in huis te hebben, weten dat ze een volwaardig onderdeel van de familie worden.

Beeld je dan eens in wat het moet zijn om een familielid te verliezen, zonder te weten waar ze zijn. We zouden gewoon alles doen om dit familielid terug te vinden.

Dat was precies ook wat een hondenbaasje in Texas meemaakte.

Tijdens het vuurwerk van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag vluchtte zijn geliefde hond Dora weg. De meeste honden zijn doodsbang voor de luide knallen van vuurwerk. Dora, de Duitse herder, hoorde de knallen, sprong over het hek en begon door de wijk te dwalen.

Toen het baasje besefte dat zijn hond verdwenen was, was het te laat. De man zocht overal, maar Dora was nergens meer te bekennen.

Dora had een chip en haar familie hoopte dat ze zo gevonden kon worden. Het gezin bleef hopen op een snelle hereniging.

Maar er ging een eeuwigheid voorbij. Dagen werden weken, weken werden maanden en het gezin begon de hoop te verliezen om Dora ooit nog terug te zien.

Hieronder zien we het moment dat Dora na zeven lange maanden haar baasje herkent. Het is een hereniging om nooit meer te vergeten.

Doorgaan met lezen

Animals

Mike huilt tranen van geluk als hij na vier jaar met zijn vermiste hond wordt herenigd

Zijn hond was al vier jaar vermist, toen Mike Plas op een dag een onverwacht telefoontje kreeg.

Vier jaar eerder was Mike’s beste vriend spoorloos verdwenen. Toen hij zijn tuin inliep, was zijn hond Jack er niet. Het was een zwaar verlies en Mike weigerde te accepteren dat zijn maatje voor altijd was verdwenen.

“Ik postte op sociale media, plaatste posters, sprak met mensen in de omgeving en zocht naar sporen in de struiken en op de wegen,” vertelde Mike aan The Dodo.

Hij probeerde alles in zijn macht, maar er was geen enkel teken van de viervoeter. Uiteindelijk moest hij zijn zoektocht opgeven.

Maar een paar maanden geleden, vier jaar nadat Jack was verdwenen, kreeg Mike een onverwacht telefoontje… Jack was gevonden!

Niemand wist hoe het mogelijk was, maar Jack werd acht uur rijden van Mike’s huis gevonden. Iemand had hem aangetroffen in dezelfde straat als het Centennial Animal Hospital en had hem naar de dierenkliniek gebracht.

Gelukkig was Jack gechipt en konden de dierenartsen snel zijn baasje achterhalen.

“Ik huilde van vreugde toen me werd verteld dat hij in gezond en wel in de dierenkliniek was,” vertelde Mike.

De volgende dag zat hij achter het stuur van zijn auto, waarna hij acht lange uren reed om zijn vermiste vriend op te halen.

“Ik heb een deel van mijn leven terug. Hij is meer dan een huisdier voor mij. Hij is als een broer,” vertelde Mike.

Hieronder zie je de reünie en hun reactie zegt alles!

Doorgaan met lezen

Animals

Puppy is met al zijn bezittingen in bos achtergelaten en wacht totdat iemand hem opmerkt

Hank was pas 8 maanden oud toen hij alleen in een bos werd gevonden, maar gedroeg zich  helemaal niet als een puppy. Stil en verdrietig zat hij in een afgedankte hondenmand.

Het arme hondje was omringd door zijn oude speelgoed en een zak met hondenvoer. De zak was dicht en Hank kon deze niet zelf openen … Zijn wanhopige blik zei alles.

Zijn vinder nam contact op met het plaatselijke dierenasiel, die onmiddellijk ter plaatste kwamen. Ze hadden geen idee hoe Hank zich zou gedragen. Zou hij agressief zijn? Het tegenovergestelde bleek waar!

“Hij was niets anders dan liefde vanaf het moment dat hij bij ze was”, vertelde Rosa Fond, oprichter van Humans and Animals United, aan The Dodo. “Iedereen zegt dat hij de liefste hond is.”

Bij de dierenkliniek bleek dat Hank een gebroken been had. Volgens dierenartsen had hij deze verwonding meer dan twee weken voor zijn redding opgelopen. Om deze reden kwam hij nooit uit zijn mand in het bos; het was simpelweg te pijnlijk.

Er is een gecompliceerde operatie nodig, waaraan Humans and Animals United financieel zal bijdragen. Binnenkort zal hij de levensveranderende operatie ondergaan, maar eerst moet Hank wat herstellen.

In de tussentijd wordt hij verwend door de veterinaire medewerkers. Het regent inmiddels adoptieverzoeken, maar vooralsnog is nog niemand gekozen.

“Hij moet nog een kleine reis maken voordat hij geadopteerd kan worden”, zei Fond. “Maar hij is nu veilig en zal nooit meer pijn worden gedaan.”

Doorgaan met lezen

Animals

Politiepaard staat pas op nadat hij ‘s ochtends zijn kopje thee krijgt

We zullen het eerlijk toegeven, het is soms een opgave om op te staan. Als je lekker warm onder de dekens ligt en het alarm gaat af, is het een bittere pil om te slikken. Gelukkig helpt dan altijd een kopje thee of koffie.

Het blijkt dat niet alleen mensen hiervan genieten. Ontmoet Jake het politiepaard.

Jake is een 20-jarig politiepaard dat alleen aan het werk gaat nadat hij zijn warme kopje thee heeft genuttigd. Mocht u zich afvragen hoe het edele dier zijn thee drinkt; dat is met twee lepeltjes suiker en een scheutje magere melk.

De afgelopen 15 jaar maakt Jake deel uit van het Merseyside Police Department in het VK.

In een gesprek met The Daily Mail, vertelde trainer Lindsey Gaven dat Jake een van de twaalf paarden in de stal is, die met hen werkt.

“Ik zou Jake absoluut omschrijven als een paard met een boel karakter. We hebben allemaal zijn thee volgorde geleerd – één klontje suiker kan nog net, maar hij is beslist blijer als je hem er twee geeft,” vertelde Lindsey.

“Als je langs de stal staat en hij ziet je met een beker in je hand, dan kun je er zeker van zijn dat hij langs draaft en een slokje probeert te stelen,” voegde ze hieraan toe.

Geef hem eens ongelijk!

 Jake nadert met rasse schreden zijn pensioen. Binnenkort zal hij van zijn verdiende rust genieten! Hopelijk met iedere ochtend een warm kopje thee.

Doorgaan met lezen

Trending