Douaneregels Nederland: dit mag je wel en niet mee terug nemen van vakantie
Connect with us

Lifestyle

Douaneregels Nederland: dit mag je wel en niet mee terug nemen van vakantie

Heb je nog een fijne vakantie voor de boeg? Dan komt deze lijst vast nog goed van pas. Veel mensen maken namelijk de fout om verschillende souvenirs van hun vakantieland mee terug te nemen naar Nederland. Toch zijn er veel strenge douaneregels waar wij ons allemaal aan moeten houden.

Het is natuurlijk zonde om je kostbare souvenirs weg te moeten gooien bij de douane.

Alcohol
Om te beginnen zijn er een aantal douaneregels gekoppeld aan het importeren van alcohol vanuit het buitenland. Zo mogen reizigers vanaf 17 jaar alcoholische dranken invoeren in Nederland. Vanuit een Europees land mag je per persoon maximaal 10 liter met meer dan 22 procent alcohol invoeren. Voor maximaal 20 liter geldt een maximaal alcoholpercentage tot 22 procent. En bij wijnsoorten is het toegestaan om 90 liter te importeren, waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn mag zijn. Voor de invoer van alcohol buiten de EU-landen gelden andere regels.

Tabak
Net als bij alcohol mogen reizigers vanaf 17 jaar tabak invoeren in Nederland. Per persoon mag je vanuit EU-landen maximaal 800 sigaretten invoeren. Bij cigarillo’s geldt een regeling van maximaal 400 stuks (maximaal 3 gram per stuk). Wil je sigaren meenemen vanuit een EU-land? Dan mag je maximaal 200 stuks meenemen. Tenslotte mag je maximaal 1 kilo losse tabak invoeren. Buiten de EU-landen mag je 200 sigaretten, 100 cigarillo’s, 50 sigaren en maximaal 250 gram tabak invoeren.

Betaalmiddelen
Binnen- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vrij naar een EU-land worden uitgevoerd. Bij een niet-EU-land mogen betaalmiddelen vrij worden uitgevoerd tot het equivalent van €10.000 (inclusief cheques en bankwissels). Bedragen boven dit equivalent moeten worden aangegeven. Deze regeling geldt zowel voor de invoer als voor de uitvoer van betaalmiddelen.

Benieuwd welke douaneregels er gelden voor het invoeren van levensmiddelen, geneesmiddelen en souvenirs? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina's: 1 2

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

ZIEN: Mannelijk Nederland geniet van spannend pakje Chantal Janzen op RTL 4

Het RTL-programma Oh, Wat een Jaar! is gisteravond weer begonnen met een nieuw seizoen. De eerste aflevering trok direct maar liefst 1.7 miljoen kijkers. De naar SBS6 vertrokken Linda de Mol heeft plaatsgemaakt voor – wie anders? – Chantal Janzen!

Haar eerste aflevering aan het roer van deze spelshow begint meteen goed: de blonde presentatrice werd in een zwart/grijs glitterpakje gehesen, en kreeg een hoogblonde coupe aangemeten! Voor elke aflevering van Oh, Wat een Jaar worden Chantal Janzen en haar vaste teamcaptains volledig ondergedompeld in een bepaald decennium. Deze week zijn de 90’s aan de beurt.

Het pakje van Chantal Janzen

Ook de kledingstijl en haardracht van die tijd komen dus langs! Chantal heeft geluk gehad: zij kreeg een over-the-top, maar toch schitterend pakje om aan te trekken. Haar sidekicks Ruben Nicolai en Carlo Boszhard hebben het iets slechter getroffen…

View this post on Instagram

Vanavond 20:00 terug naar: 1990. Ik was 15! Gebreide vesten, lange haren en kleurrijke stropdassen.. Oh wat een jaar!!#OWEJ

A post shared by Ruben Nicolai (@rubennicolaizelf) on

View this post on Instagram

STRIKE A POSE Come on, V….? Madonna, 1990 #thissaturday

A post shared by Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) on

Doorgaan met lezen

Trending