Drie mensen gespietst door stieren tijdens stierenrennen in Spanje
Connect with us

Meest bekeken

Drie mensen gespietst door stieren tijdens stierenrennen in Spanje

In Spanje heeft het traditionele stierenrennen drie dodelijke slachtoffers opgeleverd. Voor een toerist uit Frankrijk en twee Spanjaarden (50 en 56 jaar oud) liep het verkeerd af nadat zij aangevallen werden in een buitenwijk van Valencia.

In de Spaanse stad rennen elk jaar stieren door de straten, iets dat al decennia onderdeel uitmaakt van een populair feest.

Toerist

De Franse toerist werd overigens begin juli gespietst in een dorp nabij Alicante. De man lag geruime tijd in het ziekenhuis, waar hij begin deze week bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Traditie

Stierenrennen is in Spanje al erg lang een traditie die plaatsvindt tijdens de zomer, als plaatsen hun patroonheilige vieren. Ondanks dat er protocollen zijn opgesteld om gewonden en doden te voorkomen, komt het meer dan regelmatig voor dat er (dodelijke) slachtoffers vallen.

Jaarlijks is Pamplona zo’n beetje de ‘stierenrennen-hoofdstad’ van Spanje. Honderden lopers doen dan een poging om zo dicht mogelijk bij zes vechtstieren te komen tijdens een race die maar liefst 850 meter lang is. Dit jaar werden vijf mensen gespietst, maar niemand liep ernstige verwondingen op. In meer dan honderd jaar tijd (1911) verloren minstens zestien renners het leven.

Meest bekeken

Politie redt peutertje (1.5) uit snikhete en potdichte auto

De politie heeft gisteren in Amstelveen een heldendaad verricht door een peutertje van slechts zestien maanden oud te bevrijden uit een afgesloten auto.

De moeder van het kind was zo snugger om de autodeur in het slot te gooien, terwijl de autosleutels nog in het contact staken.

Gealarmeerde agenten kwamen snel ter plaatse en wisten dat zij snel moesten handelen met het snikhete weer. ”Met 3 slagen van een koevoet konden we de ruit inslaan”, zo laat een betrokken politieman weten via Instagram. Het kind is door ambulancepersoneel nagekeken, maar heeft gelukkig nergens last van.

Politie redt peutertje (1.5) uit snikhete en potdichte auto

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Asielzoekers klagen over warmte, hulporganisaties brengen ijsjes

Asielzoekers die in Ter Apel (of buiten) verblijven zijn niet gelukkig met de hitte. Het Rode Kruis heeft daarom besloten om ijsjes, eten en drinken te gaan brengen naar de hulpeloze hoopjes mens. Ook delen de barmhartige Samaritanen anti-zon doeken uit. 

Gezegd moet wel worden dat het weer bomvol is bij Ter Apel. Dus dat die mensen uren buiten moeten staan is natuurlijk niet prettig met deze hitte. Het Rode Kruis krijgt overigens hulp van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Zij delen ook ijsjes en drinken uit.

Asielzoekers willen niet weg

Twee weken geleden besloot het COA om luifels te plaatsen, zodat wachtende asielzoekers beschermd konden worden als het zou regenen of wanneer de zon schijnt.

Hier wordt gretig gebruik van gemaakt door hon-der-den asielzoekers. Zij zijn daar uit vrije wil en weigeren te vertrekken, zodat zij op tijd zijn voor hun identificatie en registratie.

Personeelstekort

Het Rode Kruis is vandaag niet op volle oorlogssterkte aan het rondrennen voor asielzoekers. Veel medewerkers liggen op het strand. Sorry, we bedoelen dat er veel ziekmeldingen zijn binnengekomen. Daardoor kon er pas rond 15.00 begonnen worden met uitdelen. Morgen wordt het iets minder warm, waardoor er goede hoop is dat er weer voldoende mankracht aanwezig is.

Rotzooi

Onderstaande beelden circuleren op Twitter. Hier zie je hoe de boel wordt achtergelaten na een nachtje kamperen in Ter Apel. Drie keer raden wie de zooi mag opruimen?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Man verzwijgt fles in anus, is doodsbang voor reactie van vrouw

Een paar Iraanse artsen keken onlangs vreemd op toen een lokale inwoner zich bij hen meldde met een ‘ondraaglijke pijn’. De 50-jarige man bleek namelijk al een poosje rond te lopen met een waterfles in zijn endeldarm.

Het gaat om een fles van maar liefst 19 centimeter lang. De Iraniër liet de artsen weten al een tijdje niet zoveel honger te hebben, onderdoor te gaan aan maagkrampen en last te hebben van opstoppingen. Vreemde zaken, die natuurlijk simpel te verklaren zijn als je een fles in je achterste propt.

Doodsbang voor vrouw

De man wist zelf natuurlijk allang wat er aan de hand was, maar besloot er pas iets aan te laten doen toen hij het echt niet meer trok. De reden hiervoor was angst voor zijn vrouw.

Fles zit vast in anus Iraniër (50), man verzwijgt het uit angst voor zijn vrouw

Hij durfde haar niet te vertellen dat hij rondliep met een fles in zijn kont en nam de pijn op de koop toe. Niet duidelijk is hoe de fles daar eigenlijk gekomen is, maar artsen denken te weten dat de man een poging waagde zichzelf een pleziertje te willen doen.

Dat blijkt uit het feit dat de fles ‘bottoms up‘ was ingebracht. De vermoedelijke insteek hierachter is dat de man de fles op die manier via de dop weer uit zijn anus kon trekken. Helaas krijg hij dat zelf niet voor elkaar. Artsen is het wel gelukt en nog zonder operatie ook.

Er  werd de controle uitgevoerd op 10 februari 2022. Dat staat op het verschenen Clinical Case Report. Het nadeel voor de man is dat hij door naar het ziekenhuis te gaan, niet langer kon verbergen wat hij had gedaan. Het is niet bekend of de twee nog samen zijn. Daarentegen is wel duidelijk dat de flesjesman is doorverwezen naar de Iraanse versie van de GGZ.

Doorgaan met lezen

Trending