Dry Corona? Wat er met je hele lichaam gebeurt als je 28 dagen geen alcohol hebt gedronken
Connect with us

Meest bekeken

Dry Corona? Wat er met je hele lichaam gebeurt als je 28 dagen geen alcohol hebt gedronken

Sommige wetenschappers geloven dat het 21-28 dagen duurt om een ​​slechte gewoonte te doorbreken. De gemiddelde persoon drinkt 9,2 liter alcohol per jaar. Hoewel matig drinken normaal wordt beschouwd alsacceptabel gedrag, en in sommige gevallen zelfs gezond, zijn onthoudingen talrijk voor de gezondheid.

Of iemand ervoor kiest om niet te drinken om geld te besparen of zichzelf te verbeteren als mens, er zijn nogal wat veranderingen die het lichaam ervaart.

Onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal in 2018 toont aan dat stoppen met drinken de bloeddruk kan verlagen, het cholesterol kan verlagen en het niveau van aan kanker gerelateerde eiwitten in het lichaam kan verlagen.

Honger wordt getroffen

Het lichaam begint misschien meer naar suikers en voedingsmiddelen te verlangen nu het niet langer de bron van suiker uit drinken haalt. Diabetici moeten voorzichtig zijn en dit is niet voor iedereen het geval.

Wanneer mensen drinken, ervaren ze van nature minder remming en voelen ze zich misschien hongeriger. Zonder alcohol zouden ze zich tot voedsel kunnen wenden om zich bezig te houden.

Om dit voor te bereiden, is het belangrijk om gezonde snacks en dranken zoals fruit of sap te drinken.

Kwaliteit van slaap

Drinken kan veel mensen helpen snel in slaap te vallen, maar de kwaliteit van de slaap is anders. Terwijl je lichaam ontgift van de alcoholverslaving, heb je misschien zelfs nachtmerries.

Volgens een studie kan alcohol de REM-slaap verminderen, slaap die wordt geassocieerd met dromen. Je kunt meer dromen en ze onthouden.

Sommige mensen kunnen hoofdpijn hebben, wat de slaap kan beïnvloeden. Alcoholontwenning kan hoge bloeddruk veroorzaken of de lever beïnvloeden.

Ze vinden ook dat het makkelijker is om ’s ochtends wakker te worden. De alcoholconcentratie in het bloed beïnvloedt het vermogen van het lichaam om in slaap te vallen en wakker te worden.

Organen beginnen te genezen

In week 2 zonder alcohol begint de lever zichzelf te genezen. Wanneer mensen regelmatig drinken, kan de lever littekens krijgen en kunnen cellen doodgaan. Het is in staat zichzelf te herstellen, maar het is een langzaam proces. Wanneer mensen minder drinken, zal hun herstel sneller verlopen.

Alcohol kan de manier waarop de huid eruit ziet beïnvloeden. Het kan pigmentveranderingen, vroege veroudering en droogheid veroorzaken. Wanneer je stopt met drinken en je gewoonte begint te vervangen door gezondere dranken of water, zal het uiterlijk van de huid beginnen te verbeteren.

Je maag kan ook beter beginnen te functioneren. Alcohol verhoogt de productie van maagzuur en kan zelfs zweren veroorzaken.

Zichtbare tekenen van drinken beginnen te verdwijnen
De duidelijke tekenen van drinken, zoals donkere kringen onder de ogen en zwelling van het gezicht, vervagen. Dit komt omdat het urinesysteem weer goed werkt.

Acne en andere ontstekingen of irritaties nemen af, omdat de waterbalans in het lichaam wordt hersteld. Wanneer je stopt met drinken, heb je een lager risico op het ontwikkelen van gaatjes. Het glazuur van de tand kan ook sterker worden. [5]

Na verloop van tijd worden ook het gevoel van smaak en geur hersteld. Bij drinken is aangetoond dat het reuk- en smaak beïnvloedt.

Gewicht verliezen

Alcoholische dranken kunnen veel calorieën bevatten. Veel mensen ervaren dramatisch gewichtsverlies wanneer ze besluiten te stoppen met drinken. Gemiddeld kan iemand verwachten tussen de 6-8 pond per maand te verliezen. Hoe langer iemand van alcohol afziet, hoe meer gewicht hij verliest.

Helderder denken

Onderzoek toont aan dat wanneer mensen drinken, hun hersenen eigenlijk een beetje zwellen. Miljoenen hersencellen zullen sterven door het gebrek aan zuurstof. Dit gebeurt langzaam, maar het veroorzaakt ernstige schade.

Een maand lang geen alcohol of andere bedwelmende middelen gebruiken kan een stap op weg naar soberheid zijn. Je kunt een betere gezondheid en duidelijkheid ervaren door te stoppen met drinken. Of drink je helemaal niet?

Celeberties

Collega’s: “Nikkie Plessen is hele nare, vreselijke vrouw”

Er gaan veel verhalen rond over Nikkie Plessen. En in bijna alle verhalen komt het op neer dat Nikkie een vreselijke vrouw is. Maar er wordt ook gezegd dat ze dat niet altijd is geweest.

Nare vrouw

Het schijnt Nikkie aardig naar haar bol te zijn gestegen sinds ze miljoenen heeft verdient met haar eigen kledinglijn. Ook zou Nikkie nog even hebben gerotzooid met André Hazes. Daardor zou ze het aan de stok hebben gekregen met Bridget Maasland en Sarah van Soelen.

Nu is er weer een verhaal naar boven gekomen dat ze een doodziek meisje in de steek heeft gelaten. Het meisje had niet lang meer te leven en Nikkie was haar grote voorbeeld. Het was haar wens om haar nog een keer te mogen ontmoeten.

Nikkie had de wens ontvangen en besloot hier niet op in te gaan. Wel had ze een kadobon gestuurd van 100 euro voor te besteden in haar winkel. Maar wat heeft zo’n meisje aan een cadeaubon? Was nou even langsgegaan of had een videocall gedaan.

Ook zou Nikkie haar buurman hebben uitgescholden. De buurman zou bij Nikkie hebben geklaagd wegens geluidsoverlast. De meneer was op leeftijd en het feest van Nikkie zorgde blijkbaar voor veel geluidsoverlast. De buurman zei dat Nikkie meerdere nare dingen tegen hem had gezegd en zei onder andere dat ze de hele buurt zou opkopen om hem weg te jagen. Klinkt als een leuke buurvrouw!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: De 13 jaar jongere vriendin van Thierry Baudet gaat helemaal uit de kleren!

Thierry Baudet is verloofd met de dertien jaar jongere Davide Heijmans. Enige tijd geleden besloot Davide uit de kleren te gaan voor een fotoshoot. Het enige dat zij aan had voor deze shoot was een witte blouse.

Thierry zijn vriendin heeft er geen enkele moeite mee om bloot voor de camera te verschijnen. “Het was heel mooi en er was een fijne, vertrouwde en veilige sfeer.”

Ze deed dit voor een expositie genaamd ‘The White Blouse’. Deze prachtige foto’s zijn door een ieder te bewonderen in het Singer Museum in Laren, het Gooi.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Keiharde wraak op Marco Borsato: ‘Hij is gevallen!’

Muziek is emotie! Dit jaar wordt Peter R. de Vries herdacht en geëerd in de Top 2000. Met Marco Borsato gebeurt het omgekeerde. Zijn fans laten hem massaal vallen. Maar het kan nog veel erger…

Marco Borsato is van de TOP (2000) in een DIEP DAL beland. De schadelijke MeToo-geruchten hebben ertoe geleid dat de ooit bejubelde hitzanger minder hoog en minder vaak genoteerd staat op de muzikale eindejaarslijst. Borsato is met ‘slechts’ negen liedjes vertegenwoordigd. Als er nu gestemd zou worden, zou het er zelfs nog veel dramatischer uitzien. Immers, tijdens de week waarin luisteraars hun stem konden uitbrengen, was nog niet bekend dat er tegen de zanger aangifte gedaan zou worden vanwege ongewenste handtastelijkheden bij een minderjarige.

Smaad of laster

Dat Borsato meent te moeten terugslaan naar zijn vermeende slachtoffer – door het doen van aangifte wegens smaad of laster – maakt hem niet per se geloofwaardiger of sympathieker. Kort nadat de 22-jarige vrouw aangifte tegen hem had gedaan, liet hij nog zelfverzekerd weten: ,,Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd.” Was het daarom niet logischer geweest om dat onderzoek af te wachten alvorens in de tegenaanval te gaan met een aangifte wegens smaad of laster?

Boef en Bilal

Maar de paniek is natuurlijk groot. Borsato ziet zijn droom uiteenspatten. Zijn muziek is op de Nederlandse radio veel minder te horen en populaire zenders als 100% NL en Qmusic laten de albums voorlopig helemaal in de kast liggen. Overigens is Marco Borsato niet de eerste artiest die dit overkomt. Eerder gebeurde hetzelfde met rapper Boef (die drie meisjes die hem een lift hadden gegeven voor hoeren uitmaakte) en Bilal Wahib (die een minderjarige jongen tijdens een livestream op Instagram had overgehaald om zijn geslachtsdeel te laten zien).

Peter R. de Vries

Inmiddels is de Top 2000 een aardige graadmeter van wat er leeft in Nederland. Radio 2-dj Wouter van der Goes wees bij Goedemorgen Nederland op het favoriete nummer van Peter R. de Vries. A Whiter Shade of Pale staat dit jaar op nummer 3. Over Borsato’s val wilde Van der Goes niet veel kwijt. Presentatrice Maaike Timmerman merkte echter op: ,,Bij een nummer als de Waarheid heb je nu toch een ander gevoel”. Wat gebeurt er als Marco schuldig wordt bevonden? De Top 2000 wordt volgend jaar zo mogelijk nóg spannender!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending