Duidelijkheid rondom schorsing Joost Klein: ‘Hij heeft deze bekende persoon in elkaar geslagen!’
Connect with us

BNers

Duidelijkheid rondom schorsing Joost Klein: ‘Hij heeft deze bekende persoon in elkaar geslagen!’

Joost Klein was vrijdagmiddag opvallend afwezig bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisie Songfestival die gepland stond voor zaterdag.

Volgens de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het festival, was er sprake van een ‘incident’ rondom de zanger van het nummer “Europapa”.

Het zou gaan om een vermeende ‘fysieke confrontatie’ tussen Klein en een fotograaf, zo meldt de Zweedse publieke omroep SVT.

Momenteel voert de organisatie een onderzoek uit, terwijl AvroTros afwacht op de uitkomsten.

Joost Klein stond gepland om kort na 13.00 uur op te treden als de vijfde act, maar na de vierde act, Luxemburg, ging de repetitie direct verder naar de zesde act, Israël.

Er werd geen verdere verklaring gegeven in de zaal. Echter, Klein werd wel aangekondigd als deelnemer tijdens de vlaggenparade, waar hij nog wel over het podium liep.

De EBU heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar ‘een incident’, waarbij Nederland voorlopig niet zal repeteren.

De precieze aard van het incident blijft echter onduidelijk. Terwijl de Zweedse publieke omroep spreekt van een ‘fysieke confrontatie’ tussen Joost Klein en een fotograaf, meldt de krant Aftonbladet dat de zanger ‘gew*lddadig’ zou zijn geweest tegen een vrouwelijke medewerker van de tv-productie.

AvroTros, de verantwoordelijke omroep voor de Nederlandse inzending, heeft pas laat op de middag voor het eerst gereageerd op het incident, via een WhatsApp-bericht aan de Nederlandse pers: “Er is inderdaad een onderzoek ingesteld door de EBU naar aanleiding van een incident.

Wij wachten de uitkomst van dit onderzoek af en willen tot die tijd geen verdere uitspraken doen.”

De beslissing om Joost Klein uit de repetities te houden werd duidelijk last minute genomen. Na de act uit Luxemburg werden de decorstukken voor het optreden van Europapa al naar het podium gereden, maar werden vervolgens weer teruggebracht.

De repetitie van vrijdagmiddag is inmiddels afgerond. Bij het oefenen van de show was Nederland wel zichtbaar in het video-overzicht van de gepasseerde liedjes, waarvoor de EBU beelden gebruikte van vermoedelijk de halve finales.

Als Joost Klein nog wil deelnemen aan de finale, zal hij vrijdagavond op zijn minst moeten meedoen aan de juryshow, waarbij de punten van de vakjury’s worden toegekend.

Zowel de generale repetitie als de juryshow worden niet op televisie uitgezonden.

Op sociale media wordt druk gespeculeerd over de aanleiding van het incident. Op Instagram lijkt Joost Klein recente Eurovisie-gerelateerde filmpjes uit zijn Stories te hebben verwijderd.

De geplande persconferentie van het Eurovisie Songfestival die vrijdagavond zou plaatsvinden, is afgezegd.

De artiesten die de media te woord zouden staan, willen zich ‘focussen op de repetities’, aldus de organisatie.

Dit persmoment zou plaatsvinden met de zogenaamde ‘Big 5’-landen en Zweden, die zich automatisch hebben gekwalificeerd voor de grote finale op zaterdag.

BNers

Bekijk: Johan Derksen haalt flink uit naar René Froger

René Froger kreeg vrijdagavond in de seizoensfinale van Vandaag Inside scherpe kritiek van Johan Derksen. De discussie ontstond toen de aangekondigde btw-verhoging voor culturele goederen en diensten ter sprake kwam, wat Froger zichtbaar frustreerde.

Duurdere kaartjes De Toppers

Froger benadrukt dat de hogere btw-tarieven ook de fans van De Toppers zullen treffen, aangezien de concertkaartjes duurder zullen worden. ‘Wij zouden dat toch moeten doorvoeren aan de mensen die de kaartjes kopen. De kaartjes zijn al niet goedkoop en bij wijze van spreken komt er nou nog eens 12 procent bij… Ja, ga jij het de mensen maar uitleggen,’ vertelt René.

‘Hakt er wel in’

Johan reageert fel: ‘Maar jij kunt niet als geste zeggen: ‘We maken de kaartjes goedkoper?’ Dat kan niet met alle onkosten.’ Froger antwoordt: ‘Nee, nee, nee, want wij zijn de afgelopen jaren al redelijk steady gebleven, ondanks dat alle kosten ongelooflijk de pan uit rijzen. Ja, en dan nu nog eens een keer deze twaalf procent eroverheen, dat hakt er wel in, ja.’

Tonnen winst

Derksen merkt vervolgens op: ‘Jawel, maar ik hoor wel eens van die Toppers-concerten, dat jullie er echt tonnen aan verdienen.’ Wilfred Genee voegt er lachend aan toe: ‘Ja, dat is een schande! Dat kan toch niet!’ René verdedigt zich: ‘Honderd procent, maar dat mag toch ook wel? Er staat ook veel tegenover.’

Doorgaan met lezen

BNers

Jan Roos: “Overleden ouders Joost Klein zouden zich schamen voor hem”

Jan Roos heeft in het YouTube-programma Roddelpraat ongenadig hard uitgehaald naar Joost Klein. De oud PowNed-verslaggever merkt onder meer op dat de artiest ‘moet ophouden met dat gejank over zijn ouders’ (die zijn overleden). ”Ze zouden zich schamen voor hem!”

Roddelpraat

Het programma Roddelpraat is sowieso erg controversieel. Jan Roos en zijn kompaan Dennis Schouten laten zich vaker verleiden tot absurde uitspraken.
De twee zijn al vaker voor de rechter gesleept en YouTube heeft het advertentiebeleid uitgeschakeld. In de aflevering die gisteren online kwam, werd onder meer de Nederlandse diskwalificatie bij Eurovisie besproken. En dan gaat het dus ook over Joost Klein.
Roos vindt de artiest maar niks. Maar wat hij dan doet gaat elke verbeelding te boven. Hij imiteert Joost en doet net alsof hij moet huilen. ”Mimimimimi mijn ouders zijn dood. Ja dat weten we toch wel!? Die zijn bijna alweer terug op aarde.”
Maar hij gaat verder. ”En daarbij, laten we eerlijk zijn: die mensen hebben dit niet mee hoeven te maken. Die zouden zich kapotschamen voor dat joch.”

‘Zwarte vogel’

Daarna gaat Jan Roos nog even los over de ‘zwarte vogel’. Hij bedoelt Appie Mussa, de zich verkleed had als een blauwe vogel.
In de uitzending wordt de TikTok-video van Appie getoond, waarin hij vertelt dat Joost ‘bijna niets deed’, maar toch gediskwalificeerd werd. Jan noemt dat het ‘goedpraten van geweld naar vrouwen’. ”Maar Appie komt uit een cultuur waar dat wellicht normaal is.”

Reacties

Dat Jan grappen maakt moet op zich kunnen, maar dat hij leuk probeert te doen over de rug van Joost Klein die nog steeds veel verdriet heeft om zijn overleden ouders gaat voor veel mensen te ver. En dat blijkt ook uit de reacties.
Onderstaand de uitzending. Jan doet zijn uitspraken vanaf minuut 7:50. Laat in de reacties op Facebook weten wat je daar van vindt.

Doorgaan met lezen

BNers

Willeke Alberti kan verdriet niet verwerken en neemt een trieste beslissing

Willeke Alberti gaat door een zeer heftige periode. In een tijdsbestek van amper twee maanden verloor ze eerst haar dochter Daniëlle van ’t Schip, waarna ze ook nog eens afscheid moest nemen van haar broer en dat raakt haar keihard. Om die reden een besluit genomen.

Moeilijke tijd

In oktober vorig jaar liet Daniëlle van ’t Schip het leven na een loodzware strijd tegen kanker. Als ouder is een kind verliezen het ergste wat er is.
Twee maanden later volgde er weer een klap. Haar broer Tonny overleed en dat bracht Willeke weer helemaal terug bij af. Ze realiseert zich dat ze door moet met haar leven, maar is ontzettend verdrietig. Om deze reden heeft ze nu professionele hulp ingeschakeld. Die gaat Willeke helpen om het verdriet een plek te gaan geven.

Tranen

Willeke doet alles wat in haar macht ligt om sterk te blijven, maar vanzelfsprekend zijn er momenten dat het haar allemaal te veel wordt.
”Als ik ’s ochtend onder de douche sta, komen soms wel de tranen. Die gaan dan het putje in en daarna begin ik vol goede moed mijn dag, zoals ik dat graag wil.”
Alberti weet dat het geen zin heeft om haar hoofd te laten langen. ”Daar schiet ik niks mee op.” Wanneer ze het moeilijk heeft, beeld ze zich in wat haar dochter graag gewild zou hebben, en dat geeft haar dan weer kracht.
” Daniëlle zei niet voor niets: ‘Wat je ook doet, mam, met dat zingen in de zorg ga je gewoon door, hoor!” Vanaf deze plek wensen we Willeke uiteraard veel sterkte. Dat kun jij ook doen door een reactie achter te laten onder deze post op Facebook.

Doorgaan met lezen

Trending