Echtpaar reageert zonder aarzeling om de beer te redden van een pijnlijke dood
Connect with us

Nieuws

Echtpaar reageert zonder aarzeling om de beer te redden van een pijnlijke dood

Beren zijn gevaarlijke dieren en we weten beter dan te dichtbij te komen.

Desondanks zijn het nog steeds levende wezens die ons uiterste respect verdienen. Evenzo, als iemand ooit in de problemen zou komen, moeten we helpen.

Een zwarte beer komt iets te dichtbij een paar. Maar als ze in de auto stappen en naar de beer kijken, zien ze iets waardoor ze weer uitstappen en besluiten te helpen.

Beren zijn zeer indrukwekkende dieren en leven in hun natuurlijke habitat. We moeten altijd onthouden dat het bos hun territorium is, en als we te dichtbij komen, kunnen ze aanvallen. Dean en Samantha waren zich hiervan goed bewust, dus toen ze op een dag tijdens een wandeling een zwarte beer tegenkwamen, keerden ze snel terug naar de veiligheid van hun auto.


Eenmaal veilig in hun auto, keken ze terug en merkten dat er iets aan hand was met de beer. Het liep niet recht en zwaaide heen en weer.

De beer kwam een ​​beetje dichter bij hen – en dat was het moment waarop ze konden zien wat er mis was.

De zwarte beer was op de een of andere manier terechtgekomen in wat leek op een oude emmer die boven zijn hoofd was geplakt. Hij probeerde het wanhopig af te schudden – zonder geluk.

Dat is toen het echtpaar besloot om in te grijpen.


Ze probeerden de beer te naderen, maar hij rende weg van hen, uit angst.

Ze slaagden er eindelijk in om de beer in te halen en vast te houden, en begonnen de emmer met een zaag er af te zagen.

Gelukkig was de beer nog geen enorme volwassene en dat maakte alles gemakkelijker. Na enkele minuten werken, slaagden ze erin de emmer van het hoofd van de beer af te halen. Eindelijk vrij, snelde de beer snel terug het bos in.

Dean en Samantha stonden samen met andere voorbijgangers te kijken terwijl de beer wegliep.

Ik kan me alleen maar voorstellen hoe mooi dat gevoel moet zijn geweest: weten dat je een rol hebt gespeeld in het redden van een onschuldig dier. Voor mij is de interventie van dit echtpaar niets minder dan heldhaftig!

Bekijk de gebeurtenissen in onderstaande video:

Wat een geluk dat Dean en Samantha deze beer tegen kwamen en de moed hadden om hem te helpen. Aarzel niet om het artikel met je vrienden te delen als je het ermee eens bent dat dit paar alle lof verdient in de wereld voor hun snelle en moedige acties!

Wat een geluk dat Dean en Samantha deze beer tegen kwamen en de moed hadden om hem te helpen. Aarzel niet om het artikel met je vrienden te delen als je het ermee eens bent dat dit paar alle lof verdient in de wereld voor hun snelle en moedige acties!
[fblike]


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending