Een stervende hond die gevonden is langs de weg wordt helemaal opgeknapt. Het resultaat is ongelofelijk!
Connect with us

Nieuws

Een stervende hond die gevonden is langs de weg wordt helemaal opgeknapt. Het resultaat is ongelofelijk!

Over de hele wereld lopen dieren langs straat. Zonder huis, elke dag proberend te overleven. Ze eten wat ze kunnen vinden, maar sommige dagen hebben ze niks te eten.

Deze dieren zijn een makkelijke prooi voor infecties en velen lijden aan ziektes zoals schurft. Gelukkig bestaan er nog goede mensen die voor dieren zorgen en alles doen om ze te helpen.

Een bepaalde reddingsorganisatie vond deze hond net op tijd. Hij had schurft en stierf langs de binnenkant.

Twee maanden later zal je de transformatie van deze hond niet geloven!

De hond lag langs de kant van de weg in India, te zwak om te bewegen.

Uitgedroogd en schurft
Hij was uitgedroogd en leed aan schurft, een ongemakkelijke en jeukende ziekte die ertoe leed dat de hond al zijn vacht verloor. Hij bevond zich in een erbarmelijke staat.

Medewerkers aan Animal Aid Unlimited, een dierenreddingsorganisatie in India, zagen de hond liggen langs de kant van de weg en haalden hem zo snel mogelijk op.

Onmiddellijk verzorging nodig
De redders wisten dat de hond onmiddellijk verzorgd moest worden, en wilden het risico niet lopen dat hij zou weglopen, dus gebruikten ze een net om hem te vangen.

De hond was zeer in zichzelf gekeerd op de eerste dag, en wilde niet dat iemand hem aanraakte. Maar het personeel zette door en spendeerde uren om het arme dier te voeden en zijn pijnlijke huidaandoening te behandelen.

Ongeveer 10 dagen na de behandeling, was de schurft bijna helemaal verdwenen.

Na bijna twee maanden lijkt hij op een heel andere hond en is zijn vacht en eetlust terug aan het groeien.

Toen de prachtige witte vacht van de hond begon terug te groeien, kon iedereen zien wat voor een mooi dier hij eigenlijk was. Hij kreeg daarop veel liefde en heel wat aandacht.

Zo’n verschil met hoe de hond er eerst uit zag, toen de medewerkers hem van straat plukten. Godzijdank bestaan er organisaties zoals deze in de wereld!

Bekijk hoe deze hond zijn ongelofelijke transformatie ondergaat en breng hulde aan deze echte dierenhelden!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending