Een van de slachtoffers van The Voice schandaal schuift vanavond aan bij Beau
Connect with us

Celeberties

Een van de slachtoffers van The Voice schandaal schuift vanavond aan bij Beau

Volgens Limburgse oud-deelneemsters aan The Voice of Holland waren s*ksgrapjes aan de orde van de dag.

Dat zeggen Kirsten Berkx (31) uit Echt en de 23-jarige Nienke Wijnhoven uit Horst in een interview met de Volkskrant. Het programma ligt sinds zaterdag onder vuur en is na berichten over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag van de buis gehaald.

‘Wat heb jij een g**l broekje aan’

Volgens de zangeressen was de sfeer achter de schermen van The Voice ‘intens’. Er vonden borrels plaats en er werd geknuffeld. Berkx schopte het tot de liveshows en werd in het voorjaar van 2017 achtste. Het was volgens haar dan ook hectisch achter de schermen. “Ik rende toen gestresst van hot naar her en had grote delen van die dagen een soort pyjama aan. Ik weet nog dat ik door de gang liep en dat Jeroen Rietbergen achter me stond, er was verder niemand. Wat heb jij een g**l broekje aan”, zei hij. Ze vraagt zich hardop af waar de bandleider het lef vandaan haalde om dit te zeggen als veertiger tegen een 26-jarige die hij niet kent.

Rietbergen geeft toe

Jeroen Rietbergen, de bandleider bij The Voice, is per direct opgestapt vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma. De muzikant erkent volgens het programma BOOS de beschuldigingen. BOOS onderzocht de kwestie. Ook liggen er diverse aanklachten tegen andere hoofdpersonen binnen het programma. Zo is er aangifte gedaan tegen Ali B., die al jaren fungeert als coach.

Volgens Berkx zijn kandidaten kwetsbaar. “Niemand durfde iets over zijn opmerkingen te zeggen, want Rietbergen is een machtige man. Hij is de fucking zwager van John de Mol, de baas van alles.”

Naar hotel te rijden

Ook Wijnhoven die in 2018 derde werd en toen 19 was, was bekend met het gedrag van Rietbergen. Er gingen volgens haar diverse verhalen rond. Zo bood hij haar aan om naar haar hotel te rijden, maar Wijnhoven werd beschermd door een aanwezige. “Nee, ik rijd je wel”, zei diegene dan. Ook ontving ze appjes of ze mee wilde gaan naar een concert.

Een andere kant

“Machtsspelletjes zijn nooit oké”, vertelt Wijnhoven. “Maar in dit soort situaties is de machtige man altijd de lul. Terwijl ik me ook kan voorstellen dat er vrouwen zijn die denken: ik ben vrijgezel, ik kan hier misschien hogerop mee komen, en maak daar gebruik van.”

Anouk niet meer te zien

Zangeres Anouk noemt het een ‘pleuriszooi’ en stopt met haar werkzaamheden als coach bij The Voice. “Het is gewoon een corrupte bende. Ik wil niet werken waar jarenlang gewoon een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.”

Anouk had eerder nog niet gereageerd omdat ze de aflevering van het programma BOOS wilde afwachten. Daarin wordt donderdag uitgebreid ingegaan op de aantijgingen.

Onderzoek

Het programma is zwaar besmet. RTL laat de aantijgingen onafhankelijk onderzoeken. Of The Voice nog terugkeert op de nationale zender is nog maar de vraag.

Celeberties

Heel pijnlijk: Dit is hoe Patricia Paay miljoenen euro’s is verloren

In de jaren tachtig had ze opnieuw succes en wel met haar album Playmate en de singles Saturday nights en Who let the heartache in. De laatste single bereikte de top 10 in Nederland en België. Daarna kwamen Tomorrow, dat een van haar grootste successen als solozangeres werd, en Solitaire.

Beide singles zijn afkomstig van het album Dreamworld. Maar het leven loopt niet altijd op rolletjes. Van miljonair naar belastingschuld: hoe een mislukte cosmeticalijn en een scheiding haar leven veranderde. In deze Geld van de Sterren: Patricia Paay.

Patricia Paay kent veel ups en vooral downs

Naast haar gigantische verliezen qua geld heeft de voormalig zangeres wel meer op haar bordje gehad. Zo kwam er een tijdje terug een video naar buiten die je je vast nog wel kan herinneren. Ook loopt ze tot vandaag de dag met krukken vanwege een vervelende val eerder dit jaar. Maar nu eerst kijken waar die schulden vandaan komen!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Méér namen genoemd bij The Voice: “Niet alleen Marco Borsato, Ali B en Jeroen…”

Een flinke beerput is open gegaan toen Tim Hofman het bizarre bericht de wereld in stuurde over The Voice. Iedereen die dit leest heeft dit inmiddels vast en zeker meegekregen. De tussenstand is in ieder geval dat Jeroen Rietbergen de aantijgingen heeft toegegeven en is opgestapt. Maar Ali B heeft alles tot nu toe nog ontkent.

Ook wordt er veel gesproken over de aanwezigheid van Marco Borsato in dit verhaal, maar De Telegraaf zegt dat deze niet in dit verhaal betrokken is. Yvonne Coldeweijer heeft inmiddels een video over het hele gebeuren gemaakt en geeft aan wél te denken dat Marco in de video van BOOS voor zal komen. De aflevering van BOOS zal overigens aanstaande donderdag geplaatst worden. Alle betrokkenen zouden namelijk eerst de kans tot wederhoor gekregen hebben voordat de video compleet gemaakt is en online komt. Maar er blijkt nog meer te zijn volgens Coldeweijer.

The Voice-beerput gaat helemaal open!

Coldeweijer geeft namelijk het volgende aan in haar video: “De viezige praktijken van, met name, Jeroen, Marco en Ali, en er zijn er nog een aantal hoor. Ik weet niet of die ook nog aan de beurt gaan komen. Maar het is ze zeer gegund.” Juist, ze geeft hier aan dat er naast de hoofdpersonen in dit hele verhaal méér mensen schuldig zouden zijn. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat de showbizzwatcher meer foute praktijken ter oren is gekomen over andere mensen bij het programma. Maar we vermoeden van wel, gezien deze uitspraak. Of Coldeweijer hier nog meer over zal gaan vertellen weten we niet, ook moeten we de video van BOOS afwachten waarin wellicht méér mensen dan bekend is zullen verschijnen. Hieronder in haar meest recente video, meer hierover vanaf minuut 6:09

Doorgaan met lezen

Celeberties

Heftig: Zó benaderde foute Jeroen Rietbergen deelneemsters

De deksel werd afgelopen weekend van de beerput afgetrokken. Jeroen Rietbergen erkende seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik naar deelneemsters van The Voice of Holland. De kandidaten wilden natuurlijk graag zo ver mogelijk komen, en durfden daarom Rietbergen niet aan te spreken op zijn gedrag. ,,Hij is een machtige man.”

Hij is de vrouw van Linda de Mol en de zwager van John de Mol. Een machtige man, en dát gebruikte Rietbergen om de deelneemsters van The Voice te benaderen. ,,Niemand durfde iets over zijn opmerkingen te zeggen, want Rietbergen is een machtige man. Hij is de zwager van John de Mol, de baas van alles”, aldus Kirsten Berkx, die in 2017 achtste werd in The Voice, in de Volkskrant.

‘Hij was 40, ik 18’

Een andere vrouwelijke deelnemer die anoniem wil blijven, beaamt dit. Ze vertelt in de krant over een repetitie met Rietbergen en zijn band. Hij vroeg haar op een bepaalde plek te blijven staan. ,,Dan kan ik naar je kont blijven kijken”, zou Rietbergen hebben gezegd.

De bandleden waren erbij, maar zeiden niets. ,,Het werd weggelachen. Zo was Jeroen gewoon. Ik ben niet snel onder de indruk van ordinaire praat, maar ik weet nog wel dat ik hem toen echt een viezerd vond. Hij was 40, ik 18”, aldus de deelneemster.

Toch durfde ook zij hem niet aan te spreken op zijn gedrag. ,,Ik wist wel dat hij er niet meteen voor kon zorgen dat ik geen ronde verder kwam, maar hij kon wel met mensen praten. En je hebt geen zin in moeilijke situaties.”

Reputatie Rietbergen bekend

Ook Nienke van Wijnhoven, die in 2018 derde werd, zegt dat de reputatie van Rietbergen bekend was. Als hij aanbood om haar naar haar hotel te rijden of samen naar een concert te gaan, nam ze een vriendin mee. ,,Maar ik kan me voorstellen dat anderen in hun eentje gingen.”

Tweede telefoon

Het contact tussen Rietbergen en de deelneemsters speelde niet alleen af tijdens de repetities van The Voice, maar ook daarbuiten. Onlangs vertelde zijn partner Linda de Mol nog dat zij de toegangscode van zijn telefoon heeft en hij die van haar. ,,Ik vertrouw hem voor honderd procent. Ténzij hij een tweede toestel heeft”, zei Linda tegen De Telegraaf.

Hoewel Linda er destijds wat lacherig over deed en zich niet kon voorstellen dat Jeroen écht een tweede telefoon zou hebben, blijkt dat toestel er volgens insiders inderdaad te zijn. Rietbergen zou die telefoon verstopt hebben onder de stoel van zijn Porsche.

Naaktfoto’s

Volgens een andere vrouw bleef het niet alleen bij seksueel getinte opmerkingen, maar mailde Rietbergen ook naaktfoto’s. ,,Geen zogeheten dickpics, maar wel degelijk foto’s waarop hij geen kleren droeg”, vertelt de vrouw in het AD. ,,En hij belde mij op een avond om af te spreken, waarop ik zei: ‘Ik zie letterlijk nu een televisiereportage van Linda en jou, waarin jullie vertellen zo gelukkig te zijn.’ Toen zei Jeroen: ‘Dat kan allemaal wel zijn, Linda denkt dat we echt iets hebben, maar ik wil jou.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending