Eet één ei per etmaal – je zult versteld staan van wat er met je lichaam gebeurt
Connect with us

Nieuws

Eet één ei per etmaal – je zult versteld staan van wat er met je lichaam gebeurt

Eieren zijn een hele veelzijdige voedingsbron. Ze vormen een prachtige basis voor een heerlijke, gezonde maaltijd.

Gekookt, gebakken of in een smoothie, eieren zijn perfect voor het ontbijt, de lunch of het diner.

Het beste van alles is nog dat eieren zo gezond zijn.

Scroll naar beneden om te zien wat er met je lichaam gebeurt als je minstens één ei per dag eet.

Je lichaam zal goed functioneren
Het menselijk lichaam produceert 11 aminozuren zelf, en heeft er nog 9 meer nodig om goed te functioneren. Eieren bevatten al deze 9 zuren.

Je botten zullen sterker worden
Eieren bevatten calcium, wat je botten versterkt en helpt tegen botontkalking. Ze bevatten ook vitamine D, dat calcium reguleert in botten en tanden.

Je immuunsysteem krijgt een boost
Eén of twee eieren per dag eten beschermt je tegen infecties, ziektes en virussen. Hoe? Eieren bevatten 22 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid selenium, dat je immuunsysteem een boost geeft.

Je haar, huid en nagels worden sterker
De vitamine B en omega-3 vetzuren in eieren helpen om je haar, huid en nagels sterker te maken.

Je zult spiermassa kweken
Eieren zitten vol proteïne, wat voor spieropbouw zorg in je lichaam. Ei is dus perfect geschikt om training te complementeren.

Je hersens worden gevoed
Eieren bevatten choline, wat hersengroei en -ontwikkeling stimuleert. Het zorgt onder andere voor een verbeterd geheugen en betere alertheid.

Je risico op hartfalen gaat omlaag
Mensen met kleine lagedichtheidlipoproteïnedeeltjes (LDL) hebben een grotere kans op hartproblemen. Onderzoek toont aan dat eieren ervoor kunnen zorgen dat de LDL-deeltjes groter worden en zodoende de kans op hartfalen verkleinen.

Je risico op oogaandoeningen gaat omlaag
De antioxidanten luteïne en zeaxanthine, die zich bevinden in eieren, beschermen de ogen en verminderen de kans op oogproblemen.

Je zult niet zo snel aankomen
Eieren geven je een vol gevoel, wat er voor zorgt dat je minder snel zin krijgt in ongezonde snacks.

Nu ik dit alles weet denk ik dat ik ook maar voor ‘één ei per etmaal’ ga! Deel dit met je vrienden zodat zij ook op de hoogte worden gesteld.
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Arrestatieteam gaat Erasmus MC binnen na schietpartij, massale politie-inzet in Rotterdam

In het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam heeft een schietincident plaatsgevonden, zo meldt de politie. Tevens is er geschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein, dat ongeveer 1,5 kilometer verderop ligt.

Er zijn twee personen gewond geraakt, maar verdere details over hun verwondingen zijn op dit moment onbekend.

Volgens Rijnmond is een arrestatieteam het ziekenhuis binnengegaan. Het team is bezig met het controleren van alle kantoren, en mensen worden verzocht het gebouw te verlaten. Of het hele ziekenhuis ontruimd wordt, is nog niet bevestigd.

De vermoedelijke schutter, die bij beide incidenten betrokken lijkt te zijn, is gekleed in gevechtskleding en zou mogelijk een vluchtpoging hebben gedaan op een motor. De politie vermeldt dat hij bewapend is met een handvuurwapen.

De man wordt beschreven als lang, met zwart haar en rond de midden 20. Hij draagt een rugzak en een koptelefoon. De politie roept op om bij het zien van de man direct 112 te bellen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Is dit het einde van Mobicep’s carrière? Schokkend incident op camera vastgelegd!

In een schokkend voorval dat de fitnesswereld in Nederland deed opschudden, ging de bekende influencer en bodybuilder Mobicep door het lint in zijn eigen sportschool. Video’s van het incident circuleren op sociale media en laten een duidelijk geagiteerde Mobicep zien die apparaten vernielt en zich overduidelijk agressief gedraagt.

Wie is Mobicep?

Mobicep is meer dan alleen een bodybuilder; hij is een prominent figuur in de fitnessgemeenschap, vooral in Nederland. Met een aanzienlijke aanwezigheid op sociale media heeft hij een grote schare volgers die zijn fitnessreis en levensstijl op de voet volgen. Naast zijn invloed in de fitnesswereld heeft Mobicep ook zijn eigen supplementenmerk, MB Nutrition.

Wat gebeurde er?

Op de bewuste dag betrad Mobicep zijn sportschool en, volgens ooggetuigen, leek er in eerste instantie niets aan de hand. Maar al snel veranderde zijn houding. Zonder duidelijke aanleiding begon hij apparatuur te vernielen. Dumbbells werden met kracht op de grond gegooid, machines werden omgestoten en in sommige video’s was te zien hoe hij schreeuwde en duidelijk gefrustreerd was.

De reden voor deze plotselinge uitbarsting van woede is nog onbekend.

Reacties en gevolgen

De beelden van het incident veroorzaakten een storm van reacties op sociale media. Velen waren in shock door het gedrag van iemand die vaak wordt gezien als een rolmodel binnen de fitnessgemeenschap.

Het incident roept ook vragen op over de toekomst van MB Nutrition. De associatie met een dergelijke openbare uitbarsting kan gevolgen hebben voor het merkimago.

Slotwoord

Het is duidelijk dat iedereen, ongeacht hun status of bekendheid, menselijk is en fouten kan maken. De uitdaging voor Mobicep zal nu zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn acties, de schade te herstellen en, indien nodig, hulp te zoeken.

Bron: YouTube

Doorgaan met lezen

BNers

Marco Borsato krijgt nekschot: ‘Vervolgd wegens ontucht met minderjarige’

Marco Borsato zal toch worden vervolgd voor het seksueel misbruiken van een indertijd minderjarig meisje. Dat maakte het OM woensdag bekend.

 

De inmiddels 22-jarige vrouw deed in december 2021 aangifte tegen de zanger. Marco Borsato wordt ontucht met een minderjarige ten laste gelegd.

Hij zou het slachtoffer onzedelijk hebben betast. De Telegraaf meldt dat er nog geen zittingsdatum is vastgelegd.

Na het overlijden van de vader van het meisje, zou de zanger zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader.

De vrouw onthulde dat Marco indertijd aan haar billen en borsten zat. En ook onder haar rokje gleed en tussen haar benen greep. De feiten vonden plaats tussen 2014 en 2019.

De bal ging aan het rollen nadat de moeder van het meisje haar dagboek vond. Daarin stond het misbruik uitgebreid beschreven.

De moeder was werkzaam voor de zanger en sprak hem hierover aan op 4 juli 2019. Uiteindelijk deed de moeder ook melding bij de politie. Haar dochter was toen mentaal nog niet in staat om officieel aangifte te doen.

Omdat Marco voor haar een vertrouwenspersoon was, durfde ze de zanger niet meteen terecht te wijzen.

Ze was immers haar vader al verloren en nu vreesde ze ook om Marco kwijt te raken. Pas na enkele sessies met de psychologe durfde ze dan toch aangifte te doen.

Volgens zijn advocaat is Marco Borsato heel teleurgesteld met de beslissing van het OM tot vervolging. Hij zegt 29 getuigenverklaringen te hebben die zijn aangifte van laster en smaad staven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending