Ellen (71) wordt uit het vliegtuig weggestuurd in bijzijn van haar kleinkinderen.
Connect with us

Nieuws

Ellen (71) wordt uit het vliegtuig weggestuurd in bijzijn van haar kleinkinderen.

De 71-jarige Ellen Flemming is iemand die vaak reist. Maar ze had nooit de reactie verwacht die ze kreeg van het personeel van Air Canada tijdens haar vlucht van British Columbia naar New Brunswick.

Toen Ellen, die op reis was met haar echtgenoot en twee kleinkinderen, het boordpersoneel vroeg om een kleine gunst, werd ze prompt van het vliegtuig gegooid. Daar raakte ze naar eigen zeggen bij gewond.

De grootmoeder vertelde aan Inside Edition dat het begon toen ze afval opmerkte op de grond voor haar in het vliegtuig. Ze had aan het boordpersoneel gevraagd of ze het misschien konden opruimen. Maar in plaats van haar te helpen werd de steward in kwestie kwaad en weigerde hij dit te doen.

“Hij maakte boze gebaren en stond op de toppen van zijn tenen en zei, “Ik ben een steward, ik raap geen vuilnis op,’” zei Ellen.

Ellen was verrast door zijn antwoord en zijn ongerechtvaardigde reactie. Maar ze bleef rustig zitten zonder er een scene van te maken. Daarop probeerde ze het afval zelf weg te nemen door het op een karretje te leggen, maar haar arm werd weggeduwd. Ze besloot dan maar om het afval met haar voet weg te vegen.

Wat daarna gebeurde is zeer choquerend.

71-jarige Ellen van vliegtuig gegooid
Toen Ellen dacht dat de situatie voorbij was, hoorde ze de piloot zeggen dat het vliegtuig moest omdraaien wegens een incident.

Toen het vliegtuig landde werd ze naar buiten geëscorteerd door de politie.

Volgens Inside Edition zei Air Canada dat Ellen “agressief gedrag vertoonde ten opzichte van het boordpersoneel”, dat ze afval op het voedselkarretje gooide en een steward schopte toen ze werd gevraagd om te wachten tot de steward klaar was met voedsel te bedienen.”

Passagier Helen Hollet zat tegenover de familie van Ellen tijdens de vlucht en zei dat ze helemaal niet vond dat de 71-jarige zich agressief gedroeg.

“De meeste passagiers aan boord wisten zelfs niet wat er aan het gebeuren was, zei Helen.

De politie denkt net hetzelfde als Helen. Zij zien geen reden om verder te gaan met deze zaak aangezien er geen crimineel feit heeft plaatsgevonden.

Kom meer te weten over Ellen haar verhaal in de video hieronder.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending