Enorme kritiek op prinses Alexia om interview: ”Dit kan echt niet”
Connect with us

Koningshuis

Enorme kritiek op prinses Alexia om interview: ”Dit kan echt niet”

Prinses Alexia staat momenteel in de schijnwerpers vanwege een kort interview dat ze gaf bij de NOS op de verjaardag van haar vader, koning Willem-Alexander.


Het interview verliep echter niet vlekkeloos en heeft geleid tot een golf van kritiek op sociale media.

Het is belangrijk om te benadrukken dat prinses Alexia pas vorige zomer 18 jaar is geworden, wat haar volwassenheid volgens de wet markeert en de media minder terughoudendheid geeft om over haar te berichten.

Op Koningsdag is de koninklijke familie prominent aanwezig, en het is gebruikelijk dat ook de prinsessen worden geïnterviewd.

Echter, voor een 18-jarige die niet vaak interviews heeft gegeven, kan het vinden van de juiste woorden een uitdaging zijn.

Het interview van Alexia bij de NOS heeft echter een storm van kritiek veroorzaakt.

Ze slaagde er niet in om vloeiende antwoorden te geven en gebruikte meermaals aarzelingen zoals ‘uhh’.

Sommige landgenoten hebben deze gelegenheid aangegrepen om de prinses online belachelijk te maken.

Zo heeft bijvoorbeeld een gebruiker genaamd ‘Mies’ haar kritiek geuit door te zeggen dat ze Alexia geen ‘hoogvlieger’ vindt.

In een ander bericht gaat deze anonieme Twitteraar zelfs zo ver om te zeggen dat Alexia ‘dom’ is. Een andere gebruiker, Yitzhak Cohen, heeft gesuggereerd dat er aan het gezicht, met name de lippen, van de prinses is gesleuteld.

Hij beschrijft Alexia als ’totaal ongeïnteresseerd’ en beweert dat ze ‘erg uit de hoogte’ overkomt.


Het is betreurenswaardig dat sommige mensen ervoor kiezen om op zo’n respectloze manier te reageren op een jonge vrouw die haar best doet in een onbekende situatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat prinses Alexia ook maar een mens is, met gevoelens die kunnen worden gekwetst door dergelijke kwetsende opmerkingen.

Het is cruciaal dat we als samenleving streven naar meer mededogen en begrip, vooral als het gaat om het beoordelen van anderen.

Laten we in plaats daarvan onze steun en aanmoediging aanbieden aan degenen die zich in de openbaarheid wagen, in plaats van hen te ontmoedigen met negativiteit.

Bart Ettekoven, de hoofdredacteur van het roddelblad Weekend, is hevig teleurgesteld in prinses Alexia. Hij is boos omdat ze ervoor koos om niet gedetailleerd in te gaan op haar activiteiten tijdens haar tussenjaar.

Hoewel prinses Alexia wel bereid was om iets te delen over haar tussenjaar, wilde ze niet elk land noemen waar ze naartoe gereisd is.

Dit heeft Ettekoven als een schandaal ervaren. Hij zegt: “Wij geven hen, op een paar persmomenten na, ruimte om met rust gelaten te worden. Op zulke momenten mag je toch wel wat informatie verwachten?”

Ettekoven is duidelijk gefrustreerd en benadrukt nogmaals zijn standpunt door te zeggen: “Hallo, wij betalen die vakantie van haar!”


BNers

Gewaagde ‘bikinifoto’s’ van feestende prinses Alexia zorgen voor groot ophef

Prinses Alexia, de dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Nederland, volgt momenteel haar opleiding aan het Atlantic College in Wales.


Recentelijk is er op sociale media ophef ontstaan over een controversiële foto waarop de 16-jarige prinses te zien is in een uitdagende pose.

Deze foto, die in strijd is met de strikte mediacode die privébeelden van minderjarige leden van het koningshuis verbiedt, heeft reacties uitgelokt van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

De bewuste foto, gedeeld door de Nederlandse website Ditjes en Datjes, toont prinses Alexia in een vuurrode, kanten lingerie-body en een zwarte minirok, samen met haar vriendinnen die ook pikante outfits dragen.

De foto’s werden genomen tijdens de ‘Queer Focus Week’ op de school van Alexia, een week waarin seksuele identiteit en zelfacceptatie centraal stonden en waarbij studenten de vrijheid hadden om uitdagende kleding te dragen.

Ditjes en Datjes bracht het nieuws groots naar buiten met de titel “Alexia gaat los op nieuwe school”, maar dit kan mogelijk ernstige gevolgen hebben voor de website, aangezien het verspreiden van onofficiële foto’s van het koninklijk huis ten strengste verboden is om hun privacy te beschermen.


Het is nog niet duidelijk welke maatregelen Ditjes en Datjes te wachten staan, maar het is waarschijnlijk dat de RVD de redactie op de vingers zal tikken, mogelijk resulterend in het ontzeggen van toegang tot officiële (foto)gelegenheden van de Nederlandse koninklijke familie voor de betrokken journalisten.

Hoewel sommige Nederlanders geen probleem lijken te hebben met de gewaagde outfit van prinses Alexia, waarbij uit een peiling blijkt dat een meerderheid van 9.600 respondenten vindt dat ze moet kunnen genieten van haar jeugd, zijn er ook 2.200 lezers die van mening zijn dat ze zich moet gedragen als een voorbeeldige prinses vanwege haar rol.

Het Atlantic College in Wales, een gerenommeerde instelling die veel bekende personen aantrekt, waaronder royals, heeft ook prinses Elisabeth van België en prinses Leonor van Spanje onder haar studenten gehad.

Prinses Alexia is de tweede in lijn voor de Nederlandse troon, na haar oudere zus kroonprinses Amalia.

Namens koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft de RVD gereageerd, waarbij benadrukt wordt dat het hier om een privésituatie gaat en dat Alexia minderjarig is.

Hoewel publicatie niet verboden kan worden, wordt toch geadviseerd de foto niet verder te verspreiden.


Doorgaan met lezen

BNers

Foto’s gelekt: dit is de nieuwe vriend van prinses Amalia en onze toekomstige koning!

Kroonprinses Amalia is natuurlijk pas 20 jaartjes oud en wordt later dit jaar 21 jaar. Dat betekent dus dat de vriendjes die ze nu heeft niet per se het uit gaan houden tot ze gekroond zal worden wanneer Koning Willem Alexander ermee zal stoppen. Willem Alexander was bijvoorbeeld al 32 jaar oud toen hij Maximá ontmoette. Daarvoor heeft ook Willem Alexander het nodige vrouwelijk schoon de deur gewezen. Of andersom natuurlijk.

Inmiddels hebben we al een hoop foto’s en geruchten langs horen komen over mogelijke vriendjes van Amalia maar ook van Alexia. Over de jongste van de drie, Ariane, is nog niet veel naar buiten gekomen. Maar we gaan het nu even hebben over de nieuwste vlam van Amalia.

Prinses Amalia weer gelukkig in de liefde!

De Kroonprinses wordt al een tijdje in verband gebracht met ene Prins Boris. De 26-jarige Boris Saksen-Coburg-Gotha is de oudste zoon van Miriam Ungria y Lopez en Kardam, prins van Tarnovo. Hij is prins van Tarnovo, hertog in Saksen en om het nog een slagje verwarrender te maken, gebruikt hij bij voorkeur de Spaanse versie van zijn naam: Boris de Sajonia-Coburgo-Gotha y Ungría.

Juicechannel meldt: “Er gaan al langere tijd geruchten dat Amalia een relatie heeft met Prins Boris uit Bulgarije. Over de relatie is niet veel bekend, alleen dat de twee elkaar regelmatig zagen in Madrid en het ook leuk met elkaar hebben gehad op een bruiloft. Maar wij hebben nieuwe informatie.” De nieuwe info van Juicechannel: “Op 6 juni zijn Amalia en Boris namelijk door een bron samen gespot in Nederland. Onze bron wist nog niets van de geruchten over de relatie van Amalia, maar vond het opvallend om haar samen met een jongen te zien. Er was volgens onze bron duidelijk een romantische klik tussen de twee. Na wat research kwam onze bron erachter dat de jongen waar Amalia mee was Prins Boris is. De geruchten die dus even gaan blijken te kloppen.” Boris:
Doorgaan met lezen

Koningshuis

Zien: orka komt naar kijkvenster met trainer in zijn bek

In de hete zomer van 1987 vond er bij SeaWorld een dramatisch incident plaats dat niet alleen het leven van trainer Joanne Webber drastisch veranderde, maar ook de manier waarop SeaWorld met zijn orka’s omging, aanzienlijk beïnvloedde.

Joanne, destijds 26 jaar oud en met vijf jaar ervaring in het werken met deze majestueuze zeezoogdieren, onderging een catastrofale gebeurtenis toen Kandu V, een orka van meer dan twee ton, tijdens een routineoefening uit het water sprong en bovenop haar landde.

Dit resulteerde in een fractuur in haar nek, een blessure die haar tot intense kreten van pijn bracht. Deze gebeurtenis leidde tot een onmiddellijk verbod voor trainers om met orka’s in het water te gaan, een beleid dat SeaWorld tot op de dag van vandaag heeft gehandhaafd om de veiligheid van hun personeel te waarborgen.

Waarschuwingen: Een Geschiedenis van Agressie

Voor het tragische 0ngeval met Webber had Kandu V al een geschiedenis van agressief gedrag, met meerdere incidenten waarbij de veiligheid van trainers in gevaar kwam.

Ondanks deze incidenten, waaronder een aanval op voormalig trainer Jonathan Smith die leidde tot ernstige verwondingen zoals gekneusde nieren en een gesneden lever, bleef SeaWorld volhouden dat hun orka’s niet agressief waren.

Deze discrepantie tussen de verklaringen van SeaWorld en de werkelijke gebeurtenissen roept ernstige vragen op over de transparantie en ethische overwegingen van het park met betrekking tot de behandeling van deze grote zeedieren.

Strijd: Juridische en Publieke Druk

Na het 0ngeval met Webber werd een rechtszaak tegen SeaWorld aangespannen, die buiten de rechtbank om werd geschikt voor een onbekend bedrag.

Dit was niet het enige juridische gevecht dat SeaWorld voerde; herhaalde incidenten en de daaruit voortvloeiende rechtszaken hebben significant bijgedragen aan de groeiende bezorgdheid over de ethische aspecten van het houden van orka’s in gevangenschap.

Mede door deze juridische en publieke druk kondigde SeaWorld in 2016 aan dat ze zouden stoppen met het fokprogramma voor orka’s, een beslissing die werd gezien als een belangrijke overwinning voor dierenrechtenactivisten en een stap in de richting van een meer ethische behandeling van de dieren.

Tragische Gebeurtenissen: De Complexiteit van het Leven in Gevangenschap

De complexiteit van het leven van Kandu V in gevangenschap bereikte een tragisch hoogtepunt in 1989, toen zij tijdens een optreden een andere vrouwelijke orka, Orkid, aanviel en daarbij haar eigen kaak brak.

Deze heftige confrontatie resulteerde in Kandu V’s d00d, een voorval dat diepe indruk maakte op het publiek en verdere twijfels zaaide over de levensomstandigheden van orka’s in gevangenschap.

Het incident onderstreepte de intense stress en de potentieel gevaarlijke gevolgen van het houden van deze intelligente en complexe dieren in een onnatuurlijke en beperkte omgeving.


Lessen: Een Scherpe Kijk op Dierenwelzijn

De gebeurtenissen bij SeaWorld, van Joanne Webber’s traumatische 0ngeval tot de controversiële d00d van Kandu V, werpen een scherp licht op de uitdagingen en ethische dilemma’s die komen kijken bij dierenshows en het houden van wilde dieren in gevangenschap.

Deze incidenten benadrukken de noodzaak van voortdurende evaluatie en verbetering van de normen voor dierenwelzijn en pleiten voor een bredere maatschappelijke discussie over de verantwoordelijkheden van dierenparken tegenover de dieren die zij huisvesten.

Belangrijke Punten

  1. 0ngeval van Joanne Webber: In 1987 liep trainer Joanne Webber een gebroken nek op door een 0ngeval met orka Kandu V, wat leidde tot strikte beleidswijzigingen bij SeaWorld om de veiligheid van trainers te waarborgen.
  2. Agressief Gedrag Genegeerd: Eerdere aanvallen door Kandu V en andere orka’s werden door SeaWorld genegeerd, wat ernstige vragen oproept over hun claims betreffende de aard van hun orka’s.
  3. Juridische Gevechten en Publieke Druk: Juridische geschillen en groeiende publieke druk resulteerden in significante veranderingen bij SeaWorld, waaronder het einde van het fokprogramma voor orka’s in 2016.
  4. D00d van Kandu V: De tragische d00d van Kandu V in 1989 illustreert de complexiteit en potentieel gevaarlijke aard van het houden van orka’s in gevangenschap, en benadrukt dat dergelijke incidenten niet ongewoon zijn.
  5. Dierenwelzijn en Ethiek: De incidenten bij SeaWorld stimuleren een belangrijke discussie over dierenwelzijn en de ethische behandeling van wilde dieren binnen de dierenentertainmentindustrie.

De gebeurtenissen bij SeaWorld vormen een belangrijke les over de gevaren en ethische overwegingen van het houden van wilde dieren in gevangenschap.


Ze benadrukken de noodzaak van transparantie, verbeterde veiligheidsprotocollen en een meer humane benadering van dierenwelzijn.

Het tragische lot van zowel de trainers als de orka’s roept op tot een heroverweging van hoe we omgaan met deze majestueuze zeezoogdieren in gevangenschap.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending