Ernstig zieke vader van 5 kinderen woont al maanden in zijn auto en smeekt om hulp
Connect with us

Nieuws

Ernstig zieke vader van 5 kinderen woont al maanden in zijn auto en smeekt om hulp

Het leven lachte de 55-jarige Serge jarenlang toe. Totdat het misging en hij zijn werk, vrouw en woning is kwijtgeraakt door fysieke en psychische klachten. De Zoetermeerder woont al sinds juni vorig jaar in de auto en smeekt om hulp: ”Ik kan op eigen kracht niet uit deze situatie komen.”

Tegen het Algemeen Dagblad doet Serge zijn tragische verhaal uit de doeken. In een poging zijn tranen te bedwingen zegt hij jarenlang als accountmanager te hebben gewerkt. Hij was getrouwd en woonde met de moeder van zijn vijf kinderen in Zoetermeer.

Serge kampt al 20 jaar met ernstige rugproblemen die veroorzaakt zijn dankzij een dubbele scoliose. ”Het zou veel minder worden naarmate ik ouder werd, maar de afgelopen drie jaar werd het juist erger. ”Als je een week lang nauwelijks slaapt, draai je vanzelf door.”

Psychose

Doordat hij last kreeg van slapeloosheid, belandde hij op gegeven moment in een psychose. Aan geestelijke hulpverlening had hij niets, omdat hij de oorzaak wijt aan zijn rugproblemen. Daarna kwamen de psychische problemen. ”Om de rust te bewaren ben ik in juni vorig jaar vertrokken.”

Kantoorpand

Serge huurt overigens wel een kantoorruimte aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer. ”Dat wilde ik laten verbouwen door een aannemer, maar ik werd opgelicht. Het heeft me 70.000 euro gekost. Ik zit al 7 maanden in een bedrijfspand zonder verwarming en sanitaire voorzieningen. Er is geen enkel zicht op verbetering.”

Voor de duidelijkheid: Serge woont dus niet in het pand. Hij woont in zijn auto omdat hij daar de verwarming aan kan zetten.

Gemeente kan niet helpen

Serge zou graag een huis willen, maar dat lukt niet omdat hij geen salarisstrook kan overleggen. Bovendien komt hij voor urgentie niet in aanmerking omdat hij een gescheiden man is. Een bijstandsuitkering dan? Ook geen optie. ”Ik had na de scheiding nog een eigen vermogen door de uitkoopsom.”

Opvang Oekraïners

Extra pijnlijk is de opvang voor Oekraïense vluchtelingen om de hoek van zijn kantoorruimte. ”Ik vind het heel goed dat mensen uit Oekraïne worden opgevangen. Maar nu ik als Zoetermeerder hulp nodig heb, kan de gemeente helemaal niets voor mij doen.”

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending