Essent maakt gas en stroom fors duurder
Connect with us

WOW

Essent maakt gas en stroom fors duurder

Vanaf 1 oktober gaan de variabele tarieven van Essent voor gas en stroom flink de hoogte in. De prijs van gas gaat met meer dan 30 procent omhoog en de prijs voor stroom met ruim 50 procent.

In een mail aan klanten laat Essent weten: “De energieprijzen stijgen nog steeds erg snel. Helaas gaan je variabele leveringstarieven daardoor per 1 oktober 2022 omhoog.” De nieuwe prijzen zijn inclusief “energiebelasting, opslag duurzame energie- en klimaattransitie en 9 procent btw.”

Ruim een miljoen klanten hebben bij Essent een variabel energiecontract. Voor deze klanten zal de energierekening gemiddeld 30 procent stijgen.

Meest bekeken

Drie bejaarden vermoord in verzorgingstehuis met insuline

In een bejaardentehuis in Oostrozebeke, West-Vlaanderen, werden in een jaar tijd drie bejaarden vermoord door een overdosis insuline. Op vier anderen werd een aanslag gepleegd, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De dader is nog niet gevonden.

Geen van de mensen kreeg insuline-injecties omdat ze geen diabetes hadden. Het eerste incident was in juli 2020. Het verpleeghuis nam in november contact op met de politie, die in het geheim uitgebreid onderzoek deed, personeel en nabestaanden interviewde en autopsies op lichamen uitvoerde. Maar dat is tot nu toe vruchteloos gebleken, schrijft de NOS.

In augustus 2021 stopten de moorden plotseling. De politie heeft er nog geen verklaring voor hoe dat komt.

Een van de slachtoffers was een 87-jarige man die twee pogingen overleefde, maar stierf nadat hij voor de derde keer was vergiftigd. Het verzorgingstehuis in kwestie betekent niet veel voor het Belgische persbureau Belga, ze willen er namelijk niets over kwijt.

“We hopen met alle bewoners en hun families dat het gerechtelijk onderzoek spoedig kan worden afgerond en dat er duidelijkheid in dit dossier kan komen”, zegt de woordvoerder. “We vinden dat het allemaal veel te lang duurt en dat vreet aan de moraal van ons personeel. Waarmee we niet willen zeggen dat het gerecht haar werk niet zou doen, wel integendeel.”

Doorgaan met lezen

Animals

Piepklein hondje wordt in plastic zak op de grond gevonden

Een vrouw liep door haar buurt in Ierland toen ze plotseling hele zachte geluidjes hoorde uit een nabijgelegen plastic zak op de grond. Bezorgd ging ze naar ernaartoe en gluurde naar binnen – ze was geschokt toen ze een piepklein koppie naar haar zag staren. 

De piepkleine puppy, later Bobby genoemd, was ongeveer 5 weken oud en te jong om zonder moeder te zijn. Het was duidelijk dat iemand hem had verlaten, dus de vrouw nam hem meteen mee naar huis en probeerde een opvang te vinden die hem kon helpen.

“[Ze] nam contact met ons op om te helpen, omdat hij erg ziek was en nauwelijks in staat was om te lopen,” vertelde Ramona Cunningham, een van de eigenaren van Coolronan Dog Rescue, aan The Dodo.

Zodra Ramona en haar partner Chris Kelly over de kleine Bobby hoorden, stemden ze er onmiddellijk mee in om hem op te nemen. Ze haastten zich met de pup naar de dierenarts voor controle. De kleine pup was in behoorlijk slechte staat, maar ze konden ook zien dat hij een vechtertje was – en klein en schattig.

“Hij was zo zwak en uitgemergeld dat hij niet echt kon opstaan omdat hij bijna geen spiermassa op zijn achterbenen had,” zei Ramona.

Ondanks zijn toestand begon Bobby te genezen en sterker te worden met de liefdevolle hulp van zijn redders. Na een paar dagen was het duidelijk dat het viervoetertje het zou redden.

Al snel kreeg hij de kracht in zijn achterpoten terug, waarna hij begon rond te rennen en zich als een normale pup te gedragen.

Het echtpaar postte zijn verhaal op Facebook en al snel regende het adoptieverzoeken. Echter, hoe meer tijd ze met kleine Bobby doorbrachten, hoe meer ze beseften dat het onmogelijk zou zijn om afscheid van hem te nemen.

“Hij is een heel grappige kleine pup, ook brutaal maar zo loyaal voor een jonge pup,” zei Ramona. “Hij geeft de voorkeur aan menselijk gezelschap op dit moment, hoewel mijn andere honden hem aanbidden.”

“Mijn man Chris werd verliefd op hem, het is heel lief om de speciale kleine band te zien die ze hebben,” vertelde Ramona.

Onze zes andere honden zijn allemaal teefjes, dus [ik] denk dat het tijd was voor Chris om iemand aan zijn kant te hebben.”

Het is overduidelijk dat Bobby bij de mensen die hem geholpen hebben zijn leven te redden hoort. Samen genieten ze van iedere dag!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Nederlandse koninklijke familie keihard uitgejouwd tijdens Prinsjesdag

De Nederlandse koninklijke familie beleeft haar Prinsjesdag in mineur. Niet kroonprinses Amalia (18) – die voor het eerst een belangrijke rol kreeg – maar wel het boegeroep van sommige omstanders viel het meeste op. Ook tijdens de traditionele balkonscène werden koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) uitgejouwd.

De derde dinsdag van september wordt in Nederland traditioneel Prinsjesdag genoemd. Het staatshoofd spreekt dan in een Verenigde vergadering van de Staten-Generaal de troonrede uit. Daarin geeft de regering in algemene bewoordingen aan wat het beleid zal zijn voor het komende jaar. Die dag gaat doorgaans gepaard met heel wat festiviteiten, al klinkt er dit jaar vooral veel protest. Tijdens de optocht waarin het vorstenpaar in de zogenaamde Glazen Koets doorheen het centrum van Den Haag reed, was naast gejuich ook veel boegeroep te horen. Op meerdere plekken langs de route stonden demonstranten met omgekeerde Nederlandse vlaggen. Tegenstanders van het beleid van de regering hebben de afgelopen tijd veel van zulke vlaggen opgehangen. Het gaat dan onder meer om boeren die tegen het stikstofbeleid zijn, maar bijvoorbeeld ook om tegenstanders van de coronamaatregelen en het huidige energiebeleid.

In een uitgebreide Troonrede probeerde Willem-Alexander later de gemoederen te sussen. “Het is pijnlijk dat steeds meer mensen moeite hebben om hun rekeningen te betalen”, vertelde hij. De vorst zei vervolgens dat er een “ongekend fors” maatregelenpakket van 18 miljard euro wordt uitgetrokken om vooral de lagere en middeninkomens tegemoet te komen. “Maar zelfs daarmee kunnen niet alle prijsstijgingen voor iedereen volledig worden gecompenseerd.” Willem-Alexander vertelde ook dat de regering werkt aan een prijsplafond voor energie. Er komen structurele inkomensverbeteringen voor lage en middeninkomens, en vanaf 1 januari 2023 gaan het minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen met 10 procent omhoog.

Het boegeroep komt niet geheel als een verrassing, want enkele maanden geleden bleek uit het jaarlijkse ‘Koningsdagonderzoek’ van nieuwsprogramma ‘EenVandaag’ dat Nederland nog nooit zo weinig vertrouwen had in het koningshuis. Slechts een kleine meerderheid (56 procent) toonde zich toen voorstander van de monarchie, het laagste percentage ooit gemeten. “Veel ondervraagden vinden het hoog tijd dat hij leert van zijn fouten en vaker naast zijn volk staat in plaats van erboven, zeker in crisistijd”, stelde ‘EenVandaag’ over de koning. Bijna 60 procent gaf ook aan dat ze de dotatie die hij jaarlijks ontvangt te hoog vinden. Willem-Alexander krijgt ongeveer 1 miljoen euro aan inkomen, plus 5,1 miljoen voor personeel en onkosten.

De goedkope outfit van prinses Amalia

Het werd zo ook een Prinsjesdag in mineur voor prinses Amalia, die voor het eerst op de voorgrond trad tijdens de ceremoniële festiviteiten. Zo was ze aanwezig toen haar vader de Troonrede voorlas en reed ze met haar ouders mee in de Glazen Koets. Daarna keerden ze samen terug richting paleis Noordeinde, waar de traditionele balkonscène op het programma stond. Ook daar weerklonk boegeroep.

Amalia zelf zag er wel stralend uit. Volgens de Nederlandse royaltywatcher Rik Evers droeg de kroonprinses een jurk die ze kocht bij internetwinkel Asos. Prijskaartje: 96 euro. “Geen dure designeroutfit dus”, schrijft de reporter op Twitter. “Bovendien heeft ze haar hoedje en tasje geleend van haar mama en draagt ze juwelen die al lang in de familie zijn.” Met de keuze van haar ‘goedkope’ outfit lijkt Amalia dus rekening te houden met de crisis die veel Nederlanders in hun portemonnee voelen.

Doorgaan met lezen

Trending