Familie begraaft aangereden hond, maar 14 uur later staat hij voor de deur.
Connect with us

Nieuws

Familie begraaft aangereden hond, maar 14 uur later staat hij voor de deur.

Het verlies van een huisdier kan een echt verwoestend iets zijn. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de dood van een huisdier net zo moeilijk te verwerken kan zijn als het verlies van een familielid of geliefde.

En als je bedenkt dat honden en katten onze constante metgezellen zijn, afhankelijk van ons vanaf de dag van hun geboorte, begint het logisch te worden. Onze dieren houden onvoorwaardelijk van ons, zonder oordeel. Dit is iets waar mensen zelden toe in staat zijn.

Stel je nu een scenario voor waarin je rouwt om een familiehuisdier, om hem plotseling terug te zien komen uit de dood.

Mugsy was het familiehuisdier van Glenn Maloney en zijn kinderen Megan en Kevin. De arme pup werd geraakt door een auto buiten het huis van Glenn’s vriendin in Severna Park, MD, terwijl ze naar de kinderen keek.
Glenn rende naar de hond toe, maar het was te laat.

‘Ik pakte hem op,’ zei hij tegen PEOPLE, ‘maar hij stierf in mijn armen.’ Hij controleerde de hartslag en de vitale functies van de vierjarige Jack Russell Terrier. Niks van die functies waren aanwezig.

Glenn’s gebed
Hij besloot snel om het geliefde huisdier te begraven en wilde niet dat zijn kinderen het lichaam van de hond zagen.

“Ik was echt boos. Dus ik heb hem snel begraven en ik heb het de kinderen niet eens verteld,” vertelde Maloney aan Oprah. “Ik had het lef niet om het de kinderen te vertellen, tot ongeveer zeven uur die avond. Mugsy was dood. ‘

Toen hij de kinderen eindelijk vertelde, waren ze begrijpelijkerwijs overstuur. Samen ging het gezin naar het graf van Mugsy om een ​​kleine ceremonie te houden. Ze zeiden een gebed voor hun kleine vriend en gingen naar binnen.

Toen, om 5:30 de volgende ochtend, hoorden ze aan de deur krabben …

Opgestaan uit de dood
Glenn opende de deur en zag Mugsy, zijn staart kwispelde vrolijk. Het paar was zo van slag dat de vriendin van Glenn, Viola, zelfs beweerde dat hij een andere hond had begraven. Dit kan onmogelijk dezelfde hond zijn die in zijn armen was gestorven?

Maar nadat de eerste schok voorbij was en ze hem beter bekeken, konden ze zien dat Mugsy de beproeving had doorstaan.

“Mugsy was bedekt met aarde en zijn ogen waren bloeddoorlopen”, zei Viola.

“Jack Russells zijn gefokt om te graven achter vossen aan. Ik vermoed dat toen hij wakker werd in dat hol, hij dacht dat het een ander oud gat was en hij groef zijn weg naar buiten, niet wetende dat het zijn graf was ‘

Ze hebben Mugsy naar de dierenarts gebracht voor een beoordeling. De professionals hadden hun eigen gedachten over wat er mogelijk was gebeurd en hoe hij zich vergiste en dacht dat zijn hond dood was:

“De dierenarts zei dat hij waarschijnlijk na zes uur zijn weg naar boven heeft gegraven,” vertelde Viola aan Oprah. “Zijn hartslag en alles was zo langzaam dat het niet voor de hand lag dat hij nog leefde. Hij had geen vitale tekenen. ‘

Bekijk het geweldige verhaal in de onderstaande video:

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending