Familie confronteert verzorger die hun dementerende moeder mishandelt
Connect with us

Gezondheid

Familie confronteert verzorger die hun dementerende moeder mishandelt

Werken als verzorger is een roeping.

De baan vereist geduld, respect en heel veel creativiteit – vooral als je voor een patiënt met dementie zorgt.

Maar net als in alle sectoren zijn er helaas mensen in de sector voor wie het niets is, maar het is extra tragisch als een verzorger hun taken verwaarloost – je wordt tenslotte vertrouwd met andermans leven.

De familie Marsden vermoedde dat de verzorger van hun moeder geen betrouwbaar persoon was. Gina dacht onder andere dat de verzorger lui was en niet genoeg deed, meldt Yahoo News.

Maar toen ze een verborgen camera instelde, ontdekte ze dat de situatie slechter was dan ze had vermoed.

Wat ze op de video zag, die live naar haar telefoon werd gestuurd, zorgde ervoor dat ze snel van het werk naar huis snelde om in te grijpen.

“God, je stinkt!”
Carer Stacey George, 46, werd gefilmd op Sabina Marsden, 78.

“God wat stink je,” zegt de verzorger terwijl ze een deken van de knieën van de vrouw wegtrekt, waardoor Sabina half naakt en snikkend achterblijft.

De in Italië geboren grootmoeder en weduwe mompelt “Mamma Mia” als de verzorger haar 5 keer raakt.

De dochter van Sabina Marsden, Gina Owen, zag de schokkende aanval in realtime, na het instellen van een camera die live video naar haar telefoon stuurde.

Dochter Gina, 46, werkt in een nabijgelegen elektronicawinkel en snelt van het werk naar huis om in te grijpen. De camera legt vast hoe ze binnenkomt en haar snikkende moeder troost.

Gina confronteert de verzorger en zegt haar dat ze het huis moet verlaten. De verzorger eet nonchalant de rest van haar snack voordat ze haar handtas oppakt en de kamer verlaat.

Het gezin nam de tape mee naar de politie, maar de verzorger kreeg een waarschuwing nadat ze had toegegeven dat ze op 13 juni vorig jaar mevrouw Marsden had aangevallen.

Daarom heeft de familie Marsden de video nu vrijgegeven aan het publiek. Ze willen andere families waarschuwen voor het geval Stacey George nog steeds als verzorger werkt in Groot-Brittannië of elders in Europa.

Ik ben blij dat ze zich uitspreken – een persoon als deze heeft geen zaken in de zorgsector! Bekijk de beelden hieronder:

[fblike]

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending