Familie gaat met pitbull shoppen bij Lijnbaan in Rotterdam om te bewijzen dat pitbulls niet agressief zijn.
Connect with us

Lifestyle

Familie gaat met pitbull shoppen bij Lijnbaan in Rotterdam om te bewijzen dat pitbulls niet agressief zijn.

Pitbulls krijgen met heel wat vooroordelen af te rekenen. In Nederland bestond van 1993 tot 2008 zelfs de Regeling Agressieve Dieren. Deze regelgeving werd ingevoerd na een aantal bijtincidenten met dodelijke afloop. Daardoor was het verboden om nog langer pitbull terriërs te fokken. Ook het houden van pitbulls geboren na het jaar 1993 was verboden. Men mocht alleen een pitbull hebben als ze kort aangelijnd, gemuilkorfd en gecastreerd waren.

Ondanks de wet volgde er echter geen verminderingen van het aantal incidenten. Uit een studie blijkt dat pitbulls statistisch gezien vaker bij dergelijke bijtincidenten betrokken zijn. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat pitbulls gewoon sterkere kaken hebben. Als het een keertje fout afloopt zijn de gevolgen dan ook zwaarder.

Maar iedereen die een hond heeft, weet dat de dieren niet agressief zijn van nature. Door het imago van pitbulls als vechthonden komen ze vaak in handen van mensen met slechte bedoelingen en niet weten hoe ze zo’n sterke hond moeten behandelen. Elk hondenbaasje zal beamen dat alles te maken heeft met opleiding en opvoeding – en vooral ook het gedrag van de eigenaars zelf.

Pitbulls zijn doorgaans erg loyale, lieve en gehoorzame honden. Dat is ook wat het baasje van de 70 kg viervoeter, Rasit Kaplan, in deze video wilde bewijzen. De eigenaars filmden de reacties van de mensen terwijl ze met hun gigantische hond door Rotterdam Centrum wandelden. De meerderheid van de voorbijgangers was helemaal niet bang van de vriendelijke pitbull genaamd Magnum.

Bekijk de video hieronder en ontdek hoe de mensen op Magnum reageerden. Heb jij ervaringen met pitbulls? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit met je vrienden!
[fblike]

Celeberties

Dit moet je zien: Dit is de tweelingzus van Monique Westenberg!

Het schijnt dat iedereen op de wereld een dubbelganger heeft rondlopen. De kans dat je diegene gaat tegenkomen is natuurlijk erg klein met een dikke 7 miljard mensen op de aardbol. Maar Monique Westenberg heeft ‘r al ontmoet.

En ze heeft er niet voor moeten zoeken, haar dubbelganger is namelijk getrouwd met haar broer, Mathieu. Toen haar broer en haar dubbelganger getrouwd waren, waren er nogal wat verwarringen. Fans dachten namelijk dat het gewoon een foto van de blondine zelf was toen ze een foto van haar postte op social media.

Schoonzus van Monique Westenberg

Wanneer we wat foto’s erbij pakken van de twee dames bij elkaar moeten we inderdaad zeggen dat ze verdacht veel op elkaar lijken. Laten we hopen voor Mathieu dat er geen geheime dochter in de familie Westenberg zit:

Doorgaan met lezen

Lifestyle

In diepe rouw: Verdrietig nieuws voor Joke Bruijs

Joke Bruijs is momenteel in diepe rouw: de actrice en zangeres heeft definitief afscheid moeten nemen van haar broer Jan Bruijs. De oud-voetballer is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden.

”Mijn broer Jantje is er niet meer”, zo schrijft Joke verdrietig op Facebook.

Hartaanval

Jan werd tijdens een fietstocht in Friesland getroffen door een hartaanval. Zijn vrienden probeerden hem nog te reanimeren maar dat lukte niet. Hij werd 68 jaar oud.

Voetbalcarrière

De broer van Joke speelde in zijn jeugd bij de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Op Facebook krijgt de Rotterdamse zangeres/actrice veel steunbetuigingen.

Bron: Show.nl, Libelle Beeld: Youtube

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Bizarre video gelekt van Barman First Dates met deelnemer in het toilet!

First Dates is natuurlijk een prachtig wegkijk-programma. Andermans leed is een prima vermaakt op de doordeweekse avondjes. Hoewel er zo nu en dan ook een match ontstaat tussen twee singles in het restaurant, loopt het nog veel vaker tot een mismatch uit. En dat vinden veel Nederlanders ook heel leuk om te zien.

Daarom is nu een nieuw programma in het leven geroepen: ‘Last Dates’. Het is eigenlijk hetzelfde concept en hetzelfde restaurant, alleen dan gaan koppels voor de laatste keer met elkaar op date voordat ze scheiden of uit elkaar gaan.

Nieuw concept voor First Dates!

“Ben je uitgekeken op je partner? Breng samen een bezoekje aan het Last Dates restaurant!”. Een uitgelezen kans voor de Nederlandse barman van het programma, Victor Abeln, om eens eventjes te scoren bij de dames:

Doorgaan met lezen

Trending