Familie is vol van verdriet als ze hun hond in de tuin begraven, maar 14 uur later komt hij aan de deur.
Connect with us

Meest bekeken

Familie is vol van verdriet als ze hun hond in de tuin begraven, maar 14 uur later komt hij aan de deur.

Glenn Maloney paste op een namiddag in 1990 op zijn kinderen terwijl zijn vriendin uit werken was, toen hij plotseling commotie hoorde in de voortuin. Hij ging naar buiten en zag de Jack Russel van zijn vriendin genaamd Mugsy op het voetpad liggen. Hij was aangereden door een auto en bloedde hevig. Maloney raapte Mugsy op en droeg hem naar de achtertuin.

Mugsy overleed in de armen van Maloney. Hij vertelde de kinderen om binnen te blijven terwijl hij in het bos achter het huis een graf groef voor Mugsy.

Toen Wiola Tiszl, de vriendin van Maloney, thuiskwam, bezochten de vier gezinsleden het zelfgemaakte graf van hun familiehond. Een van de kinderen vroeg of ze een kruis op het graf konden plaatsen, maar het was al laat, dus zei Maloney dat ze tot morgen zouden moeten wachten.

De familie ging slapen, maar Maloney werd om 5 u ’s ochtends gewekt door een vreemd geluid. Het leek erop dat er iets aan de voordeur aan het krabben was.

“Ik stond op, trok de rolluik naar boven en daar was de staart van Mugsy, gewoon kwispelend”, vertelde Maloney. Hij ging het meteen aan Tiszl vertellen, maar die weigerde te geloven dat de hond nog leefde.

“Hij kwam binnen en wekte me en zei: ‘Je raadt nooit wie hier is, Mugsy!’”, zei ze. “En ik zei: ‘Geen sprake van – je droomt. Ga terug slapen.’”

Toen ze opstond, dacht ze dat Maloney zich vergist had: “Je hebt de verkeerde hond begraven”, zei ze.

Maloney hield echter voet bij stuk. Hij zei dat hij het naamplaatje had gezien en Mugsy goed genoeg kende om te weten dat hij het was.

Na zonsopgang trok Tiszl haar slippers aan en ging naar het graf kijken. En inderdaad, het graf was omgewoeld en leeg.

Volgens de dierenarts was de hond na zes uur terug bij bewustzijn gekomen, groef zichzelf uit het graf en keerde terug naar huis. De familie was zo blij om hun hond terug te hebben. Hun verhaal bewijst hoe vastberaden en trouw sommige donzige metgezellen kunnen zijn.

Lifestyle

Studie: overmatig schoonmaken kan schadelijk zijn voor de gezondheid

Veel mensen dromen van een huis dat altijd vlekkeloos schoon is. Maar is dat echt zo goed? Overmatig schoonmaken kan volgens een nieuwe studie schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus Environmental Working Group.

Een studie gepubliceerd door het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine heeft aangetoond dat te veel schoonmaken schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Dit komt omdat overmatige reiniging de neiging heeft om de reactie van ons immuunsysteem op de externe omgeving te verzwakken, vanwege een combinatie van agressieve chemicaliën en een gebrek aan bacteriën in de omgeving.

Dit is geanalyseerd door een Noors onderzoeksteam dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen heeft onderzocht om te zien hoe deze de longfunctie van mensen beïnvloeden.

In het onderzoek zijn ongeveer 6000 vrouwen meer dan 20 jaar onderzocht om te zien hoe reinigingsmiddelen over een langere periode longen kunnen aantasten.

De conclusie van het onderzoek was dat regelmatig schoonmaken een vermindering van longcapaciteit met zich mee brengt. In sommige gevallen werd het dagelijks gebruik maken van chemische schoonmaakmiddelen vergeleken met het roken van een pakje sigaretten, elke dag lang, 10 tot 20 jaar lang.

De schoonmaakproducten die in de studie werden gebruikt, waren vrij algemene producten, zoals wasmiddelen, schoonmaaksprays en bleekmiddelen.

Aanbevelingen van onderzoekers

We kunnen natuurlijk niet in een smerig huis rondlopen, dus de onderzoekers gaven enkele aanbevelingen. Ze suggereren om ons lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan chemische schoonmaakmiddelen.

Ook wordt aangeraden erg voorzichtig met schoonmaaksprays te zijn. Het laatste advies is om microvezeldoeken te gebruiken om de oppervlakken van het huis schoon te maken in plaats van alleen maar af te stoffen.

Het is altijd goed om op dit soort dingen te letten. Wist jij dit al?

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Baasje neemt zijn terminaal zieke hond mee in kruiwagen naar zijn favoriete berg

Ontroerende foto’s tonen een man die zijn stervende hond in een kruiwagen meeneemt naar zijn favoriete berg.

De tienjarige Monty genoot er met volle teugen van om samen met zijn baasje, Carlos Fresco (57) uit Londen, de vele heuvels te verkennen van het VK.

Een van hun favoriete trips was naar Pen y Fan in de Brecon Beacons in Wales.

Monty had kanker en zijn gezondheid ging hard achteruit. Daarop besloot Carlos om nog een trip te maken met zijn geliefde labradoodle, ditmaal met behulp van een kruiwagen!

De viervoeter was al zwak, maar genoot van alle aandacht en de omgeving. “De mensen op de heuvels waren zo aardig en ook zo verdrietig over zijn verslechterende toestand,” vertelde Carlos aan de Daily Mail.

Veel vreemden boden aan om hem een stukje vooruit te duwen en menig traantje werd gelaten.

Vorig jaar, op 21 juni, stierf de geliefde viervoeter na een strijd van 18 maanden tegen leukemie. Een hele fijne reis naar de regenboogbrug, lieve Monty.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tweeling snapt niet dat ze geboren zijn, weigert te stoppen met knuffelen zoals in de baarmoeder

Een tweeling hebben kan iets ongelooflijks zijn. Iemand hebben die er altijd voor je is vanaf het begin van je leven, met dezelfde leeftijd en een band voor het leven.

Een ongelooflijke video laat zien hoe diep die band is, zelfs al voor de geboorte: twee pasgeboren tweelingjongens weigeren te stoppen met elkaar te knuffelen zoals ze deden in de baarmoeder!

In een filmpje die al bijna 50 miljoen keer werd bekeken op YouTube, krijgen de baby’s, die nog geen twee maanden oud zijn, een badje en blijven ze elkaar vasthouden. Daarbij slaan ze hun armpjes en beentjes om elkaar heen.

De tweeling krijgt een wel heel bijzonder babybadje, een techniek ontwikkeld door Sonia Rochel. Zij is kraamverzorgster en is zelf grootmoeder, en woont in Parijs, Frankrijk.

De techniek is ontworpen voor baby’s jonger dan twee maanden, omdat het de bedoeling is het gevoel van in de baarmoeder na te bootsen.

Dit zou kunnen verklaren waarom de tweeling zo knuffelig is met elkaar. Ze willen dicht bij elkaar zijn zoals ze waren voordat ze geboren werden.

Bekijk de video hieronder:

Wat een ongelofelijk filmpje! Het toont de echte liefhebbende band aan tussen tweelingen, vanaf de geboorte.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending