Familie verbaast wanneer hond plotseling in doodskist kijk om iets te onthullen.
Connect with us

Nieuws

Familie verbaast wanneer hond plotseling in doodskist kijk om iets te onthullen.

Iemand verliezen is enorm zwaar, ongeacht of het nu verwacht is of niet. Maar het zijn niet alleen mensen die rouwen, ook dieren rouwen om hun overleden familieleden.

Het verlies van een geliefde kan hard aankomen voor een hond. Ze zijn trouwe dieren en zeer empathisch. Wanneer hun dierbare baasje sterft is dat niet zomaar een persoon, het is de persoon die hun hele leven lang voor hen heeft gezorgd.

Dat dit verwarrend is voor hen, is het minste dat je kan zeggen.Hun huis en baasje zijn vaak het enigste gevoel van affectie en warmte die ze kennen, en wanneer dat er niet meer is kan dit hard aankomen.

Sadie, een 13-jarige hond uit verschillende rassen, weet hoe moeilijk het is om iemand te verliezen.

Ze was pas acht weken oud toen ze in haar nieuwe familie werd opgenomen en was sindsdien een graag gezien familielid.

Bovendien had ze een sterke band ontwikkeld met haar baasjes. Toen ze dus een van haar dierbare baasjes verloren was, was ze in rouw.

Toen Andy Baelieu, het baasje van de hond, plots een hartaanval kreeg, probeerden de artsen hem nog te reanimeren, maar tevergeefs. Sadie was de hele tijd aan zijn zijde, snuffelend aan zijn hand.

Zijn vrouw Julia Baelieu was er het hart van in toen haar echtgenoot plots stierf, en merkte dan dat de hond echt depressief was.

Julia besefte dat Sadie depressief was
Ze vergezelde Andy elke dag op weg naar zijn werk, en na zijn dood staarde ze voortdurend uit het raam. In de tien dagen tussen Andy’s dood en zijn begrafenis stopte Sadie met eten en verloor ze 8 kg.

“Rouw is geen menselijke emotie. Liefde is geen menselijke emotie. Dit zijn emoties die alle levende wezens delen,” zegt Barbara King, antropologe aan het College of William and Mary, en auteur van het boek “Hoe Dieren Rouwen“, aan TODAY.

Julia begreep dat Sadie aan het rouwen was voor haar beste vriend en er bestond geen twijfel over dat ze ook de begrafenis zou bijwonen.

Toen het tijd was om de doodskist te bekijken op de dag van de begrafenis waren Julia en Sadie de laatsten om de kamer binnen te komen. De hond legde zijn twee pootjes op de doodskist en keek in de kist naar haar overleden beste vriend.

Het was een bijzonder krachtig moment voor beiden.

Nadat ze klaar waren gingen ze terug naar huis en Sadie at haar eerste maaltijd in dagen. De trouwe gezel kon eindelijk beginnen aan het rouwproces.

Ik ben blij dat Sadie en Julia elkaar hebben tijdens deze moeilijke periode.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending