Filmploeg stopt verkeer zodat gorilla's de weg kunnen oversteken en dit levert prachtige beelden op
Connect with us

Animals

Filmploeg stopt verkeer zodat gorilla’s de weg kunnen oversteken en dit levert prachtige beelden op

Toen natuurfotograaf Gordon Buchanan naar de Democratische Republiek Congo vertrok om een documentaire voor de BBC te filmen, had hij nooit durven hopen dergelijke zeldzame beelden op film vast te kunnen leggen.

Terwijl hij zijn cameraploeg aan het opstellen was, merkte hij een gezicht op in de struiken. Een zilverrug gorilla stond langs de kant van de weg, het verkeer in de gaten te houden.

Buchanan wist meteen dat er iets aan de hand was toen hij de gespannen blik op het gezicht van de gorilla zag. Maar wat het precies was, wist hij niet. Toen werden de intenties van de zeldzame zilverrug gorilla duidelijk: hij wilde samen met zijn familie de weg oversteken!

De filmploeg besloot toen om het verkeer tegen te houden, zodat de gorilla samen met zijn familie de weg kon oversteken.

Bekijk het ongelooflijk zeldzame moment in het clipje hieronder. Wat een fantastische beelden van deze imposante dieren! Vergeet ook het clipje niet te delen met je vrienden en familie als je ook onder de indruk bent van deze video!

Animals

Olifant doorboort geleider en scheurt lichaam in tweeën na zware werklast in extreme hitte

Een olifant in Thailand heeft volgens de politie zijn 32-jarige geleider doormidden gescheurd nadat hij in extreme hitte een zware werklast had gekregen.

De autoriteiten denken dat het dier, Pom Pam genaamd, gefrustreerd was geraakt omdat hij rubberhout moest vervoeren naar een plantage in de provincie Phang Nga in ziedende temperaturen.

De 20-jarige olifant stak zijn geleider Supachai Wongfaed met zijn slagtanden neer voordat hij hem in tweeën scheurde.

Volgens berichten vonden de lokale politie, het dorpshoofd en reddingswerkers Wongfaed in tweeën gescheurd in een plas bloed. Zijn lichaam kon uiteindelijk worden meegenomen, nadat de olifant met een verdovingspijl was neergeschoten, aldus The Thaiger.

Olifanten zijn meestal zachtaardig, maar kunnen agressief worden als ze zich kwetsbaar of bedreigd voelen.

Volwassen stieren kennen een hormonale cyclus die ‘musht’ wordt genoemd. Tijdens deze periode is hun testosteronwaarde gemiddeld 60 keer zo hoog als normaal en worden ze rustelozer, agressiever en energieker. Het is niet bekend of dit het geval was voor Pom Pam.

Duncan McNair, CEO van Save The Asian Elephants, vertelde aan Newsweek dat Aziatische olifanten mentaal en fysiek lijden als ze gedwongen worden om te werken in extreme activiteiten zoals houtkap.

Alhoewel het sinds 1989 in Thailand verboden is om olifanten hout te laten vervoeren, komt het in sommige delen van het land nog steeds voor, aldus de stichting.

Doorgaan met lezen

Animals

Uil bezoekt wekelijks 98-jarige oma en familie gelooft dat het een teken van haar wijlen echtgenoot is

Deze grootmoeder krijgt wekelijks bezoek van een praatlustige uil. Volgens haar familie is het een teken van haar wijlen echtgenoot.

Het uiltje bezoekt Ranna bijna elke dag en zit urenlang op haar balkon. De vogel probeert zelfs op haar schoot te springen en ‘antwoord’ terug als ze tegen het diertje praat.

Kleindochter Shai Ward maakte de beelden toen ze haar oma in Phoenix bezocht. De unieke band met de uil deed haar ervan overtuigen dat het iets heel speciaals was.

Het eerste bezoek van de uil aan het balkon van Ranna was op 24 februari van dit jaar, precies twee jaar na de herdenkingsdienst van haar geliefde grootvader.

Bob, die in februari 2020 overleed, was bijna 70 jaar lang getrouwd met Ranna. Velen denken dat haar bezoeker een teken uit het hiernamaals is, alhoewel de oma er zelf niet helemaal van overtuigd is.

Haar kleindochter zegt echter dat de rest van hun hechte familie er zeker van is dat Bob zijn geliefde in de gaten houdt.

“Mijn grootouders waren beste vrienden, die veel respect voor elkaar hadden. Je voelde de liefde om hen heen en van hen,” vertelde Shai.

Doorgaan met lezen

Animals

Verlamde hond laat baby zien hoe hij moet kruipen in schattige video

Een moeder uit Florida filmde hoe haar peuter de manier van bewegen van de verlamde gezinshond door het huis probeerde te imiteren.

Lori Dugas filmde de schattige scène aan het begin van deze maand. We zien hoe Kahlua, de hond, ‘leert’ hoe baby Caleb moet kruipen.

De moeder plaatste de beelden op TikTok met het bijschrift: “onze verlamde hond leerde de baby kruipen.” Onder de post vroeg ze haar volgers: “Serieus, is dit waarom hij niet kruipt?”

We horen Lori zeggen: “Laat hem zien hoe het moet, Kahlua!” De video is al meer dan 9 miljoen keer bekeken!

Ze legde in een eerdere clip uit dat Kahlua haar ruggengraat had gebroken nadat ze van een balkon met twee verdiepingen was gevallen. Door het ongeval was ze verlamd geraakt.

Lori adopteerde de hond nadat een pleeggezin haar had geholpen om zich aan te passen aan een nieuwe manier van leven. “Sindsdien is ze bij ons, ze is een geweldige aanwinst voor ons gezin.”

Bekijk de lieve beelden hieronder:

@kahluasadventure #paralyzeddog#happiness#saturday#fyp#findyourgrace#happyvibes#baby#nourisheveryyou #beautiful #weekendvibes#crawling#gettingaround#love#teaching ♬ original sound – Kahlua The Paralyzed Dog

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending