Foto van atlete gaat compleet viraal nadat man iets opvallends in de gaten krijgt
Connect with us

Nieuws

Foto van atlete gaat compleet viraal nadat man iets opvallends in de gaten krijgt

Het zijn van een atleet is niet voor angsthazen. De intense toewijding die gepaard gaat met trainen voor wedstrijden is niet voor iedereen weggelegd. Deze vrouwelijke atlete toonde haar toewijding aan haar sport en deelde een krachtige boodschap.

Atlete van wereldklasse Emma Pallant-Browne, een Britse atlete, neemt deel aan verschillende wedstrijden, waaronder triatlons, duatlons en aquatlons. Ze is een gevierd atlete en haar recente prestatie was het winnen van een zilveren medaille op het Wereldkampioenschap Lange Afstand Triatlon 2022. In een andere prestigieuze wedstrijd, Ironman 70.3, heeft ze twee medailles gewonnen (zilver in 2017 en brons in 2022), evenals een gouden medaille op het Europees Kampioenschap.

Tijdens haar laatste multisport uitdaging eindigde Emma op de vierde plaats. De PTO Tour European Open in Ibiza vond plaats slechts enkele dagen nadat ze het wereldkampioenschap Duatlon had gewonnen.

Emma nam deel aan het evenement op Ibiza en werd, net als veel andere atleten, gefotografeerd. De foto’s werden vervolgens geüpload op de officiële pagina van het evenement.

“Niet de meest flatterende foto…”

Een andere atleet, Xavier Coppock, merkte iets op in de foto wat anderen misschien niet hadden gezien. Wat hem opviel werd later een groot discussiepunt.

Pallant-Browne droeg een roze en blauw badpak. Op de foto was een rode vlek te zien omdat ze tijdens de race ongesteld was geworden. Toen Coppock de foto zag, merkte hij op: “Niet de meest flatterende foto van Emma, ze kunnen hem zeker wat beter bijwerken.”

In plaats van zich te schamen voor het incident, omarmde Emma Pallant-Browne het en besloot het te gebruiken als een educatief moment voor iedereen in de sportwereld en daarbuiten.

Ongesteld zijn tijdens het sporten is geen taboe

Ze reageerde onmiddellijk op de opmerking van Coppock door te zeggen dat ze regelmatig ongesteld was en dat het niet uitmaakte welke tampon ze gebruikte, op sommige dagen zou zelfs de meest absorberende tampon het niet langer dan 3 uur volhouden. Ze bedankte hem vriendelijk voor zijn bezorgdheid en legde uit dat dit de realiteit was voor veel vrouwelijke atleten: ongesteld zijn terwijl ze sporten.


Een paar dagen later plaatste ze de bewuste foto op haar eigen Instagram-account om haar boodschap kracht bij te zetten. “Het vieren van de verbazingwekkende vrouwen in de sport en de even verbazingwekkende mannen die voor hen opkomen. Vernederd door het aantal berichten dat ik heb gekregen van zowel mannen als vrouwen over de onglamoureuze realiteit van racen tijdens je menstruatie,” zei ze.

Waarom racen in een badpak?

Daarna gaf ze context aan de foto. Ze schreef: “Ik racete in een badpak omdat ik oververhit raak en flauwval tijdens wedstrijden in hoge temperaturen en als ik ongesteld ben, is mijn lichaamstemperatuur ook hoger. Ik heb een volledig pak in donkere kleuren voor de koelere wedstrijden, maar we experimenteerden met de lichte kleuren voor het verkoelende effect. Het is donker aan de onderkant en aan de achterkant, maar mijn fietspositie is veranderd en nu rol ik meer naar voren (les geleerd voor het pakontwerp van volgend jaar).”

Ze legde verder uit: “Op veel van de foto’s kun je niets zien, water over jezelf gieten bij de hulpposten doet de truc en als het niet lukt, eindig je met een foto als deze, maar het idee om deze te bewerken betekent dat er iets mis mee is. Als je me schrijft dat 99% van de vrouwen die je kent zich hiervoor zouden schamen, dan is dat precies waarom ik dit deel, omdat er echt niets mis mee is.”

Ze voegde eraan toe: “Het is natuurlijk en omdat ik tijdens mijn jeugd als hardloopster problemen had met eten en niet ongesteld werd, zie ik het nu als iets moois.

De reden dat ze koos voor haar outfit was omdat het haar de meeste veiligheid en comfort bood tijdens de wedstrijd. Ze wilde de boodschap overbrengen dat vrouwen zich niet hoeven te schamen voor zoiets natuurlijks als menstruatie.

Barrières doorbreken

“Dit is een vrouwensport en hoe meer barrières we kunnen doorbreken, hoe beter. Na een lange carrière eindig je met een foto als deze, maar het idee om hem te bewerken betekent dat er iets mis mee is. Ik deel het omdat er echt niets mis mee is, het is iets natuurlijks,” schreef ze.

“Dus als je zo’n foto hebt, bewaar hem, koester hem en onthoud hoe je presteerde op een moeilijke dag, want op een dag kun je er misschien iemand anders mee helpen,” besloot de gevierde atlete haar krachtige boodschap aan andere vrouwen. Wat een prachtige boodschap van deze inspirerende atlete over deelname aan wedstrijden en het niet schamen voor zoiets natuurlijks als menstruatie. Deel dit met andere vrouwen om hen te leren zichzelf te prijzen.


BNers

Sylvie Meis lacht FHM-baas snoeihard uit na vraag: ‘Verdien je meer of minder dan 100.000 euro?’

Sylvie Meis mag dan wel uitgeroepen zijn tot ‘Woman of the Century’ door FHM, een eenmalige titel die ze de ex van Rafael van der Vaart hebben gegeven, er is bijna niemand in Nederland die minder populair is dan Sylvie. Je kunt je natuurlijk afvragen hoe dat nu komt. Nou, ga maar eens naar YouTube en kijk een willekeurig interview van Sylvie. Er zijn weinig mensen die zich meer verheven voelen en zich altijd en overal ongelooflijk pretentieus en zelfingenomen gedraagt. Critici noemen het ook wel uitmuntend snobistisch gedrag en tijdens een interview met FHM laat ze precies zien wat die bewoording precies inhoud.

Voor haar titel bij FHM heeft Sylvie wel een shoot moeten doen en een interview moeten afleggen. Daar stelt FHM-hoofdredacteur Chris Riemens iedereen altijd dezelfde vraag: “Ik stel hem aan iedereen: heb je het afgelopen jaar meer of minder dan 100.000 euro verdiend?” Meer zelfgenoegzaam kan Sylvie bijna niet antwoorden: “O! Meer! Hahahahaha! Hahahahaha!”


Sylvie Meis vindt 100.000 euro een lachertje!

Chris blijft rustig: “Ja, bij jou leggen we die lat te laag.” Sylvie kan niet stoppen met haar zelfingenomen lachje: “Ja! Hahahahaha! Hahahahahaha! Hahahahahaha! O! Nou, anders zou ik schrikken als het niet zo was! Hahahahaha!” Chris nog altijd rustig: “Nou, laten we hem even keer tien doen.” Sylvie blijft doorlachen: “Hahahahaha! Nou, dat was wel een oprechte lach. O! Jeetje! Ja.” Het is dus duidelijk dat Sylvie het uitermate lachwekkend vindt wanneer je minder dan 100.000 euro per jaar verdiend.

Sylvie besluit uit te leggen waar ze het voor doet: “Ik ben 24/7 Sylvie Meis, dus daar kun je bijna geen tijd aan plakken. Je bent bijna altijd aan het werk. Als ik projecten, shows en shoots doe, dan is het heel intensief en ben je dag en nacht aan het werk. Ik zei vroeger tegen m’n moeder: ‘Mama, iedereen gaat later weten wie ik ben.’ Of dat is gelukt? Ja, best wel toch? In elk geval in de Noord-Europese landen.” Het hele interview, ongemakkelijkste moment vanaf minuut 10:00!


Doorgaan met lezen

Nieuws

Goed nieuws voor alle mensen met een uitkering: vanaf juli 2024 krijg je dit bedrag netto!

In juli 2024 worden er opnieuw financiële veranderingen doorgevoerd in Nederland. Het minimumloon stijgt en dat heeft ook invloed op het niveau van de bijstandsuitkering.

Onder de noemer bijstandsuitkeringen vallen verschillende uitkeringen, gereguleerd door wetten zoals de Participatiewet, Algemene Ouderdomswet, Ziektewet en Werkloosheidswet.

Deze uitkeringen worden gekoppeld aan het minimumloon, dat op 1 juli stijgt van 13,27 euro naar 13,68 euro per uur.

Volgens de Rijksoverheid zullen dus ook de bijstandsuitkeringen verhoogd worden, wat betekent dat ontvangers meer financiële steun zullen krijgen.

Op dit moment ontvangen mensen die alleenstaand zijn of alleenstaande ouders zijn een netto bijstandsuitkering van 1308,45 euro per maand. Dit bedrag bestaat uit een uitkering van 1243,03 euro per maand en 65,42 euro vakantiegeld.

Voor mensen die samenwonen of getrouwd zijn, is het totale bedrag hoger,

Per persoon ligt het bedrag lager: 1869,21 euro netto per maand, bestaande uit 1775,75 euro uitkering en 93,46 euro vakantiegeld.


Om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering mag het eigen vermogen niet boven bepaalde grenzen uitkomen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!
Voor alleenstaanden zonder koophuis is dat bijvoorbeeld maximaal 7.575 euro. Gehuwden of samenwonenden mogen maximaal 15.150 euro aan eigen vermogen hebben.

Naast bijstandsuitkeringen stijgt ook de AOW per 1 juli. Deze uitkering verschilt per huishoudsituatie: gehuwden en samenwonenden ontvangen een hoger bedrag dan alleenstaanden, en er gelden specifieke regels voor huishoudens waarvan één partner de AOW-leeftijd nog niet heeft bereikt.

Voor alleenstaanden bedraagt de bruto AOW-uitkering per 1 juli 2024 1642,59 euro, terwijl samenwonenden of gehuwden 1.117,93 euro kunnen verwachten.

1. Dit zijn enkele wijzigingen voor personen in de bijstand: 2. De bijstandsuitkering en de AOW nemen toe vanaf 1 juli. 3. Er gelden specifieke limieten voor het eigen vermogen: 4. Het extra bedrag dat een persoon per maand zal ontvangen is: 5. De bijstandsuitkering zal stijgen met dit specifieke bedrag per maand:


Doorgaan met lezen

Nieuws

“Ik werd plotseling vader van 5 kinderen.”

Daniel Smith, een vooraanstaande zakenman uit Texas, leek alles te bezitten wat zijn hart begeerde: geld, succes en een luxueus leven.

Maar achter deze façade van rijkdom schuilde een diepe, persoonlijke tragedie. Na een 0ngeluk dat hem fysiek beperkte, werd Daniel geconfronteerd met het verpletterende nieuws dat hij biologisch gezien nooit kinderen zou kunnen krijgen.

Dit nieuws was een enorme slag voor hem, maar het bluste niet zijn diepe verlangen naar een gezin.

Ondanks de obstakels bleef hij zoeken naar manieren om vader te worden, een zoektocht die hem uiteindelijk naar het Bright Horizons weeshuis zou leiden.

Ontmoeting

Tijdens een routinebezoek aan het weeshuis voor zijn jaarlijkse donatie, gebeurde er iets onverwachts dat Daniel Smith’s leven voorgoed zou veranderen.

Een jonge jongen, eveneens Daniel genaamd, speelde buiten en schopte per ongeluk een bal tegen Smith’s rolstoel.

Deze kleine, schijnbaar onbeduidende interactie was de vonk voor een onverwachte vriendschap.

De jonge Daniel was eerst bang voor een negatieve reactie, maar de oudere Daniel reageerde met een warmte en vriendelijkheid die het hart van de jongen onmiddellijk won.

Dit was het begin van een bijzondere band die veel verder zou gaan dan een simpele kennismaking.

Moment

Toen Daniel Smith besloot dat hij de jonge Daniel wilde adopteren, kwam hij voor een grote verrassing te staan.

De directeur van het weeshuis onthulde dat Daniel deel uitmaakte van een groep van vijf broers en zussen, die volgens de laatste wens van hun overleden ouders alleen samen geadopteerd mochten worden.

Geconfronteerd met deze ongebruikelijke voorwaarde, stond Daniel voor een keuze die zijn leven radicaal zou veranderen.


Na enige overweging besloot hij niet alleen de kleine Daniel, maar alle vijf de kinderen te adopteren, een beslissing die getuigde van zijn buitengewone commitment en liefde.

Gezin

De adoptie van vijf kinderen bracht aanzienlijke uitdagingen met zich mee, maar ook immense vreugde.

Elk kind had zijn eigen unieke behoeften en persoonlijkheden, wat het voor Daniel vereiste om zich aan te passen en manieren te vinden om elk van hen te ondersteunen en lief te hebben.

Vooral de relatie met Timothy, een van de broers, was in het begin moeilijk. Timothy was terughoudend om Daniel te accepteren, maar door geduld, liefde en begrip wist Daniel uiteindelijk zijn hart te winnen.

Deze reis versterkte de band tussen hen en toonde de kracht van doorzettingsvermogen en affectie.

Belangrijkste punten van het artikel

  • Familie wordt gedefinieerd door liefde, niet door bloed: Dit verhaal illustreert krachtig dat familiebanden gevormd worden door liefde en toewijding, niet alleen door biologische verbindingen.
  • Elke ontmoeting heeft een doel: De toevallige ontmoeting tussen de twee Daniels was geen klein detail, maar een voorbestemd moment dat voor hen beiden een nieuw hoofdstuk inluidde.
  • Adoptie kan levens veranderen: Daniels beslissing om vijf kinderen te adopteren, onderstreept hoe adoptie niet alleen de levens van kinderen kan transformeren, maar ook die van de adoptieouders enorm kan verrijken.

De reis van Daniel Smith van een eenzaam bestaan naar een levendig, liefdevol familieleven is een inspirerend voorbeeld van onbaatzuchtige liefde en de impact die één persoon kan hebben op vele levens.


Doorgaan met lezen

Trending