Foto’s: Koning Willem-Alexander bezoekt Ter Apel
Connect with us

Meest bekeken

Foto’s: Koning Willem-Alexander bezoekt Ter Apel

Koning Willem-Alexander had vandaag toevallig een vrije middag en besloot om samen met minister Eric van den Burg, die is aangesteld om het asielbeleid te managen maar daar hopelijk in tekortschiet, om Ter Apel te bezoeken.

Het leek de twee een leuk idee om met medewerkers van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) te praten en samen met asielzoekers thee te drinken. Het is niet bekend of onze koning in een tentje moest zitten en ook naar zo’n smerig dixie-toilet moest om zijn behoefte te doen.

Koning Willem-Alexander toont medeleven en gaat handjes schudden in Ter Apel

Willem-Alexander is lekker op dreef momenteel. De van een longontsteking herstellende koning ging vorige week vrijdag  op bezoek in Rotterdam, waar hij langsging bij een project voor statushouders.

Meest bekeken

Vreselijk: Overstekend jongetje (12) doodgereden door vrachtwagen in Biddinghuizen

In Biddinghuizen heeft vandaag een vreselijk verkeersongeluk plaatsgevonden. Op de Harderbosweg tussen Zeewolde en Biddinghuizen werd een fietsend jongetje van 12 jaar oud doodgereden door een vrachtwagen.

Het jongetje wilde oversteken met zijn fiets en werd daarbij frontaal aangereden door de vrachtwagen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is vooralsnog volstrekt onduidelijk.

Hoewel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, massaal uitrukten, was het slachtoffertje ter plekke overleden aan zijn verwondingen. De chauffeur van de vrachtwagen is meegenomen naar het politiebureau, waar hij onderworpen zal worden aan een verhoor.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Man die met bewusteloos dochtertje (2) naar ziekenhuis racet en wordt geflitst, mag rijbewijs houden

Een man (32) uit Duitsland die werd geflits toen hij met zijn bewusteloze kind naar het ziekenhuis racete, mag zijn rijbewijs houden.

Er was een hele goede reden om zich te haasten. Zijn dochtertje (2) rolde met haar ogen, viel van haar stoel en bleef roerloos op de grond liggen, terwijl zijn zwangere vrouw het eten klaarmaakte, aldus Bild.

Beide ouders zijn twee jaar geleden uit Kosovo naar Duitsland gekomen en spreken nauwelijks Duits. Daarop besloot de vader zelf, samen met zijn vrouw en een kennis, het kindje naar het ziekenhuis te rijden.

De vader werd met 82 km/u geflits op een plek waar de maximumsnelheid 50 km/u is. Niet lang daarna werd hij door agenten aangehouden. Echter, die begeleidden hem meteen naar het ziekenhuis toen ze zagen dat het meisje hulp nodig had.

Aanvankelijk moest hij een boete betalen en raakte hij zijn rijbewijs voor een maand kwijt.  De man ging in beroep, waarna een rechter in Siegen de boete verlaagde, maar het rijverbod handhaafde.

De zaak kwam uiteindelijk terecht bij de Hogere regionale rechtbank van Hamm, waar besloten werd dat de man zijn rijbewijs mag houden.

Aan Bild vertelde hij opgelucht: “Het was een noodgeval, ik had geen andere keuze.” Als wegenbouwer heeft hij zijn rijbewijs nodig.

Het meisje bleek een koortsstuip te hebben gehad en kon gelukkig na twee dagen het ziekenhuis verlaten.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Enorme slang probeert open slaapkamerraam binnen te komen

Vorige week werd op een rustige dinsdagochtend een enorme slang gespot in het Britse Chandler’s Ford. De glibberige slang schokte een aantal bewoners die nooit van hun leven een enorme slang op hun daken hadden verwacht!

Jenny Warwick (62) zag het immense reptiel rond 5.30 u bij de overburen en kon eerst haar ogen niet geloven, aldus Metro. Ze dacht dat het een plastic buis was, maar zag toen hoe de kop bewoog.

De vrouw waarschuwde haar man, Steven, maar die geloofde haar simpelweg niet. De gezinshond blafte echter aan een stuk door. Jenny vroeg aan een buur die buiten was of ze ook iets op het dak kon zien, die dit beaamde.

Uiteindelijk wisten de bewoners de slang van het dak te krijgen met behulp van een bezem. De slang in kwestie is volgens Southampton Reptile een albino Birmese python en ongeveer 5,5 meter lang.

Buren dachten te weten van wie de slang was en belden aan bij de vrouw. Eenmaal wakker, bleek het niet haar slang te zijn. Het reptiel kon wel tijdelijk in haar terrarium blijven. Ze belde daarna de eigenaar, die uiteindelijk de slang kwam ophalen.

Het warme weer maakt dieren veel actiever en slangen zijn meesters in het ontsnappen. Ditmaal liep alles met een sisser af, maar als enorme wurgslangen honger hebben, kunnen ze heel gevaarlijk zijn.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending