Frankie, een kitten met 4 oren en 1 oog, overwint iedereen met zijn charme
Connect with us

Nieuws

Frankie, een kitten met 4 oren en 1 oog, overwint iedereen met zijn charme

Soms lijkt de natuur een beetje plezier te maken wanneer het nieuw leven schept, en deze unieke kat is echt iets buitengewoons.

Dit is Frankie, de kat met vier oren en één oog!

Een familie in Australië vond twee kittens onder hun huis en nam ze onmiddellijk mee naar binnen om te controleren of ze in orde waren.

De familie nam vervolgens Frankie en zijn broer mee naar de Geelong Animal Welfare Society (GAWS) in Australië, waar de twee kittens de veterinaire zorg konden krijgen die ze nodig hadden.

Kleine Frankie (genoemd naar Frankenstein) had een geïnfecteerd oog, om nog maar te zwijgen over zijn vier oren.

Hij werd meteen naar de operatiekamer gebracht om zijn gewonde oog te verwijderen. Na de operatie nam een ​​vrijwilliger bij GAWS genaamd Georgia Frankie mee naar huis, waar hij in alle rust kon herstellen.

Maar Georgia viel al snel voor het liefdevolle kitten en besloot dat ze hem gewoon niet meer naar het asiel kon laten gaan.

“Binnen een paar uur nadat hij thuis was, besefte ik dat er iets speciaals met hem aan de hand was en kon ik de gedachte niet weerstaan ​​om hem terug te nemen,” vertelde Georgia aan Love Meow.

Gedurende het jaar Georgia werkte bij de Geelong Animal Welfare Society, heeft ze gezorgd voor 80 katten en kittens.

Maar Frankie is de enige kat waarmee ze moeite heeft terug te brengen naar het dierenasiel. Dus nam ze de beslissing om hem te adopteren.

Het bleek dat Frankie’s extra oren werden veroorzaakt door een genetisch defect, waardoor hij ook een overbeet kreeg. In de toekomst zal Frankie waarschijnlijk een aantal tanden moeten laten verwijderen om te voorkomen dat ze in het gehemelte van zijn mond groeien.

Omdat Frankie nu en in de toekomst veel veterinaire zorg nodig heeft, heeft Georgië het moeilijk om al zijn kosten te dekken. Maar gelukkig heeft GAWS beloofd om Frankie’s medische rekeningen, inclusief zijn operatie en nazorg, te dekken, omdat de organisatie gelooft dat “elk leven kostbaar is”.

Georgia is niet de enige persoon die gevallen is voor kleine Frankie. Haar zoon, Arthur, is nu de beste vriend van Frankie.

Georgia nam Frankie mee toen ze op haar 90e verjaardag een oudere vrouw bezocht en de vrouw was zo blij om het ongewone kitten te zien dat ze niet kon stoppen hem te knuffelen.

Het lijkt erop dat Frankie een echte hartenbreker is …

Frankie blijft liefde en genegenheid geven aan iedereen die hij tegenkomt, en er is niets dat hij liever doet dan te knuffelen met iedereen.

Hoewel de genetische toestand van Frankie zeldzaam is, zijn veel katten met zijn toestand erin geslaagd om liefhebbende eigenaren en een nieuw thuis te vinden.

Dank aan alle lieve mensen die verder kunnen kijken dan verschillen en katten zoals Frankie de liefde geven die ze verdienen!

Wat vind je van dit verhaal? Laat je mening achter op Facebook. En vergeet niet het verhaal van Frankie te delen als je ook denkt dat alle katten recht hebben op een gelukkig leven!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending