Ga er maar niet gelijk vanuit dat je deze som kunt oplossen – veel slimme mensen hebben het fout!
Connect with us

Meest bekeken

Ga er maar niet gelijk vanuit dat je deze som kunt oplossen – veel slimme mensen hebben het fout!

Of je het nu leuk vindt of niet, over één ding zijn we het allemaal eens: Hersengymnastiek is goed voor de hersenen.

Wellicht is het al lang geleden dat je naar school ging, en is je wiskundige kennis inmiddels wat vertroebeld….

De basisberekeningen ken je vast nog wel, maar hoeveel herinner je je eigenlijk van die langere complexe berekeningen die je toen je jonger was geen probleem had om op te lossen?

Naarmate we ouder worden is het belangrijk om voor jezelf te zorgen. Hierbij hoort regelmatig bewegen en gezonde voeding. Maar het is ook belangrijk om je hersenen vitaal en gezond te houden.

Een goede manier om de geest scherp te houden zijn hersenkrakers. De meest voorkomende zijn waarschijnlijk kruiswoordraadsels of de bekende Sudoku puzzels.

Maar iets totaal anders wat het hoofd direct aan het werkt zet is een uitdagende wiskundevergelijking.

Op het internet kan je veel van dit soort sommen vinden met verschillende gradaties in moeilijkheid.

Op de foto hieronder zie je een probleem dat uit een schoolboek is gehaald, maar iedereen die online is scheurt zich uit om de oplossing te vinden.

Om deze som op te lossen geldt er slechts één regel: het gebruik van een rekenmachine is niet toegestaan.

Bekijk hieronder het probleem. Denk jij te weten (zonder rekenmachine) wat het antwoord is?

Als je op 104 uitkomt als antwoord dan heb je het goed!

Lees hieronder hoe je aan de goede oplossing komt:

Eerst bereken je de vermenigvuldiging 25 x 0, die natuurlijk 0 wordt. Dit is een van de basisregels van de wiskunde.
Dan hebben we dat gedaan: 50 + 50 – 0 + 2 + 2, wat resulteert in 104.
Het belangrijke detail, om tot het juiste antwoord te komen, is dus om te beginnen met de vermenigvuldiging. Anders wordt het een rommeltje.
Heb je het in je eentje opgelost? Goed werk dan!

Meest bekeken

Rat klimt uit wc pot tijdens afvegen en bijt vrouw in achterwerk in Assen

Bewoners van de wijk Noorderpark in Assen zijn het helemaal zat. Al tijden worden ze geteisterd door een ware rattenplaag. Een vrouw is zelf tijdens het afvegen gebeten door een rat die zo uit de wc pot klom.

De woningcorporatie probeert de knaagdieren weg te houden, maar zonder geluk. De laatste hoop is nu gevestigd op de gemeente.

“Begin van de week heb ik er op een geschoten, raak ook”, vertelt Jan Jansen een van de buurtbewoners trots.

“Ik heb er ook al twee met een val gevangen.” De hele buurt heeft ervaringen met de rondlopende ratten. “Ik hoor van de buren dat ze veel kapot geknaagd hebben.”

Zoals bij buurman Kees van Ee, daar hebben de ratten in de kruipruimte gezeten en de isolatie kapot gemaakt.

Rattenplaag
Raadslid Luc Rengers van de PvdA bekommert zich over de buurtbewoners. “Een rattenplaag is sowieso erg”, begint hij.

“Het is een kwestie van volksgezondheid en zeker in deze tijd moet dat worden bestreden. De woningcorporatie heeft al zo’n twintig keer een bestrijder ingehuurd, maar zonder succes.

Die bestrijder heeft wel tientallen ratten in de straat gezien. Nu is het aan de gemeente, die moet een bestrijder in het riool laten.”

Want daar komen de ratten volgens Rengers en de buurtbewoners vandaan. Bewoner Renske Wielstra kan dat beamen, zij heeft in de afgelopen dagen al twee keer haar rioolbuis moeten vervangen omdat de ratten hem kapot hadden gebeten.

‘Niet fijn’
“Dat is niet fijn”, begint Wielstra. “Je gaat dan niet meer zo relaxt naar de wc en je houdt de deur goed dicht.

Ik heb zelfs één rat zien knagen, die horen we dan als we op de bank zitten. Dan loop ik snel naar de wc en trek ik snel door, dan stopt het weer even.”

De gemeente heeft inmiddels laten weten vallen te gaan zetten in het riool. Daarnaast gaat de woningcorporatie ook door met het bestrijden van de knaagdieren.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Maarten van Rossem snoeihard over André Hazes: ‘Hij moet in een psychiatrische inrichting’

Hoewel André Hazes er alles aan doet om buiten de schijnwerpers te blijven, blijft hij hét onderwerp op juicekanalen. Ook Maarten van Rossem krijgt weleens de nieuwste roddels over André mee, maar begint zich ernstige zorgen te maken. ,,Zou het niet verstandiger zijn om die zoon van André Hazes in een psychiatrische inrichting op te nemen?”

De ‘juice’ over André lijkt maar niet op te houden. Hoewel hij al een tijd lang onder de radar probeert te blijven, wordt er nog altijd veel over de zanger gemeld. Maarten van Rossem vindt alle geruchten over André onzin, zo vertelt hij in zijn podcast.

‘André moet in psychiatrische inrichting’

,,Al die rare mensen waar het over gaat… Zou het niet verstandiger zijn om die zoon van André Hazes in een psychiatrische inrichting op te nemen? Dat lijkt mij van wel. Maar hij speelt in deze wereld een prominente rol”, zegt Maarten.

‘Niet goed snik’

Van Rossem heeft sowieso niets aardigs te zeggen over de juicekanalen. Ook de ‘juice’ over andere artiesten hoeft hij niet te weten. ,,Zal ik je zeggen wat ik ervan vind? Het interesseert me totaal niks. Totaal nul. Iedereen mag van mij vreemdgaan totdat hij er ondersteboven van hangt”, zegt Maarten. ,,Wat kan het ons ook in godsnaam schelen dat Waylon vreemdgaat? Dat ben je toch knetter als je dat interessant vindt? Dan ben je toch niet goed snik?”

Giftig sap

Volgens Maarten is de rol van de media de afgelopen tijd totaal veranderd. ,,RTL Boulevard en Shownieuws bleken dus gewoon nog te netjes te zijn en dit is dan weer helemaal zonder enige vorm van check of dubbelcheck”, vindt hij. ,,Yvonne Coldeweijer is een prominente Nederlandse vrouw geworden. Juice, dat betekent sap. Dat klopt ook, het is onaangenaam sap, giftig sap.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Wow, zo ziet Desiree van Lunteren eruit in bikini

Desiree van Lunteren is een Nederlandse voetbalster die sinds 2018 voor de Duitse club SC Freiburg speelt. In de zomer van 2019 keerde ze terug naar Ajax. Van Lunteren maakte haar debuut voor het Nederlands Elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk op 15 februari 2012. Ze kwam in de tweede helft als invaller; Frankrijk won met 2-1.

In juli 2017 maakte Van Lunteren deel uit van de Nederlandse selectie voor het EK voetbal in zijn land. Op het moment van deze selectie had ze meer dan veertig interlands gespeeld. Na het WK in Frankrijk 2019 speelde ze 78 interlands. Op 21 november 2019 kondigde ze aan dat ze vanwege gebrek aan motivatie zou stoppen met internationaal concurreren.

Past bij Desiree van Lunteren

Permanente schande voor zo’n talent natuurlijk. Hoewel we er zeker van zijn dat ze ook op veel andere gebieden van haar leven goed zal presteren. Zoals een fitnessmodel bijvoorbeeld!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending