Gast valt hard bij Op1: ‘Mevrouw bloedt hier bijna helemaal dood, we gaan naar het volgende onderwerp.’
Connect with us

Nieuws

Gast valt hard bij Op1: ‘Mevrouw bloedt hier bijna helemaal dood, we gaan naar het volgende onderwerp.’

Gisteravond was er bij Op1 een opmerkelijke situatie te zien. Tijdens de live-uitzending viel een van de gasten, Corlien Doodkorte, hard en raakte gewond. Terwijl ze buiten beeld werd geholpen, zat presentatieduo Charles Groenhuijsen en Margje Fikse met de handen in het haar. Fikse gaf aan niet te weten hoe ze hiermee om moesten gaan en merkte op dat de situatie “heel erg vervelend” was. Het fragment is inmiddels veelvuldig gedeeld op social media en heeft geleid tot kritiek op de aanpak van het incident.

Op Twitter uitten kijkers hun ongenoegen over het feit dat het programma niet werd stopgezet nadat de gast gewond raakte. Een kijker meldt: “Waar kijken we naar? ‘Mevrouw bloedt hier bijna dood, we gaan naar het volgende onderwerp.’” Een ander voegt toe: “Gast bezeert zich tijdens live uitzending. Vroeger kwam er dan een bordje ‘even geduld svp’ in beeld. Tegenwoordig doen we live verslag.” Ook het doorvragen aan andere gasten terwijl Doodkorte buiten beeld werd geholpen, schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat.

De heren van het YouTube-programma Roddelpraat plaatsten de beelden op social media met de toevoeging: “Pijnlijk, komisch en ongemakkelijk tegelijk!”. De reacties van kijkers zijn verdeeld, maar de meerderheid vindt dat de uitzending had moeten worden onderbroken.

Deze situatie illustreert opnieuw hoe lastig het kan zijn om live televisie te maken en te reageren op onverwachte gebeurtenissen. Het is begrijpelijk dat presentatoren soms even niet weten hoe ze moeten handelen, maar het is wel belangrijk om ook in zulke situaties professioneel te blijven en de juiste keuzes te maken. In dit geval had het programma mogelijk even stilgelegd kunnen worden om de gewonde gast te helpen en de situatie te evalueren voordat de uitzending werd voortgezet.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat de veiligheid en het welzijn van gasten en medewerkers altijd voorop moeten staan bij live televisieproducties. Er moeten duidelijke protocollen zijn voor hoe er gehandeld moet worden in geval van nood, en er moet voldoende getraind worden op crisissituaties. Daarnaast moeten presentatoren en redacteuren zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid en zorgvuldig overwegen hoe ze omgaan met onverwachte gebeurtenissen.

Al met al is het voor iedereen, zowel voor degenen die betrokken zijn bij televisieproducties als voor het publiek, belangrijk om zich bewust te zijn van de risico’s en uitdagingen die gepaard gaan met live televisie. Het is een medium dat vaak veel druk met zich meebrengt, maar het is cruciaal om de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen te waarborgen.


Nieuws

Rust in vrede: geliefde beroemdheid is niet meer onder ons

Op de veel te jonge leeftijd van 35 jaar heeft de wereld een van haar meest stralende lichten verloren. Anca Molnar, een geliefde Roemeense actrice en vooraanstaande visagiste, is vroeg op dinsdagochtend overleden aan de gevolgen van een hersentum0r.


Haar overlijden brengt een golf van verdriet en reflectie over de hele wereld, waarbij dit tragische nieuws de noodzaak benadrukt van meer aandacht en middelen voor het onderzoek naar hersentum0ren, een vaak over het hoofd gezien maar verwoestend gezondheidsprobleem.

Anca was niet alleen bekend om haar talenten in de film- en mode-industrie, maar ook om haar invloedrijke aanwezigheid op sociale media, waar ze haar dagelijkse leven en strijd met haar gez0ndheid deelde met tienduizenden volgers.

Ondanks de ernstige hoofdpijn die haar plaagde, negeerde zij aanvankelijk de symptomen, een tragische beslissing die later een dodelijke afloop bleek te hebben. Haar nalatigheid in het herkennen van deze vroege waarschuwingssignalen van een hersentum0r is een krachtige herinnering aan het belang van medisch bewustzijn en tijdige interventie.

In een van haar laatste en meest ontroerende berichten aan haar fans, schreef Anca: “Ik kwam, ik leefde prachtig en ik vertrok naar een andere wereld. Ik ben dankbaar voor hoe geweldig mijn leven was, en mijn glimlach laat zien dat ik het ten volle heb geleefd. Doe goede dingen en zoek mij in de sterren. Af en toe knipoog ik naar je!”


Deze woorden laten een blijvende indruk achter op iedereen die haar kende of volgde, en benadrukken haar moed en levensvreugde, zelfs in het aangezicht van de naderende d00d.

De tragische d00d van Anca weerspiegelt het verhaal van Michelle Noakes, een 38-jarige moeder uit Devon, wiens leven ook abrupt werd onderbroken door een hersentum0r, slechts 19 maanden na de diagnose.

Haar eerste symptomen manifesteerden zich als een tintelend gevoel tijdens haar trouwdag, maar ontwikkelden zich snel tot iets veel ernstigers.

Michelle’s geval benadrukt niet alleen de agressiviteit van hersentum0ren maar ook het kritieke belang van vroege diagnose en behandeling.

Ter nagedachtenis aan haar heeft haar familie meer dan £7,000 ingezameld voor onderzoek naar hersentum0ren, in een poging om andere families te behoeden voor soortgelijke tragedies.

Louise Aubrey, community development manager bij Brain Tumor Research, benadrukt de discrepantie in de financiering en aandacht voor hersentum0ren: “Slechts 12% van de mensen bij wie een hersentum0r is vastgesteld, overleeft langer dan vijf jaar,” verklaart ze, “terwijl dit gemiddeld 54% is voor alle vormen van k@nker.

En toch is sinds 2002 slechts 1% van het nationale budget voor k@nkeronderzoek besteed aan hersentum0ren.”

Deze schokkende cijfers roepen op tot een dringende herziening van hoe middelen worden toegewezen in de strijd tegen k@nker.


Doorgaan met lezen

BNers

Babynieuws in huize Meiland? ”Maxime is zwanger”

Maxime Meiland heeft nooit geheimzinnig gedaan over haar wens om een derde kind te krijgen. Volgers op Instagram weten het zeker: ”ze is in verwachting!”

Maxime Meiland zwanger?

Momenteel is de familie Meiland per camper aan het touren. Niet omdat ze dat dit nou zo leuk vinden. Nee, dit doen ze voor een nieuw seizoen Chateau Meiland.
Het is volstrekt onbekend naar welke landen de televisiefamilie allemaal gaat, maar doordat Maxime haar social media up to date houdt, weten we nu dat ze in Frankrijk zitten. Maxime heeft een fotot geplaatst waarop ze voor een Frans chateau staat.
En die foto maakt veel los. Een volger reageert met: ”Zwanger?” Een ander laat weten dit ook te denken. Er zijn veel meer volgers die het zeker denken te weten.
”Leroy heeft weer raak geprikt”, schrijft iemand. Maxime heeft er nog niet op gereageerd, en dat zorgt voor een hoop speculatie.Aankondiging

Eens te meer omdat Maxime recent nog een zoetsappig kiekje met Leroy deelde. Een volger schreef daar toen onder: ”Aankondiging baby nummer 3 binnenkort”. Mooi was dat Maxime daarop reageerde met een hartje. En dat doe je niet zomaar.

Geen connies

Maxime heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag een derde kindje wil. Vorig jaar onthulde ze dat ze haar spiraal heeft laten verwijderen.
Tegen Story vertelde Maxime dat ze geen andere anticonceptie gebruikt. ”Dat deden mijn moeder en mijn oma ook nooit, hoor.”
”Leroy en ik gebruiken geen condooms. Dus we moeten wel opletten. Maar als het gebeurt, is het welkom”, zo liet ze optekenen.


Doorgaan met lezen

Entertainment

LLDL-Julia schokt zowel de kijkers als Angelo met het cadeautje dat ze meegebracht heeft

Het lijkt wel verplicht om een cadeautje mee te nemen voor je date als je meedoet aan Lang Leve de Liefde. Of dat echt zo is weten we niet, maar het valt wel op dat alle deelnemers áltijd een cadeautje bijhebben.

Waar Angelo een doordacht cadeautje heeft, heeft Julia iets anders in petto. Ze heeft er namelijk voor gekozen om Angelo een soort eitje te geven, dat hij in bed kan gebruiken.

Eitje in bed

Wat moet een kerel met een eitje in bed, hoor ik je denken. Maar dit eitje is een bijzonder eitje, dat je handen beschermt tegen alle viezigheid wanneer je er een slinger aan geeft. Angelo kijkt een beetje raar naar het voorwerp in zijn handen en kan zich niet goed bedenken hoe dat dit nou zou moeten werken. Julia is ondertussen dolenthousiast.

Kijkers reageren verdeeld op het cadeau. De één kan er wel om lachen maar de ander verbaast zich om waarom je zoiets in vredesnaam mee zou nemen op een eerste date.Vreemde trekjes

De kijker is niet alleen onder de indruk van het cadeautje, maar ook van de vreemde trekjes die Julia heeft. Zo praat ze alsof ze in een natuurfilm speelt en kreunt achter vrijwel iedere zin. Daarnaast lijkt ze niet echt te luisteren naar wat Angelo te vertellen heeft.


Doorgaan met lezen

Trending