Geboorte verloopt niet soepel, maar dan stelt de dokter een cruciale vraag aan de 12-jarige dochter.
Connect with us

Nieuws

Geboorte verloopt niet soepel, maar dan stelt de dokter een cruciale vraag aan de 12-jarige dochter.

Toen Dede Carraway ging bevallen was één ding zeker: haar 12 jaar oude dochter moest bij haar in de verloskamer zijn. Haar dochter Jacee wilde het grote moment niet missen.

Gedurende de bevalling stelde de dokter een vraag waar noch de moeder, noch de dochter op voorbereid was.

Nu gaan de foto´s van de ongewone geboorte online snel de hele wereld over.

Toen de 12 jarige Jacee voor het eerste de verloskamer in liep, had ze moeite met zien wat er allemaal gebeurde. De kamer was druk en vol met artsen en verloskundigen en het jonge meisje begon zich zorgen te maken dat ze het grote moment, waarop haar broertje de wereld in kwam, zou missen.

Plotseling gaf de dokter haar handschoenen en zei dat ze die aan moest trekken en naar voren moest komen. Hij vroeg vervolgens of ze de eer zou willen hebben om haar broertje ter wereld te brengen – een vraag die zij en haar moeder niet verwacht hadden.


Hoewel verbaasd, bedankte Jacee de dokter en kwam dichterbij haar moeder. Ze zal de minuten die volgden voor de rest van haar leven herinneren.

“Ik heb hem echt ter wereld gebracht, hij liet me naar beneden drukken en de baby eruit trekken… En ik dacht ´Wow, ik heb wel eens nep dokter gespeeld, maar dit is het echte werk. Ik was heel zenuwachtig´,” zei Jacee later.


Het was geen makkelijke geboorte – de verdoving werkte niet goed en de moeder Dede had veel pijn. De blik op het gezicht van haar dochter maakte het echter allemaal makkelijker.

Eindelijk besloot het baby broertje, Cayson Carraway om naar buiten de komen en hij was een kleine gezonde jongen.

Jacee zegt dat ze heel dankbaar is dat ze mocht helpen haar baby broertje ter wereld te brengen. Vreemden van over de hele wereld hebben haar moed geprezen. De foto´s, die inmiddels viraal zijn gegaan, hebben ook wat woede opgeroepen. Sommigen denken dat de 12-jarige veel te jong was om zoiets mee te maken, en claimen dat ze voor het leven getraumatiseerd zou kunnen zijn.

Maar in een interview op TV leek Jacee niet blijer te kunnen zijn over de gebeurtenis.

“Het was het beste moment van mijn leven,” vertelde ze Fox40.

Jacee’s droom was altijd om dierenarts te worden als ze groter is, maar na het ter wereld brengen van haar kleine broertje, heroverweegt ze dat en is ze nu geïnteresseerd in verloskundige worden.

Wat fijn dat alles goed is gegaan! Ik denk dat Jacee en haar kleine broertje altijd een speciale band zullen hebben.

Deel dit artikel als je ook denkt dat Jacee een dappere grote zus is!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending